Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

• 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator wisl3r

Buna.Sunt nou pe aici,ma poate ajuta si pe mine cineva cu o schema+cablaj+componente pt o statie de lipit cat mai simpla,precizez ca am un transformator toroidal de 150 VA/220V/12V desigur daca il pot utiliza,multumesc.

Link spre comentariu

Se poate utiliza, doar ca trebuie cautat un letcon ce functioneaza la 12V.Una din cele mai simple si construita schema este cea Wolf, se gaseste in paginile anterioare. Trebuie insa un transformator de 20-24V la 2A.

Link spre comentariu

E cam mic ca putere. Daca vrei sa folosesti unu la 24V pe secundar ai nevoie de o putere de minim 60VA ca sa nu se incinga cand este in sarcina.Incearca si cauta pe forum la sectiunea de sectiunea de vanzari ca sigur gasesti un transformator de 20-24V la vreo 2A.

Link spre comentariu

salut , construesc si eu statia conceputa de fratello cea cu PIC 12F675 si display de Nokia 3310 , tot montajul este gata dar nu pot programa pic-ul . am PicKit2 clone si program pickit2 . problema este valoarea OSCCAL ,o scriu cand incarc fisierul hex dar tot aceeasi eroare invalid osccal value . :jytuiyu va rog putin ajutor . multumesc

Link spre comentariu

Se pune un PIC nou in programator, se citeste si se noteaza valoarea OSCCAL, se scrie PIC-ul, se reciteste, se verifica daca s-a pastrat valoarea OSCCAL. DAR ... in aplicatia de fata, PIC-ul functioneaza corect si cu valoarea OSCCAL gresita ....Daca montajul nu functioneaza, altundeva este greseala.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Va rog, daca cineva are desenul cablajului statiei de lipit cu PIC 16 F 873 A de la Danut Willy,il poate posta aici din nou, eventual pdf? Cred ca au fost postate initial si s-au pierdut. Cu multumiri!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări