dinbooo Postat Septembrie 18, 2012 Partajează Postat Septembrie 18, 2012 va supun atentie si eventual corecturii un cablaj pentru statia conceputa de fratello. contine puntea redresoare, o sursa de 5 v cu 7805 si un conector de placa pentru ecran.va rog daca aveti timp sa verificati cablajul. multumesc! cablaj2.pdf cablaj.pdf Link spre comentariu
dinbooo Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 salut,am facut si eu electronica pentru statia de lipit postata de fratello. am o singura problema, displayul este cu contrast maxim cum se poate vedea in fotografii. apare scris pe el digital si temperatura, daca apas pe buton incepe sa se aprinda ledul cu o regularitate, semn ca montajul functioneaza. am masurat tensiunea pe pinul 1 al displayului si este 3.6 fata de masa. e prea mare?displayul este de nokia 3310.mai am o intrebare cu privire la pensol, unde mai gasesc un sl10, ca vad ca nu prea mai sunt in magazine, am gasit sl20. oricum nu ma grabesc sa cumpar, poate la salariu. cineva avea cuvinte de lauda pentru sl20 fata de sl10.mi s-a parut mai interesanta statia cu atmega8, ca se poate seta temperatura. ma gandesc sa o fac.multumesc! Link spre comentariu
fratello Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Incearca sa reduci la 3,3 volti.Contrastul se seteaza din soft ; daca am timp modific si postez aici. Link spre comentariu
fratello Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Contrast redus din soft in atasament (se sterge doar extensia .txt).Potentiometrul acela URIAS ce face ?!============================...totusi am vazut in acest topic montajul realizat si de Pannovy (pag.102) si displayul functiona corect... SOLDER_3.HEX.txt Link spre comentariu
pannovy Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Da, montajul functioneaza corect; display-ul afisează caractere negre pe fond alb( argintiu) cu hexul pus de fratello la paginile anterioare. Posibil să fi supravoltat display-ul şi de aceea sa afiseze negru tot, sau are o conexiune gresita pe display. Mi s-a intamplat accidental sa afiseze tot negru cand nu se suprapuneau corect contactele display-ului pe circuitele de pe cablaj. O alta posibilitate..... sa fie pic-ul programat defectuos?sau sa fie defect pic-ul sau display-ul?? Link spre comentariu
pannovy Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Cu privire la montajul lui dinbooo.... din încercarile facute de mine cu privire la partea de alimentare 7805 trebuie sa fie pus pe radiator obligatoriu se încinge....ce tensiune aplici pe puntea redresoare....la 20Vca redresat o sa se prajeasca si LM7805 si condensatorul care pare a fi pana în 25v... filtrajul trebuie sa fie peste 2200uF. Dacă laşi aşa montajul, cand o sa cuplezi letconul vei avea surpriza sa vezi un afisaj pulsator în ritmul alimentării letconului, iar in maxim 5 ore de functionare se va distruge si puntea. Cel mai bine ar fi ca partea de comanda sa fie alimentata separat de letcon. Cablajul trebuie sa suporte la partea de letcon cam 4A ...cam atat consumă letconul până ajunge la temperatura de lucru, după care trage cam 2-2,5A...cu letcon pensol 24V, 48W. Cum ai stabilizat sau cum vei stabiliza tensiunea la 24V pt un curent de 4A ? Link spre comentariu
dinbooo Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Cu privire la montajul lui dinbooo.... din încercarile facute de mine cu privire la partea de alimentare 7805 trebuie sa fie pus pe radiator obligatoriu se încinge....ce tensiune aplici pe puntea redresoare....la 20Vca redresat o sa se prajeasca si LM7805 si condensatorul care pare a fi pana în 25v... filtrajul trebuie sa fie peste 2200uF. Dacă laşi aşa montajul, cand o sa cuplezi letconul vei avea surpriza sa vezi un afisaj pulsator în ritmul alimentării letconului, iar in maxim 5 ore de functionare se va distruge si puntea. Cel mai bine ar fi ca partea de comanda sa fie alimentata separat de letcon. Cablajul trebuie sa suporte la partea de letcon cam 4A ...cam atat consumă letconul până ajunge la temperatura de lucru, după care trage cam 2-2,5A...cu letcon pensol 24V, 48W. Cum ai stabilizat sau cum vei stabiliza tensiunea la 24V pt un curent de 4A ?salut,multumesc pentru raspunsuri!in primul rand 7805 suporta un curent mult mai mare decat cel consumat de partea electronica a statiei si in cazul asta nu necesita radiator, cel putin al meu. se prea poate ca unele sa se incalzeasca, am patit-o cu un 78l05 care probabil avea o defectiune interna si cu toate ca alimentam doar un pic, cateva sute de mA, frigea. condensatorul dinaintea lui 7805 nu este la 25v ci la 35. in privinta faptului ca tensiunea de alimentare e cam mare pentru 7805 ai dreptate, se pare ca accepta maxim 25v. ideea e ca trebuie sa fiu atent ca dupa redresare si filtrare sa nu ma apropii prea mult de limita asta, de 25 v. nu ma deranjeaza daca afisajul va pulsa. oricum obs tale sunt pertinente si o sa le am in vedere. poate e defect ecranul meu. ideea e ca am facut intocmai schema si pe pinul 1 al lcd-ului am 3,6v si e logic, pe cele 2 diode este o cadere de tensiune de 1,4v. daca asa este si la voi e clar ca e o problema cu displayul meu.in ceea ce priveste programarea defectuoasa a picului, este exclusa aceasta ipoteza, am scris clar ca montajul functioneaza aproape conform planului, ), daca nu era programat bine nu functiona.multumesc, o sa testez noul hex.o seara buna! Link spre comentariu
fratello Postat Septembrie 19, 2012 Partajează Postat Septembrie 19, 2012 Observatii corecte vis-a-vis de 7805 ...intr-adevar NU se incalzeste, daca totul este in ordine.Recomand utilizarea unui transformator 2x12 volti ; dintr-o infasurare se poate alimenta lejer montajul cu microcontroler ( prin 7805), iar din ambele infasurari se poate alimenta ciocanul. Link spre comentariu
pannovy Postat Septembrie 20, 2012 Partajează Postat Septembrie 20, 2012 DA în schema originală LM 7805 nu se încălzeşte .La motajul realizat de mine la display mai sunt înca 6 led-uri care luminează ecranul...când am postat nu am ţinut seama de modificarea făcută. Între timp am facut rost de un traf toroidal de 2X12.5 la 5A şi am ataşat şi un coller de placă video pentru orice eventualitate. Îmi mai trebuie o sursa reglabilă care să suporte 5A pentru letcon de genul 2576 şi trec la ansamblarea în carcasă. Mă gândesc să nu alimentez cu Umax letconul să nu se prăjească. Stie cineva vreo sursă care suportă 5-6A cu piese minime?... Link spre comentariu
dinbooo Postat Septembrie 20, 2012 Partajează Postat Septembrie 20, 2012 aveti idee unde gasesc un pensol sl20? am gasit la adelectrecom la 65 lei sl20. aveti idee daca gasesc mai ieftin?multumesc! Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Septembrie 20, 2012 Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Acolo sunt preturile destul de mici le aduce de la T..si are un adaos mai rezonabil,dar eu va recomand un SL30 este cu rez.ceramica si mai subtire si merge super. Link spre comentariu
marik2500 Postat Septembrie 20, 2012 Partajează Postat Septembrie 20, 2012 Stie cineva vreo sursă care suportă 5-6A cu piese minime?... http://www.digitalworld.ro/prod_Statie- ... ata-Gordakhttp://www.mivarom.ro/catalog/index.php ... =1&sort=3dhttp://www.mivarom.ro/catalog/images/9830b.jpg Link spre comentariu
Nostalgic Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Stie cineva vreo sursă care suportă 5-6A cu piese minime?...Iata o sursa reglabila suficient de simpla si foarte buna. Link spre comentariu
mirceacra Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Imi poate pune cineva cablajul pentru schema realizata de fratello? Multumiri... Link spre comentariu
mircea888 Postat Septembrie 21, 2012 Partajează Postat Septembrie 21, 2012 Schema asta de sursa este data in datasheet la LM317, vezi acolo pentru mai multe detalii. Pun si eu schema din datasheet, se vede ca se pot scoate anumite componente mai putin importante pentru a ajunge la varianta expusa mai sus de NOSTALGIC. Am facut aceasta precizare ca sa vedeti schema mai completa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum