briobit Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 eu raman fan statia "Wolf" adaugat de mine si un afisaj cu temperatura merge brici Link spre comentariu
25L91N11 Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 Din toate statile DIY gasite si vazute pe net pana acum, mi-a placut varianta finala a lui fratello cu LCD Nokia 3310. Doar o parere personala... Link spre comentariu
florinangeru Postat Mai 17, 2012 Partajează Postat Mai 17, 2012 da e super aratoasa si aia chiar imi place dar nu stiu cat de stabila si fiabila este , asta una si a doua nu am lucrat niciodata cu picuri, nu am programator pentru picuri....am lucrat cu atmel si am programator pentru atmel. In rest cam am tot ce mi-ar trebui sa o construiesc Link spre comentariu
albasete Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 In primul rand este extrem de simpla statia lui fratello (cu LCD Nokia) si este foarte stabila ! Eu am o statie home made Gor dak, foarte simpla si aceea (si stabila), cu letcon Solomon Pensol. Mai bine realizezi ce s-a discutat si realizat pe aici, ai certitudinea ca este functional. Link spre comentariu
fratello Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Testele facute cu statia proiectata de mine au aratat ca aceasta functioneaza foarte bine ...Din pacate nu (mai) am un transformator adecvat pentru a finaliza/incaseta montajul. Cand va fi gata, voi posta poze. In privinta costurilor, eu cred ca merita : un PIC 12F675 (5 lei), un LM 358 (1 leu) , un display de Nokia 3310 (sau mai bine 5110 - are rama mai frumoasa ! - cca. 3 lei), un MOS-FET (2 lei). Nu este prea scumpa, nu ?! Link spre comentariu
briobit Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 @ fratello poti sa postezi toata documentatia (eventual si niste cablaje daca se poate) ca la ce preturi spuneti (traf am deja) parca ma incanta ideea sa fac si un astfel de model Link spre comentariu
albasete Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Exect, mai poti posta documentatia ? ma bate un gand sa o modific pe cea veche. Multumiri. Link spre comentariu
fratello Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Schema aici : download/file.php?id=14921&mode=viewSoft aici : viewtopic.php?f=14&t=9630&start=1425 (ultimul post din pagina).NOTA : Din cate stiu, display de N5110 nu se mai importa in RO. Eu am dat 3 lei pe el la achizitia din "targ" ... Din fericire a fost perfect functional ! Link spre comentariu
florinangeru Postat Mai 18, 2012 Partajează Postat Mai 18, 2012 Ar mai merge facut cu un microcontroler o unitate de afisare universala cu display de nokia 3310, de fapt sa fie un termometru care indica temperatura preluata de la termocupla, temperatura setata si un indicator de stare, care preia starea de la leduri rezistenta cuplata - decuplata....... Nu imi dau seama daca merge citit potentiometrul de catre microcontroler si calibrat cumva sa iti arate temperatura setata. Cred ca ar arata mai hi-tech statiile cu un info display pe ele si ar fi de ajutor nu neaparat doar de impresie artistica Link spre comentariu
XAN77 Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 fratello nu incerci sa afisezi cu niste caractere mai mari ? cat mai mari posibil ! Link spre comentariu
fratello Postat Mai 20, 2012 Partajează Postat Mai 20, 2012 NU se poate cu cifre mai mari - din cauza memoriei-program insuficiente pentru acest lucru a lui 12F675. Se poate prin trecerea la un PIC "mai mare", dar nu intentionez acest lucru ... Link spre comentariu
fratello Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 Scuze de off-topic : cifre mai mari am putut face cu PIC 16F684A, un termometru cu 2 zone...Detalii in linkul din semnatura. Link spre comentariu
pannovy Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 Am facut montajul dupa schema lui Fratello si functioneaza din prima . Cu semireglabilul de 50 K valoarea afisata pe ecran se modifica cu 1 grad. Am înlocuit semireglabilul cu un multitura de 1M si am putut modifica valoarea cu 40 de unitati . Nu ma pot pronunta cu privire la precizia temperaturilor afisate. Am testat pe senzorul de la letcon folosindu-l pe post de sonda si mi-a afisat de la 1 grad pana la 320 grade , montajul "stiind " sa afiseze maxim 379 grade si minim 1 grad.Ar fi interesanta abordarea montajului si cu un afisor LCD de tip 1x16 sau 2x16, dar nu ma pricep la programare poate se încumetă cineva sa faca programul....Concluzie.. sunt multumit de modul de functionare al montajului ,iar ca miniaturizare am reusit sa îl fac pe 3 module de dimensiunea display-ului de Nokia , neincluzând desigur partea de redresarea /stabilizarea la 24V, o punte de 3 A ocupand un spatiu destul de mare in comparatie cu dimensiunea montajului. Multumiri userului Fratello. Link spre comentariu
25L91N11 Postat Mai 21, 2012 Partajează Postat Mai 21, 2012 Felicitari pentru realizare!Ceva poze sa vedem si noi? Link spre comentariu
fratello Postat Mai 22, 2012 Partajează Postat Mai 22, 2012 O "calibrare" aproximativa se face la "rece" ; se masoara temperatura ambianta si se regleaza din semireglabil (!) pana cand aceasta este afisata corect. Pentru "finete" ar trebui un aparat de masura cu sonda K -eventual- care sa masoare temperatura varfului. Pentru scopul propus - statie de lipit cu display de Nokia- precizia este, zic eu, suficienta.Bravo, ma bucur ca ti-a reusit ! Asteptam poze ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum