Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

de ajuns ajunge numai ca o sa se incalzeasca traful dar nu cred ca tarespre exemplu la statia mea schema wolf, triacul deschide vre-o 30 de secunde dupa care se opreste , apoi cand scade temperatura (dupa vre-o15-20 sa zice,m) incepe iara sa deschida si tot asa , deci nu lucreaza in regim continuuacum daca nu ai inca traful nu stiu ce sa zic\normal cu cat mai mare cu atat mai bun

Link spre comentariu

Da, am aflat. Cica Gordak ul e un pic mai prost si mai putin fiabil decat Pensol-ul, cel putin din ce am citit din impresiile la altii.Care este diferenta intre PENSOL IRON-ESD si PENSOL-IRON-N ca diferenta de pret exista totusi intre ele ?

Link spre comentariu

Transformatorul de 17V are 30W iar cel de 19V aproximativ 100W.

Gordak am vazut de doua feluri. Pensol am vazut de patru feluri. Eu folosesc letconul din imagine, corpul varfului (cota din imagine) masoara 23 mm iar gulerul 5mm.

Posted Image

Link spre comentariu

Si ala de 17 la 30W nu ia foc dupa ce merge statia vreo 30 minute ?

Letconul este o rezistenta. Daca scazi tensiunea la bornele rezistentei scade si curentul care circula prin rezistenta.
Link spre comentariu

Pai da. Dar nu are nevoie sa traga mai mult curent in cazul asta de scadere a tensiunii ?

Invata legea lui ohm si dupa aceea vin-o cu, comentarii.Uite un exemplu:o masina cu 500kg incarcatura consuma 10%, daca masina merge doar cu 100kg incarcatura consuma tot 10%?P.S: letconul consuma 24W la 17V
Link spre comentariu

Da, ok, o stiam dar ma gandeam nu stiu din ce motiv ca consumatorul adica rezistenta va compensa tensiunea mai joasa cu un amperaj mai mare pentru a ajunge la cei 48W ai sai, dar din pacate mi-am dat seama ca am gandit gresit.Pai asta inseamna ca rezistenta la letcon are 12ohm si poate conduce maxim 2A la 24V, adica aici se va incalzi cel mai repede.Deci la 20V ar avea cam nevoie de un traf de mimim 1.7A pentru a putea furniza cei 33.5W pe care ii consuma, dar se va incalzi mai greu.

Link spre comentariu

salutam reusit si eu sa finalizez varianta standard a schemei propuse de dinbooo, dar am probleme in a face setari, cand alimentez cu 5v montajul afisajul nu indica nimic, daca tin apasat mai mutl de 2-3s imi apare : "Temp : 262 / Temp set 347" daca mai apas imi apar diferite alte caractere :post-19775-139829557685_thumb.jpgpost-19775-139829557692_thumb.jpgpost-19775-139829557694_thumb.jpgpost-19775-139829557698_thumb.jpgpost-19775-139829557702_thumb.jpgorice ideie e binevenita :jytuiyu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări