Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

salut,dupa cum va spuneam am reusit dimensionarea statiei de lipit cu pic la dimensiunea unui ecran 16*2. dimensiunile kitului sunt L=80 mm; l=40 mm si grosime=50 mm. dimensiuni destul de reduse. ca sursa de alimentare pentru placa de comanda pe ramura de 5 v am folosit un alimentator de telefon scos din carcasa si prins cu surub de placa de comanda. in felul asta am obtinut un dispozitiv compact dupa cum se poate vedea si in fotografiile de mai jos.

post-24453-139829530445_thumb.jpg

post-24453-13982953046_thumb.jpg

post-24453-139829530479_thumb.jpg

post-24453-139829530496_thumb.jpg

post-24453-13982953052_thumb.jpg

Link spre comentariu

Felicitari "dinbooo" a iesit super compact ansamblul. Sunt curios sa vad fotografii cu el incasetat si cat de bine se comporta in functionarea de zi cu zi :). Imi face cu ochiul si mie :da in scurt timp o sa fiu si eu detinatorul unei jucarii ca a ta . Ce letcon folosesri tu la ea? eu ma gandeam sa folosesc unul ca ce-l din poza atasata crezi ca merge?

post-24493-139829530543_thumb.jpg

Link spre comentariu

Salutare tuturor,Am si eu doua dileme si anume 1. Cum identific o termocupla? TC de la letconul meu in prezenta caldurii pe scala de mV creste valoarea , iar pe ohmmetru odata cu cresterea temperaturii rezistenta scade.2. Unde conectez pinul de ESD safe? la pinul de impamantare de la cordonul de alimentare e ok?

Link spre comentariu

1.Termocuplul este un senzor care genereaza energie electrica in prezenta caldurii, nu este un senzor parametric cum ar fi termorezistenta, care-si modifica rezistenta in functie de temperatura.In concluzie termocupla se masoara cu (mili)voltmetrul iar termorezistenta cu ohmetrul.2.Da.

Link spre comentariu

Am realizat statia de lipit a lui fratello in ambele variante cu display de Nokia cat si cea cu afisaj LCD2X16 si am constatat diferente in functionare in sensul ca dupa ce se seteaza temperatura dorita la varianta lui fratello cu afisaj nokia plaja de temperatura pe care oscileaza e de+/- 2-3 grade iar tranzistorul ramane rece. La varianta cu afisaj 2x16 dupa setarea temperaturii aceasta scade cu aproximativ 10 grade iar temperatura nu mai ajunge la cea setata chair cu letconul functionand in gol, tranzistorul functioneaza permanent si se incinge. Mi se intampla acest lucru doar mie sau este o diferenta de soft intre cele 2 variante ?.

Link spre comentariu

In varianta mea de soft comanda ciocanului se face in impulsuri (PWM), ceea ce mi-a permis obtinerea unui histerezis mic si pastrarea "rece" a MOSFET-ului de comanda ...Parca in varianta colegului nostru (cea cu display 2x16) nu se implementase comanda PWM ?!

Link spre comentariu

In varianta mea de soft comanda ciocanului se face in impulsuri (PWM), ceea ce mi-a permis obtinerea unui histerezis mic si pastrarea "rece" a MOSFET-ului de comanda ...Parca in varianta colegului nostru (cea cu display 2x16) nu se implementase comanda PWM ?!

salut,am realizat statia cu ecran 16*2 si functioneaza perfect, tranzistorul nu se incinge. sa verifice daca e legata sursa mos-fetului la masa. la mine nu era si se comporta asa cum descrie colegul nostru. alta idee nu am.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări