Vizitator crinel_baronu Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 ca sa nu fiu plictisitor, am sa incerc sa fiu cat mai scurt: detin 4 acumulatori 1.2 V, 600 mAh, care vreau sa ii pun intr-un suport de baterii in care pun 4 acumulatori si ies 2 fire. si sa-i incarc cu: care este destept, stie incarca toate tipurile de acumulatori. Intrebare: este destul sa setez sa incarce Ni-Mh la 100-200 mAh si sa las pana se incarca? Multumesc anticipat Link spre comentariu
Ticu Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Nu cunosc incarcatorul respectiv, dar doua observatii imi vin in minte:In film se foloseste un conector cu fire care fac legatura cu fiecare dintre acumulatori, probabil ca sa-i incarce individual.La capacitatea de 600 mAh s-ar putea sa fie recomandata incarcarea cu 60 mA, vezi ce scrie pe acumulatori. Link spre comentariu
Vizitator crinel_baronu Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 acumulatorii folositi la airsoft sunt pachete a cate 7 acumulatori, fiecare de 1.2 si ii recunoaste ca un "intreg" de 8.4. Ceea ce nu stiu e daca in acel suport (care se aseamana cu orice loc in care se pun bateriile la masinutzele cu telecomanda) sunt legate ca si cele din acumulatorii amintiti mai sus. Mi-a comandat si un multimetru, in aceasta situatie as putea sa introduc acumulatorii in locasurile lor sa verific daca au in jur de 4.8 si apoi sa pun la incarcat?Curentul minim cu care pot incarca este de 100 mAh, cu toate ca e recomandat 60 mAh, dar la ni-mh poate varia intre C/10 pana la C/2 din cate am cititacea mufa alba e pentru balansarea celulelor in acumulatorii Li-Po Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 La capacitatea acumulatorilor de 600 mA se recomanda incarcarea cu 1/10 din capacitate, adica cu 60mA. Iata o schema foarte buna si simpla, atentie doar unde puneti degetele in timpul incarcarii. Poate incarca fie un singur acumulator pus la borne, fie 4, sau chiar 100 de acumulatori pusi in serie, fara nici o modificare(!). Curentul de incarcare se va mentine stabil pe tot timpul incarcarii, indiferent de numarul de acumulatori inseriati. In 14 ore acumulatorii sunt incarcati. Acestia vor ramane reci pe durata incarcarii, iar numarul de cicluri va fi chiar mai mare decat cel declarat de producator. Link spre comentariu
Ticu Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Pai se schimba problema, nu mai sunt 4 acumulatori de 1,2V, este un grup de 7 acumulatori legati in serie, 7x1,2=8,4V. Seamana cu cel din poza, dar scrie 600 in loc de 1200 mAh?Sau vrei sa recuperezi 4 acumulatori dintr-un pachet de 7 pe care sa-i legi tot in serie intr-un suport de 4 baterii si sa-i incarci cu incarcatorul din film? In acest caz nu stiu daca va functiona incarcatorul, fiindca ii lipsesc informatiile despre tensiunea fiecarui element. El balanseaza (egaleaza) incarcarea tuturor elementelor, de exemplu prin suntarea succesiva a celor care s-au incarcat deja. Ori in lipsa firelor de la fiecare acumulator nu poate face acest lucru si nu stiu daca mai functioneaza corect. Link spre comentariu
Vizitator crinel_baronu Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 faceam o asemanare doar cu cel de airsoft, ceea ce nu stiu eu e daca acest pachet, atasez o poza ca link nu ma lasa, imi aduna voltii sau nu, folosind 4 acumulatori aa sau aaa Link spre comentariu
Ticu Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Ne-am suprapus mesajele. Da, aduna tensiunile (legare in serie). Ramane insa problema care am zis-o mai sus, daca incarcatorul functioneaza (evident fara balansare) fara sa stie tensiunile individuale ale celor 4 acumulatoare. Ai putea sa incerci pe curentul cel mai mic (100mA) - ar trebui sa incarce cam in 8 ore daca functioneaza. Link spre comentariu
Vizitator crinel_baronu Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 acumulatorii o sa-i folosesc la o statie emisie receptie deci o sa se consume la fel din ei si la o anumita perioada pot sa le fac o descarcare si incarcare completa...In mare am inteles, este in regula acum, maine imi ajung inca o pereche de acumulatori (1000 mAh), pe langa cei care ii am, si acel suportmultumesc pentru rabdare! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum