adicontakt Postat Noiembrie 16, 2012 Partajează Postat Noiembrie 16, 2012 da e bun Link spre comentariu
kinderu56 Postat Noiembrie 18, 2012 Partajează Postat Noiembrie 18, 2012 astazi am reluat proiectu cu lcd de 3310 facand rost de 5 lcd-uri lam schimbat pe cel vechi care la fiecare refresh se vedea depixelat acuma lcdeul merge ok dar nu prea inteleg cu functioneaza potentiometru cu reglarea tempetaruri ,si inca o chestie pe lcd indica maxim 370 grade iar pe letcon am 340 grade cu pot sa reglez sa corespunda cea indicata cu cea care este pe letcon, si inca una as putea sa cresc temperatura pana la 400 grade ? mai functioneaza potentiometru cand pe lcd imi apaRE M270 GRADE ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Buna tuturor,Mi-am comandat un ciocan de lipit Gordak si ar vrea sa stiu ce operational sa folosesc pentru citirea termocuplei. la 500 de grade, dupa tabelul termocuplelor k as avea can 20mv si ma gandeam ca ar fi deajuns o amplificare de 200x sa ajung pe la 4 volti si ceva sa ii pot citi temp cu un arduino.La termocupla din ciocanul de lipit unde este cold junction? la mufa sau in ciocan? As pune si un lm35 sa fac compensarea in soft.Am incercat cu un lm741 dar cred ca e defect ca nu scoate decat 4.8v (masurat cu multimetru) indiferent ce i-as face la intrare. Am incercat sa ma joc cu offsetul dar nimic..O zi exclenta tuturor! Link spre comentariu
mircea888 Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Pune schema folosita la LM741.Ai folosit cumva o sursa de alimentare simpla? Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 dap.. o sursa reglabila cu lm317. setata pe 5vLE: exact schema din datasheet. nu o am facuta pe hartie sau in eagle. alimentare la 5v, minusul termocuplei la gnd, plusul la non-inverting input, rezistenta de 1M respectiv 10K pentru a aduce la 101x Link spre comentariu
mircea888 Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Trebuie sa folosesti un operational care sa mearga cu sursa asimetrica (+5V). Foloseste un LM358 sau un LM324, astea pot functiona cu minim 3V.Problema este ca nu vei putea obtine mai multe de 3.5V la iesire cu operationalele mentionate mai sus alimentate la +5V. Deci zic sa mai micsorezi amplificarea sau sa maresti tensiunea de alimentare ca altfel iesirea se va satura la 3.5V si ai sa crezi ca nu mai creste temperatura.Exista operationale cu functionare rail-to-rail daca vrei sa obtii peste 4V dintr-o alimentare de 5V, dar nu cred ca are rost sa pui asa ceva (ex: MC33201, LM8261). Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Voi incerca! Mersi muult! Nu vreau neaparat 4 v ..cred ca si la 3.5 pot citi destul de lejer temperatura.Incerc sa trec saptamana asta pe la magazin sa vad daca gasesc:)Alimentam operationalul din +5v ca oricum imi trebuia pentru Atmega.. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 se poate modifica sa arate mai mult de 370 de grade la versiunea cu lcd3310 si pic 12f675as putea sa fac partea de comanda al temperaturi de aici,http://sonofsound.wordpress.com/tag/statie-de-lipit/ pana in tranzistor si so atasez la cea cu lcd de 3310 si pic12f675 http://sonofsound.files.wordpress.com/2 ... corect.jpg Link spre comentariu
dinbooo Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 salut,pentru cei care vor sa construiasca statia de lipit cu lm358, pic12f675, cd4094 si hd44780 am facut un cablaj cu componente smd care este de dimensiunea displayului hd44780. este necesar un ochi critic pentru a reverifica traseele in caz ca mi-a scapat ceva.componentele sunt in format so8, so16 rezistoarele si condensatorii in format 1206, semireglabilii ca6. alimentarea se face separat, cu toate ca as vrea sa integrez si un regulator pe placa.exista 2 jumperi pe placa pe langa pic, unul este intre rezistorul din pinul 4 si pinul 1 iar cel de-al doilea intre pinul 8 si gnd pentru a permite programarea pe placa a microcontrolerului. dupa programare se pot lipi acesti jumperi.va rog nu va apucati de constructie fara sa verificati inca o data. poate mi-a scapat ceva.atasat fisierele in format pdf, la cerere le urc si pe cele in eagle.avantajul acestui format este dimensiunea mica si posibilitatea monturii in spatele displayului. smd soldering station.pdf smd soldering station mirror fara piese.pdf Link spre comentariu
fratello Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 @ Kinderu : ce schema/soft folosesti ? In varianta mea, comanda ciocanului se face in PWM, deci nu poti folosi (si nici nu este nevoie) varianta de optocuplor ... Calibrarea statiei este un lucru mai complicat ... daca setezi pragul de jos (temperatura ambientala, cu statia OFF) nu (prea) mai poti seta pragul de sus ...Cel putin eu nu am reusit si, din lipsa de timp, nu am reluat procedurile. Teoretic tensiunea furnizata de termocupla este liniara ...dar ori nu este chiar liniara, ori etajul de amplificare nu amplifica liniar. Link spre comentariu
kinderu56 Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 folosesc schema cea cu lcd de 3310 si pic 12f675 iar softul este ultimul postat pentru aceasta versiunehexu asta viewtopic.php?f=14&t=9630&start=1575 Link spre comentariu
silicipi Postat Noiembrie 20, 2012 Partajează Postat Noiembrie 20, 2012 Va spun eu sigur ca amplificarea nu este liniara, lucrez in momentul de fata la un proiect de voltampermetru, si follosind u shunt ffff mic am avut nevoie de etaj de amplificare. Daca vreti sa se comporte cat de cat liniar folositi un operational de genul TL082, si neaparat alimentat simetric +-5V minim, si o sa mearga liniar, cu mici probleme in zona inferioara, sub 1mV la intrare incepe sa o ia pe aratura, si daca sunteti ca mine folositi LT1112 cu care merge super de la 0,2mV. Ptr detalii intrati pe topicul meu cu voltampermetru de la surse viewtopic.php?f=41&t=132843 . Link spre comentariu
stefan_k Postat Noiembrie 22, 2012 Partajează Postat Noiembrie 22, 2012 Pentru cine are pretentii de comportare decenta a unei termocuple, intr-o plaja larga de temperaturi, ar cam fi musai de folosit un amplificator special pentru acestea, de genul AD595; acestea promit precizie de 1-3 grade, la un pret destul de mare, probabil nejustificat de mare pentru o statie de lipit. Cu alte solutii, orice "calibrare" ai face, e valabila doar pentru temperatura la care ai facut calibrarea, eventual un +/-10 grade sau pe acolo. Sau, te pui si etalonezi pe intreaga gama de temperatura, plus alte compensatii, lucru pe care nu stiu cine il face atunci cand tot ce il intereseaza e sa topeasca niste fludor ... Link spre comentariu
florinangeru Postat Noiembrie 24, 2012 Partajează Postat Noiembrie 24, 2012 @dinbooo ai reusit sa testezi schema?? este super ok pentru ca este super mica si ar ocupupa super putin loc pe masa . Eu unul nu am studiat schema asta si vreau sa te intreb daca se poate alimenta si in CC sau doar in CA pentru ca am un alimentator de laptop ce scoate 24V/3,5A si ar face echipa buna cu schema prezentata de tine in formatula ala asa mic. Link spre comentariu
florinangeru Postat Noiembrie 24, 2012 Partajează Postat Noiembrie 24, 2012 @dinbooo ai reusit sa testezi schema?? este super ok pentru ca este super mica si ar ocupupa super putin loc pe masa . Eu unul nu am studiat schema asta si vreau sa te intreb daca se poate alimenta si in CC sau doar in CA pentru ca am un alimentator de laptop ce scoate 24V/3,5A si ar face echipa buna cu schema prezentata de tine in formatula ala asa mic.la 5 minute dupa ce am pus intrebarea de mai sus mi-am raspuns singur citind posturile tale anterioare . Partea buna este ca se poate alimenta cu sursa in comutatie care o detin, partea nasoala e ca imi mai trebuie una de 6v pentru a nu intampina aceasi problema ca tine. Intre timpa ma gandeam daca nu se poate folosi o sursa step down alimentata din sursa de 24v pentru a obtine 6v fara probleme? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum