Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

STATIE DE LIPIT

Ovidanie

Postări Recomandate

Inca nu este gata. Maine imi cumpar si ciocanul de lipit (marca gor..k) si ii fac si primele probe.In viitorul apropiat ii dau un stat de vopsea neagra, incerc sa-i fac o fata in front panel design si ii adaug un afisaj al temperaturii, cum are dl briobit, de exemplu.

Acum am vazut transformatorul ala cat e de mare si ce sarma de om gospodar are in secundar .... merge bagata si o sursa reglabila in cutia aia si economisesti niste spatiu pe masa de lucru (parerea mea)
Link spre comentariu
Vizitator mariusik10

sa iti dau un sfat , nu lua gordak pt schema lui wolf ca o sa ai o surpriza neplacutacumpara un letcon solomon si vei fi multumit ( geva gen http://www.lapanthera.hu/public/webshop ... KA_bmp.jpg )

Momentan am dat comanda de gordak, dar il voi schimba mai tarziu. Poate nu voi avea probleme cu el.

Acum am vazut transformatorul ala cat e de mare si ce sarma de om gospodar are in secundar .... merge bagata si o sursa reglabila in cutia aia si economisesti niste spatiu pe masa de lucru (parerea mea)

Pai duce la vreo 6 amperi cu 22 de volti in secundar. Persoana de la care am cumparat trafu a spus ca a fost rebobinat de o cunostinta si i-a cerut sa faca ceva de calitate.In privinta sursei reglabile ma mai gandesc, desi nu ar fi o idee rea sa combin 2 scule intr-una singura.
Link spre comentariu

Felicitari ! Frumos realizata ! Daca te hotarasti sa-i pui si afisaj pt. temperatura, apucate acum, pana nu dai vopsea si faci panoul frontal. Nu stiu cat loc mai ai sa bagi si o sursa reglabila in carcasa ATX, si apoi sa nu te incurci in potentiometre, afisaje, etc.....

Link spre comentariu
Vizitator mariusik10

Felicitari ! Frumos realizata ! Daca te hotarasti sa-i pui si afisaj pt. temperatura, apucate acum, pana nu dai vopsea si faci panoul frontal. Nu stiu cat loc mai ai sa bagi si o sursa reglabila in carcasa ATX, si apoi sa nu te incurci in potentiometre, afisaje, etc.....

Multumesc!Pentru afisaj, ori ii schimb carcasa, ori il pun deasupra intr-o carcasa separata si o atasez de carcasa statiei.Pentru sursa reglabila si statie o alta carcasa mai mare. Nu este asta o problema grava, timp sa am. :limb:
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Ramasesem dator cu ...inca niste "info" despre statia conceputa de mine, cea cu PIC 12F675 si display de Nokia 3310(5110), asa ca (mai) atasez niste poze, ale "montajului" (nefinalizat/neincasetat, din lipsa de timp :( ) si un video cu functionarea.

Se poate vedea ca montajul functioneaza ireprosabil, fara niciun fel de ...glitch-uri sau bug-uri. Niciun radiator (sursa/mosfet) nu se incalzeste, am lasat-o sa functioneze (cu temperatura setata la 140'C) cca.3 ore ... Singura mea nemultumire : habar n-am daca temperatura la care se topeste fludorul este corect indicata pe display :) ! Temperatura "de repaus" este "etalonata" dupa un ceas cu termometru, deci nu are cine stie ce precizie.

post-11296-139829463102_thumb.jpg

post-11296-139829463115_thumb.jpg

post-11296-139829463127_thumb.jpg

post-11296-139829463137_thumb.jpg

post-11296-139829463148_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Buna seara. Am o problema legata de un letcon HQ Solder 48W care se alimenteaza la 24V si are termocupla. Am cumparat letconul in urma cu cateva zile si l-am montat la statia aceasta: download/file.php?mode=view&id=24304 . Am observat ca are un consul anormal de mare, adica vu mult peste 2A. Nu vreau sa cumpar alt letcon, asa ca m-am gandit sa folosesc un astfel de montaj pentru a limita curentul: download/file.php?mode=view&id=24305 Montajul il voi conecta intre statie si letcon.Daca folosesc acest montaj, va functiona normal statia de lipit?

dsd2.pdf

post-24893-139829467886_thumb.png

Link spre comentariu

spuneti ca trage peste 2Amp ... la ce tensiune il alimentati? (de ce nu faceti schema Wolf?, e SUPER testata si merge)

Il alimentez la 24V cc. Nu am facut schema lui woft pt ca letconul trage peste 2A si in curent alternativ nu stiu cum sa limitez curentul. Dupa parerea mea, ambele scheme(cea a lui wolf si cea postata de mine), fac exact acelasi lucru.
Link spre comentariu

Pai ideea nu e sa limitati curentul ci sa ii faceti termostatare.... adica il setez, ajunge la temperatura setata si montajul nu mai alimenateaza letconul , se raceste, montajul vede treaba asta iar il alimenteaza si tot asa ... eu dupa capul meu limitand curentul nu o sa se mai incalzeasca cat trebuie si nu mai ajunge la temp setata (cu cat e mai mare e mai greu de atins ) si o sa mearga un timp mult mai maremontajul Dvs. face termostatarea corect? (adica la minim de temp setata, dupa atingerea temperaturii se opreste alimentarea letconului?)cand merge montajul in sarcina puteti sa masurati tensiunea si curentul? (am senzatia ca aveti un traf anemic, tensiunea in secundar cade, creste aperajul si de aici toata debandada asta)eventual niste masuratori ale trafului (sectiunea si sarma din secundar sunt de urmarit)

Link spre comentariu

montajul Dvs. face termostatarea corect? (adica la minim de temp setata, dupa atingerea temperaturii se opreste alimentarea letconului?)

Da.Letconul consuma aprox. 4A, traful este de 2x12V/5AAm avut mai demult un letcon Well de 48W si acela consuma 2A, nu 4A cat consuma cel despre care vorbim acum.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări