dinbooo Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 salut tuturor,am facut montajul postat de frattelo cu pic12f675, sunt multumit de modul in care functioneaza mai putin de display. am o problema ca afiseaza pe un fond negru.pe pinul 1 al displayului aveam o tensiune de 3.6 v, mi s-a recomandat sa o scad, am inseriat inca o dioda si acum am 2.9v - 3v.am obs ca intr-o schema postata anterior pinul 8 era legat de pinul 1, apoi in schema executata de mine este legat de +5v printr-un rezistor de 3k3. ce tensiune aveti pe pinul 8?multumesc! Link spre comentariu
fratello Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 Pe pinul 8 se aplica doar un impuls scurt, de reset. Schema corecta (ultima varianta) este aceasta : ( http://oi48.tinypic.com/29m64c1.jpg) Link spre comentariu
dinbooo Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 ma gandeam eu ca e asa. asta inseamna ca displayul este defect.:((o sa fac o statie de lipit cu ecran 2*16. poate cineva modifica hexul pentru pic 12f675. am vazut ca este o schema postata mai devreme dar e cu pic12f683. interesant ar fi sa vedem daca reuseste sa implementeze pid. dar pana mai apare ceva, poate o modificam pe asta.multumesc! Link spre comentariu
mihai1979 Postat Septembrie 24, 2012 Partajează Postat Septembrie 24, 2012 @fratello . sa-ti traiasca proiectul asta minunat si micut !! amu doua intrebari : 1. pic-ul 12c508 e ... ReWritable ?? 2. se poate "turna" hex-ul facut de tine si in acest tip de pic(12c508 ) fara modificari ?? sau trebuie modificat ceva ?? multumesc !! Link spre comentariu
fratello Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Din pacate la ambele intrebari raspunsul este "NU !". PIC 12C508 este OTP (One-Time-Programmable), iar memoria de 512k nu permite inscrierea codului. Link spre comentariu
dinbooo Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 eu imi propun sa inlocuiesc transformatorul cu o sursa in comutatie de 24 v la 2 a. am vazut ca transformatorul din statia lui sl-30 are aceste specificatii 24v/2a. am cerut o cerere de oferta pentru un toroidal si costa 85 ron la care se mai adauga 15 transport iar o sursa in comutatie e undeva la jumatate din pret.era super daca era usor de modificat o sursa atx sa scoata 24v/2a.daca poate cineva face asta contra cost si e rezonabil pretul chiar il rog sa ma ajute.multumesc! Link spre comentariu
gr1ph0n Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Greseala mea Atasament hex-ul pentru statie cu 12f675 si lcd 2x16: editat de mircea calin 12F675_lcd.HEX.txt Link spre comentariu
RETY Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 dinbooo, am facut alimentarea in comutatie pt un proiect asemamanator (varianta atmega8, LM358,IRFZ44) si este foarte buna. Am folosit un transformator alimentator in comutatie pt becuri halogen marca vito 12volti ,105wati pe care l am modifcat sa scoata 24v (am refacut llegaturile de la bobinajul secundar ) . ieftin (comparativ cu un trafo clasic) mic ,usor.Redresarea cu diode de sursa ATX puse pe un radiator din aceeasi sursa .In testele preliminare au ramas reci si traful si puntea desi am folosit HQ Solder.... care e ciudat - consuma vreo 4 amperi cand e rece si 2.2 amp cand e fiebinte. Dupa ce cumpar un letcon nou fac alte probe.Daca e lucreaza bine ramane sa o incasetez si finisez Link spre comentariu
dinbooo Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 buna treaba.eu mi-am luat un pensol sl-30 pe care sper sa-l alimentez dintr-o sursa din asta. eu acum mi-am adus aminte ca am acasa o sursa pentru spoturi. spoturile erau la 12 v dar nu mai stiu puterea si nu mai stiu daca aveau separata alimentarea, adica ceva de genu +12 - 0 - -12. daca este asa e ceea ce imi trebuie.multumesc pentru rasp. Link spre comentariu
mirceacra Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Stiti cumva daca acest letcon se poate folosi pt. statia Nostalgic? (daca are termocuplu tip k)? http://www.okazii.ro/electronice-altele ... a116839476 Link spre comentariu
Nostalgic Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 Stiti cumva daca acest letcon se poate folosi pt. statia Nostalgic? (daca are termocuplu tip k)?http://www.site de licitatii/electronice-altele/letcon-de-schimb-pentru-gordak952-952a-936a-6901-a116839476Dl.-"mirceacra" v-am raspuns pe privat.Linkul ce la-ti postat cred ca nu este complet ,fiindca nu am putut sa ajung la destinatie. In momentul cind vizualizati acel letcon atunci sa copiati linkul respectiv ca sa fie complet.Eu nu stiu ce letcon sa caut.Daca letconul este pentru -gordak952-functioneaza la schema postata de mine,bineinteles nu are stby. dar nu mai montezi componentele in acea zona de stby. Link spre comentariu
fratello Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 Am si eu o nelamurire ... Am citit ca temperatura de topire a fludorului folosit de majoritatea dintre noi (SnPb 60/40 cu 2% flux) este de 183 'C. In aceste conditii este normal ca statia facuta de mine (cea cu display de Nokia) sa-mi arate 175 'C atunci cand ciocanul topeste fludorul, nu ?! Ma gandesc si la o abatere de cca. 5 % ... Nelamurirea se refera la faptul ca majoritatea statiilor prezentate pe acest forum (si nu numai) arata (in poze/clipuri) temperaturi mai mari de 200'C, mergand pana la 350 'C !!! De ce ? Ce anume imi scapa ? Multumesc ! Link spre comentariu
briobit Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 Daca te uiti in topicul meu eu am masurat si calibrat afisarea cu un aparat de masura cu temperatura , de asemeni cu sonda pusa pe varf (la jumate) si topeste fludorul (cam se chinuie ce e drept pe la 220 grade cat am eu minimul la statie setat), deci ori ai decalaj mare intre ce afisaza si ce e pe letcon real ori ai vreun fludor mai altfel (personal cred ca ai peste 200 de grade pe varf )(nu zic ca aparatul meu e ultima strigare in multimetre da undeva aproape de realitate ma invart cu temperaturile) Link spre comentariu
fratello Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 Multumesc ! Graficul acela este cel care mi-a generat confuzia ... Adica, fludorul NU se topeste la 183 'C ?! Dar la cat ?! Tebuie sa inmultesc tensiunea (mV) citita la bornele letconului cu factorul de corectie (cca.28,5 - conform graficului postat in celalalt topic) pentru a afla temperatura corecta ? LE : Care panta din grafic reprezinta relatia corecta aplicabila letconului ? Link spre comentariu
briobit Postat Octombrie 7, 2012 Partajează Postat Octombrie 7, 2012 Din ce am citit si eu intre 180 si 220 grade esti in zona "plastica" cum spuneau unii adica se topeste dar nu cat trebuie (cum spuneam la mine la minim asa face si pe efisaj am 220 grade) , altii spuneau ca peste 260 de grade incepe sa curga mai bine, eu uzual lucrez la 320 si nu am probleme.Cu panta aia nu stiu ce sa zic ca nu am facut dupa ea, pur si simplu am pus sonda cum este in poze am dat la minim lasat cam 10 minute am vazut cat arata pe aparatul de masura dupa care am reglat amplificarea din montajul ala mic cu LM358 sa imi arata pe afisajul statiei la fel. Am dat apoi la jumatate si la maxim la fel cu 10 minute de stabilizare a temperaturii si aici am observat o mica chestiune si anume: cu letcon Pensol odata reglat minimul intr-o plaja de 2-3 grade corespundea si la jumate si la maxim deci multumitor pt mine, DAR cu chinezariile e jale, adica reglam la minim frumos sa fie la fel si la maxim era o diferenta de 50 - 70 de grade mai mare afisat fapt pentru care am recus la un compromis si anume am reglat temperatura de 320 grade pe bune si abaterile sunt stanga dreapta de asta.Ma roade o curiozitate (dar o sa fac si un model din acela) legata de statiiile realizate cu Atmega si afisaj 2X16 daca la aia corespunde afisajul cu realitatea. (rog pe cineva care are si statie cu Atmega si aparat cu sonda de temperatura si niste timp liber si chef sa faca 3 masuratori : minim, jumate si maxim si sa posteze aici rezultatele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum