Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

Nu mi pot asuma nici un credit in afara celui de a face o arhiva cu fisierele necesare pentru ca si altii sa o poata construi. Personal am realizat- o cu ceva modificari... sursa in comutatie (alimentator laptop modificat pt iesire de 23 Volti si letcon gordak sau lukey)Consider ca un afisaj led cu 7 segmente e suficient pt aceasta aplicatie (fiind vorba de o statie digitala) si prin simplitatea si stabilitatea ei ,,m-a convins''.

Link spre comentariu

@ Rety : in linkul indicat de tine este o statie cu afisaj LED ; eu am pus linkul catre una cu afisaj LCD. Presupun ca te refereai la modalitatea de stabilire a tensiunii externe de referinta, nu ?!No offense !!!

Link spre comentariu

M am referit doar la la aspectul cu referinta externa . Nu vreau sa compar cele 2 statii. Fiecare face ce crede ca e mai bine.Mi se pare cam mult cu lcd (2x16) la o statie simpla digitala (parere strict personala). Cu lcd consider ca cea construita de tine cu PIC si afisaj de nokia e foarte buna dar, completatata cu turbina aer cald ar rezolva o statie de aer cald completa , realizata in sistem diy Durerea e ca la noi nu am vazut asa ceva.(orientativ LUKEY 868)

post-11683-139829507549_thumb.png

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ar fi super ok sa ne gandim la o plita pentru smd-uri care sa se poata conecta in locul letconului in acest fel mai reducem din aglomeratia de pe masa. Eu m-am cam saturat sa ma chinuiesc cu letconul la smd-uri si in scurt timp o sa-mi construiesc o statie si as vrea sa adaptez si o plita la controlerul de letcon :dans:.O intrebare separata de subiect :jytuiyu Ce pasta de lipit smd-uri imi recomandati? Sa fie ieftina si buna :bataie

Link spre comentariu

Am vazut plita asta felicitari Danutwilly pentru realizare din pacate eu nu detin o plita si nu as da cateva sute pe una noua. Am o plita din aluminiu de 12cm/12cm de la un filtru de cafea dar nu am apucat sa testez daca o pot duce la 250 - 300 grade celsius. Trebuie sa fac rost de un termometru sa masor temperatura la care ajunge.Danutwilly tu de unde iti iei pasta de lipit smd-uri si cat te ajunge?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări