Ovidanie Postat Ianuarie 11, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2008 Masor luni ca virful e la servici. Intre timp am vazut letconul de pe statiile de aer cald, alea chinezesti, se pare ca virful de acolo provine. Ar fi foarte frumos sa existe un letcon produs de Hakko care sa foloseasca acest model de virf. Link spre comentariu
Vizitator ionut musat Postat Ianuarie 13, 2008 Partajează Postat Ianuarie 13, 2008 La letconul care l-am aratat de la mivarom am facut termostatul lui wolf dar nu prea am fost multumit.Am gasit inco schema cu LM324 parca Solomon se numea schema, in fine nu mai stiu si am inlocuit LM324 cu LM358 si pot sa spun ca merge excelent .Am sa pun si scheme si cablajul facute in DipTrace1.4 .Pemtru realizare de scheme si apoi cablaje acest program mi se pare foarte usor de flosit si in plus ai totul la indemana.Il puteti lua gratuit si merge cam 30zile. Link spre comentariu
Ovidanie Postat Ianuarie 14, 2008 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2008 Am masurat: interior 4mm exterior 6mm. Link spre comentariu
Silviu Sprinceana Postat Ianuarie 16, 2008 Partajează Postat Ianuarie 16, 2008 eu am facut schema asta si merge bine de vreo 2 ani cate 10 ore pe zi Link spre comentariu
ALEKS Postat Februarie 2, 2008 Partajează Postat Februarie 2, 2008 Dar daca in loc de MOC3041 si triac se foloseste un releu ? N-ar fi mai simplu ? Evident se va prevedea si un tranzistor de comanda a releului precum si dioda paralel cu bobina.ALEKS Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 2, 2008 Partajează Postat Februarie 2, 2008 ar trebui un releu de prea buna calitate ca sa aiba si viata lunga, aclansarile sunt destul de dese, si tot nu ar fi acelasi lucru. MOC3041 se pune ca are ZCD sau zero cross detection si comanda triacului o face la trecerea prin zero a tensiunii alternative; cu releu poti auzi momentul aclansarilor in aparatul de radio, tv sau mai stiu eu unde. Dar la o adica se poate si cu releu, doar cand apesi pe butonu pistolului de lipit comunist nu nimeresti trecerea retelei prin zero :smt003, totusi e o improvizatie sa faci cu releu in zilele noastre, un triac si un moc nu sunt nici raritati nici scumpe . Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 2, 2008 Partajează Postat Februarie 2, 2008 da, ie?i mai scump, ?i montajul nici nu mai e a?a elegant cu releu!!!...schema aia a?a cum e, e "zen"... adic? face exact ce vrei s?-?i fac?, cu minim de piese ?i b?taie de cap!! Link spre comentariu
ALEKS Postat Februarie 2, 2008 Partajează Postat Februarie 2, 2008 Aveti cu totii dreptate. Eu am o statie de lipit romaneasca, fabricata la IPEE ElectroArges, comanda rezistentei de incalzire este cu releu. Intr-adevar aclanseaza si declanseaza de multe ori dar, am observat efectul de reglare bipozitionala corecta, fara oscilatii ale armaturii releului.Fara doar si poate, solutia cu optocuplor si triac este cea mai eleganta, dupa cum spunea cineva mai sus.ALEKS Link spre comentariu
alex mm Postat Februarie 3, 2008 Partajează Postat Februarie 3, 2008 Fiind una din unealta de baza , m-am tot saturat sa fac anse la pistol s.a.m.d. asa ca mi-am luat o statie de lipit :tonqe: cu microcontroler este exact cea din imagine :yawinkle: Numai bine alex mm :smt006 Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 4, 2008 Partajează Postat Februarie 4, 2008 super statia ! :supz: dar aici parca era vorba de munca noastra nu a altora .am crezut ca este facuta de alex (daca statia lui @alex mm era made in home merita numai cuvinte de lauda ) Link spre comentariu
alex mm Postat Februarie 5, 2008 Partajează Postat Februarie 5, 2008 .....da ai dreptate , imi facusem una daca te uiti la pag 7 ,am postat una modificata dupa schema lui Wolf :smt003 .Am alta in lucru ,cablajul e acesta Numai bine alex mm :smt006 Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 5, 2008 Partajează Postat Februarie 5, 2008 bravo alex ! :supz: vreau sa imi fac si eu o statie asemantoare dar nu gasesc un letcon . am vrut sa fac ceva cu un letcon la 220V dar nu are termocuplu (senzor de temp) Link spre comentariu
MifTy Postat Februarie 5, 2008 Partajează Postat Februarie 5, 2008 vezi la banneru' de sus, caut? piese de schimb pentru sta?ii de lipit Solomon...schema lui wolf pentru letcon din ?sta a fost conceput?... Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 am uitat sa precizez ca in afara de bannerul de sus , parca era ceva la mivarom (nu se considera reclama pentru ca nu am laudar mag.) Link spre comentariu
XAN77 Postat Februarie 8, 2008 Partajează Postat Februarie 8, 2008 este si la mivarom dar e altfel ca cel de la metrafo, in niciun caz nu mai bun, dar de mers merge, a luat un amic de-al meu si l-am pus la statia mea care e facuta cu letcon de la metrafo si a mers ok . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum