Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

Statia de lipit care foloseste schema lui Danut Willy este conceputa pt. a functiona cu ciocane PENSOL si similare cu termocupla pt. a folosi ciocan WELLER trebuie facute niste adaptari.Colegul care dorea schema pt ciocan cu termocupla o poate folosi fara problema. Sunt si eu curios cum s-a adaptat varf de Weller la alt tip de ciocan de lipit.

Link spre comentariu
Vizitator SHOGUN

Statia de lipit care foloseste schema lui Danut Willy este conceputa pt. a functiona cu ciocane PENSOL si similare cu termocupla pt. a folosi ciocan WELLER trebuie facute niste adaptari.Colegul care dorea schema pt ciocan cu termocupla o poate folosi fara problema. Sunt si eu curios cum s-a adaptat varf de Weller la alt tip de ciocan de lipit.

Multumesc frumos!Cu prietenie.
Link spre comentariu

... i-am pus un virf Weler de vre-o luna, mai "finut" si oarecum mai bun decit cel original.

Te rog spune-mi si mie ce cod are varful ala de la Weler. Evntual un link, sa-mi fie mai usor sa gasesc.
Virful l-am nimerit din a doua incercare, pe primul l-am luat degeaba, nu sa potrivit, al doilea da, adica acesta:post-9441-139829588942_thumb.jpgPun poze cu unul original de la letcon impreuna cu letconul si cu cel nou:post-9441-139829588944_thumb.jpgpost-9441-13982958896_thumb.jpgLa cel nou temperatura trebuie ridicata un pic mai mult insa i-mi place ca este subtire astfel "intra" in locuri mai dificile, portiunea din virf la care adera fludorul este o idee mai mica cea ce este bine pentru ca la virful original fludorul lichid avea tendinta sa urce spre cotor, ma incomda acest amanunt, de asemenea nu am facut lipituri "mari" sa vad cum se comporta cu controlul temperaturii insa la lipit picioare capsule SOT-93 de exemplu se descurca cu brio. O diferenta ar mai fi ca este un pic mai scurt, dar....
Link spre comentariu

Cu ajutorul userilor high_voltage_tm care a contribuit cu cele 2 integrate lt 1025 si ltc 1049 si gr1ph0n care a modificat softul de la statia de lipit cu afisaj 2x16 si cd4094, carora le multumesc si pe aceasta cale, am abordat statia lui Fratello cu un alt modul de amplificare pentru citirea si convertirea valorii tensiunii termocuplei de tip K in grade Celsius cu o precizie de 10mV/grad Celsius, domeniul de utilizare a celor doua integrate fiind 0-485 grade Celsius. Cu cele 2 integrate lt 1025 si ltc 1049 citirea se face mai precis, valoarea indicata pe afisaj fiind valoarea temperaturii din locul unde este montata termocupla de tip K si nu de la varful letconului, care vine in contact cu fludorul si pisele pentru lipit. Pe domeniul 0-100 grade montajul a fost calibrat cu o termocupla scufundata intr-un lichid impreuna cu un termometru cu mercur preciziz fiind de grad /grad.Atasez cateva fotografii cu statia.

Link spre comentariu

La schema publicata anterior cu afisaj 2x16 am inlocuit partea de amplificare cu LM358 cu lt1025 si ltc1049. Schema atasata e cu ltc 1050 avand aceeasi configuratie pin la pin cu ltc 1049. Schema de mai sus, am facut-o din bucati in Paint nu cu program dedicat. De aceea are rezolutia slaba. Am modificat R7 cu 1M.

post-50875-139829591854_thumb.jpg

post-50875-139829597421_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări