Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

SALUT am facut si eu versiunea cu lcd 2x16 si 12f675 este ok, pana la indicarea temp pe lcd , pe sonda de la aparatu de masura arata 410 grade iar pe lcd nu sare de 345 se poate modifica ceva in soft sa arate temperatura reala si sa se poata calibra din acea rezistenta de 50k.multumesc de intelegere

Link spre comentariu

la asta va referiti cu mega8? http://www.electronicstefan.ro/2012/03/ ... u-atmega8/ functioneaza de ~1an fara probleme (cu PENSOL-IRON-N ). Sunt curiis cum se comporta cu un PENSOL-SL20C-Ischema e luata de pe radiokot si tot acolo era si schema pentru suflanta (similara).nu va mai chinuit cu afisaje LCD, LED-urile se vad excelent si costa mai putin.Succes!

Aceea o am si eu si am conectat doua tipuri de mufe.Cea cu mufa mama letcon cu manson galben si o mufa metalica pentru un letcon Gordak.La letconul Gordak trebuie sa scad temperatura cu circa 100grade.Eu ma refer asa cum imi este la mine.Cea cu suflanta vreau sa o fac dar ceva imi scapa.Nu sunt trecute datele de la rezonator.Nu reusesc sa vad nimic pe display.
Link spre comentariu

revin cu impresi referitore la statia de lipit relizata cu 12f675 ,cd4094 si lm 358 la sfaturile unui coleg de aici de pe forum am facut cateva masuratori am masurat inte - si pinu 7 si am 3.84 volti temperatura lcd 375 grade mai mult nu a crescut ,temperatura masurata pe varf cu sonda 340 si la temperatura ambientala intre - si pinu 7 am tot 3,84 , intre - si pinul 6 la temperatura ambientala de 23 grade pe lcd si aceiasi pe aparat cu sonda, am 2,7v iar la temp maxim 375 lcd si 340 pe sonda am intre - si pini 6, 3.16 si 3.30v se poate modifica ceva in soft sau bucla de reactie sa indice cat mai aproape de adevar :jytuiyu

Link spre comentariu

salut la statia cu 12f675 cd4094 si lcd 2x16 aveti ideie de ce nu mai tine minte temperatura setata , a mers sicer sa fi acum vro 5 ore si ma mancat undeva sa schimb softu si de atunci nu mai tine minte temp daca apas pe sw imi arata ca setez temp iar dupa ce iau mana de pe el urca incontinuare temp si inacelasi timp si temp setata am incercat cu vro trei 12f675 si 2 12f683

Later edit: am rezolvat-o un scurt pe cablaj :da

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

In asteptarea modulului de la dinbooo am pregatit carcasa.Posted Image Posted Image Posted Image .

Cu primul modul am facut o greseala elementara :jytuiyu ,acum astept al doilea modul.

Totul se plateste ,in viata , mai ales greselile :da

Dimensiunile sint: latime=115mm - adincime= 105mm, inaltime=90mm.

Am in plan o carcasa mai elaborata,dar acum o montez aici sa pot lucra.

Link spre comentariu

Colegul nostru," gr1ph0n are o mare contributie in completarea schemei statiei digitale "FRATELLO".Deocamdata softul statiei este fara control P.I.DIl rugam sa ne ajute prin implementarea acestei functii in softul statiei.S-au m-am inselat eu?

Link spre comentariu

sal nickrvl, si eu am un solomon si la fel se intampla, am zis ca-l scot ca este enervant si la cat al folosesc nu-i vad rostul, cel putin nu ma ajuta cu nimic acel manson. Cat despre solomon este f bun , este al 3 lea ciocan pe care-l cumpar, primele 2 erau chinezarii si s-au ars in primele 10 min de functionare, p-asta am dat 40 lei dar merita este f. bun ptr hobby.

Link spre comentariu

sal nickrvl, si eu am un solomon si la fel se intampla, am zis ca-l scot ca este enervant si la cat al folosesc nu-i vad rostul, cel putin nu ma ajuta cu nimic acel manson. Cat despre solomon este f bun , este al 3 lea ciocan pe care-l cumpar, primele 2 erau chinezarii si s-au ars in primele 10 min de functionare, p-asta am dat 40 lei dar merita este f. bun ptr hobby.

Din pacate nici acum nu i-am gasit "leac" am incercat sa-l prind cu detoate pina ce m-am lasat pagubas, din cind iin cind il imping la loc cu mina, fara el nu pot lucra.... si da il am de 3-4 ani, merge fara proble, ca sa vorbesc si eu precum "comersanti" raportul calitate pret e bun, singurul upgrad care i l-am facut e ca i-am pus un virf Weler de vre-o luna, mai "finut" si oarecum mai bun decit cel original.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări