Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

Cred ca sandu11111 a inteles gresit, asta pentru ca nu cunoaste domeniul mcu, soft, cod sursa, hex. Codul sursa este programul inainte de compilare, care poate fi usor modificat/copiat etc. In urma compilarii se obtine fisierul hex care nu mai poate fi modificat decat daca esti chinez. Cand cineva iti pune la dispozitie fisierul hex, se cheama ca ti-a dat tot ce e nevoie sa ai montaj functionabil, dar cand iti cere si codul sursa atunci ai tot dreptul sa refuzi sau sa-l chestionezi pe om la ce ii trebuie.Parerea mea.

Link spre comentariu

Exact cum am spus mai sus, NE-tendentios : "Daca cineva doreste sa invete (prin studierea codului sursa), atunci ar trebui sa solicite partea din program pe care nu stie cum s-o rezolve singur : rutina de initializare, de afisare, de control a iesirii, etc, etc."Nu era mai simplu asa ? Nu este vorba de premiul Nobel...ci, pur si simplu de un pic de orgoliu ; am spus ca mi-am vazut programe insusite cu nerusinare si nu mi-a placut. Si eu am o varsta ...si am respect pentru munca altora !

Link spre comentariu

Am gasit pe un site rusesc o varianta interesanta de amplificator de precizie pentru termocupla tip K ; traducere cu Google translate :

Precision Thermocouple Amplifier   K formed in the configuration   with cold junction compensation. Even with the +5 V power supply, AD8551 can provide accurate measurement 0,02 ° C in the temperature range from 0 ° C to 500 ° C. C. The diode D1 is used as a device for measuring the temperature to be corrected for the temperature of the cold junction   Temperature and should be placed as close as possible to its contact connected to cold junction box. With her ​​graduation thermocouple junction must be   submerged ice bath zero degrees (ice water). Variable resistors R6 adjust the output to 0 V. When the values ​​of these resistors in the diagram shown in the figure, the output voltage will track the temperature of 41.7 mV / ° C. To   temperature measurement range up to 1,000 ° C, R9 can be reduced to 62K. In the quality of the thermocouple is good segment of the T-thermocouple multimeter (eg, M 890 G), and thermocouple works well up to 500 ° C   and on the right scrolls the hot junction.  To connect the thermocouple is convenient to use clamps to connect the speakers audio equipment. When finalizing the suitable turns CJC with the first diode D   Precision high-speed op-amp AD 8551 with a very low zero drift has a single supply and is connected to the +5 V , which is very convenient. However, with little degradation of circuit parameters can be applied LM 358 op amp, TL 3472 C or WT 272 C, even in cases of SOP -8 c Transition on socket DIP -8 OC or modified seals. The scheme is not so critical to such a precise selection of resistors, as everything is ultimately determined by the settings (R 6).

post-11296-139829648278_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

O.K., dar potentiometru de 200 ohmi de unde se poate achizitiona ??? Nu prea am vazut la magazine on-line...

Si daca pui o valoare apropiata tuseste?.... doar n-o sa dai comanda special doar pentru un potentiometru. Iti trebuie tot domeniul ala de la 0 la 1000? Oricum eu zic ca ar trebui sa-i adaptezi valorile la ce ai tu nevoie... plus ca poti face si jonglerii ( de ex: potentiomemitru 100 ohmi + rezistenta de 100 ohmi).
Link spre comentariu
Vizitator dzyk

Salut.Doresc sa fac si eu statia dupa schema lui wolf, am citit ce era de de citit prin forum dar sunt prea multe informatii si sunt ametit, am vazut multe variante si nu stiu care este ok asa ca va intreb pe voipiesele sunt:?Diode D1, D2,D3,D4 = 1N4001/1N4007/1N4004ledCapacitori C1 – 1000 uf/35v electroliticC2 – 470uf/16v electroliticC3, c4, c5, c6 -100 nfRezistoriR1, r2, r3, r7, r8, r9 – 1kR4, r5, - 10kR6 – 4,7MR10, r11 – 220 ohmR12 – 4,7M variabilic Lm 358Regulator voltaj 7812Tranzistor bc548TRIAC Moc 3041Bt136 sau bt138cablajul scema si pozitionarea sunt ok din atachurile de mai jos? Ce dimensiuni trebuie sa aibe imprimarea?Multumesc.

post-29697-139829667246_thumb.jpg

post-29697-13982966725_thumb.jpg

Statie de lipit termostatata_schema.pdf

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări