vasile eugen Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Am realizat si eu statia de lipit cu ajutorul lui Geomar SI Adicontact caropa tin sa le multumesc foarte multAcum experimentez o alta schema reusita numita NOSTALGIC urmand sa postez poze si sa prezint performantele eiAcum prezint poze cu diferite faze ale executiei:Nu seamana cu statia de aici?http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1630030.htmlhttp://www.elektroda.pl/rtvforum/viewto ... 44f7db9729 Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 felicitari victor , am crezut ca ai abandonat proiectul , la cat mai multe lipiturisursa cand urmeaza? Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 frumos rosmarin dar totusi nu inteleg ceva. in poza 2 (0311) vad LCD-ul conectat la placa printr-un sir de pini insa LCD-ul e destul de sus pe carcasa, cum mai au loc componentele de pe placa? sau nu ne-ai aratat toata jucaria? Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 se pare ca era pusa de proba , daca te uiti atent se vede ca displayul e pus spre partea din spate a carcasei (mufa letconului) Link spre comentariu
rosmarin Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Pentru Eugen:Da de acolo ne-am inspirat de pe saitul polonez.Geomar a avut bunavointa alaturi de alti colegi de pe forum sa faca traducerea integrala a programului.Eu pot spune ca de la el m-am inspirat desi sunt frecvent pe ELEKTRODA.PL unde am ca user name:electricianul.Ce am observat: ca de si am pus radiator se incalzeste destul de bine circuitul integrat LM-7805.Probabil trebuie folosit unul de 2A.Eu nu am gasit ca sa-l inlocuiesc.D-l Nicolae:Pozele reflecta diferite etape ale constructiei, unde adevarat , LCD era dispus la partea inferioara-jos a panoului.Sunt realizate mai multe exemplare, si am dorit mai mult sa arat prietenilor ca si eu pot realiza ceva de si am aproape 70 de ani.Sunt mai multe cutii, ca sa spun diverse variante.Adicontact:Sursa este realizata in mai multe exemplare doar incasetarea mai trebuie.Fiind amator sar de la una la alta conform bunei dispozitii.Dar urmeaza cat de curand .Ce vroiam sa intreb pe forum daca sunt masti pentru LCD ca un chenar de mascare a orificiului decupat, care sa se monteze in exterior pe panou. Ar arata mai bine, zic eu.Acum am inceput seria de voltampermetre dupa traducerea lui MARIK2500 cu PIC16F676, unde am solicitat ajutor si l-am primit din partea userilor :"sauronica" si marik2500. Va multumesc mult ,domnilor! Inca odata multumiri avangarzii forumului si recomand sa fim aproape de el in toate situatiile.Dupa cum am spus am dorit si doresc ca sa termin si statia de lipit NOSTALGIC dupa numele celui care a proiectat-o pe forum care merita toata lauda. Mi se pare destul de interesanta.Daca voi avea greutati sau voi intampina greutati voi apela la ajutorul dvs. ca intotdeauna. Link spre comentariu
adicontakt Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 70 de ani??? si vb cu dvs de parca eram de-o seama da pot face si chenar de care vorbiti free picture hosting dati-mi adresa pe pm sa va trimit 2-3 cand am drum la posta Link spre comentariu
rosmarin Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Multumesc mult ADICONTACT.Un spirit de gluma:68 ani. Dar va doresc si dvs la toti sa ajungeti la aceasta varsta, sa o depasiti mult si sa aveti sanatate, care-i elementul determinant.Ma simt tanar in raport cu varsta. Aici nu trebuie sa facem diferentieri.Suntem egali, cu aceleasi drepturi, dar din pacate NU cu aceleasi cunostinte in electronica ,imaginatie si experienta Link spre comentariu
pannovy Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 La statia de lipit realizata dupa schema lui fratello am realizat si display-ul cu afisaj de Nokia 5510 si o noua varianta de cablaj pentru modulul de comanda in care am introdus si etajul de alimentare rezlizat cu LM2576. Modulul display l-am cuplat cu fire pentru probe la montajul realizat cu 3 module postat anterior cuplandu-l in paralel cu modulul display realizat cu afisaj de nokia 3310. Editat pentru caps lock Link spre comentariu
rosmarin Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Felicitari panovyTe invidiez ca nu mai am o vedere asa buna .Poate era pe lista aceasta varianta si realizare.Frumos si la cat mai multe realizari si lipituri "calde"O seara buna Link spre comentariu
florinangeru Postat Iunie 13, 2012 Partajează Postat Iunie 13, 2012 Felicitari pannovy abia astept sa vad poze cu statia finalizata. Ce intrebare am... pe display ce va afisa doar temperatura varfului sau temperatura varfului si temperatura setata? afiseaza si rezistenta in lucru sau altceva? Link spre comentariu
25L91N11 Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Felicitari ptr. realizare!Daca gasesti si o carcasa smechera o transformi in Peace of Art'. Asteptam poze cu realizarea finala.Succes in continuare. Link spre comentariu
pannovy Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Pentru FLORINANGERU pe display se afiseaza in functie de setare temperatura varfului in fotografie sau temperatura varfului si cea setata, daca statia e pe functia de crestere sau scadere a temperaturii, toate functiile fiind setabile dintr-un simplu pushbuton. Statia semnalizeaza cresterea temperaturii independent independent de display printr-un led. Ma gandeam sa utilizez niste leduri bicolore care sa alterneze lumina de fond a display-ului in timp ce incalzeste, dar nu am gasit momentan astfel de smd cu albastru si alb. Link spre comentariu
fratello Postat Iunie 14, 2012 Partajează Postat Iunie 14, 2012 Se poate vedea la pag.96, ultimul post, ce anume este afisat pe display. Repet : NU pot modifica in niciun fel modul de afisare (grosime/inaltime caractere) sau alte ... caracteristici ale statiei. Este folosita la MAXIM memoria program a ...micului PIC 12F675. Mai multe s-ar putea face prin upgradarea la un PIC mai ...mare, dar nu intentionez- cel putin deocamdata ... - acest lucru. Din lipsa de timp nu am apucat sa testez intensiv statia ; asteptam opiniile lui Pannovy ! Frumoasa realizare, felicitari ! Link spre comentariu
wolf Postat Iunie 15, 2012 Partajează Postat Iunie 15, 2012 Salutare la toata lumea ...ma bucur mult ca proiectul acesta a evoluat si a luat atatea forme.Pentru ca mi-a fost ceruta de mai multi useri, postez din nou schema de la statia construita de mine.Numai bine. Statie de lipit termostatata_schema.pdf Link spre comentariu
pannovy Postat Iunie 28, 2012 Partajează Postat Iunie 28, 2012 Va rog să imi dati o ideie cu privire la ce am gresit în realizarea montajuluiProbleme:1 Sonda fiind cuplată temperatura indicată este 0 indiferent de modul de legare la operational. Când este legată corect pe polaritate, începe sa se încalzeasca rezistenta, dar temperaturile indicate sunt complet eronate... Temp masurata este de aprox 100 grade iar la mine indică 45. Când se încalzeste rezistenta afiseaza temp în salturi de cate 25-30 grade la racire arată ca scade din grad în grad dar cu un ecart de vreo 40-50 grade . Practic la 50 grade indică 0 grade şi cu orice valoare a potentiometrului nu pot sa corectez temperatura. Toate aceste aberaţii sa fie de la alimentarea montajului în sensul ca am stabilizat tensiunea pt 24V cu lm2576 după care am cules 5V din aceasta tensiune? Să nu functioneze bine montajul cu alimentare pesursă în comutaţie? Culmea este că montajul realizat în 3 module cel postat de mine la pag 100 functionează bine iar versiunea asta cu lm 2576 NU! Să fie perturbată citirea pic de frecvenţa de lucru a alimentatorului? Am alimentat făra partea de fortă montajul de la o baterie de 9 V si tot aceleaşi anomalii am. Schema de alimentator folosită e cea de la producator din catalog. Vă trimit şi cablajul cu modul de amplasare al pieselor.Mulţumesc anticipat. cablaj modificat statie fratello.doc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum