Silviu26 Postat Ianuarie 23, 2006 Partajează Postat Ianuarie 23, 2006 Salut!Aveam prin casa 2 difuri de la kon ( 200 LPB ) nefolosite, si cum sistemul meu nu are prea mult bas, m-am gandit sa fac un subwoofer cu ele.Ca sa cobor cat de cat in frecventa am ales isobaric.Am proiectat cu parametrii difurilor in bb o incinta la care am ales ( cred ) cel mai bun raport dimensiune / performante. 40 de litri, f3=39hz, Fb = 45 hz, max SPL@60W = cca.110 dBAcum vine intrebarea: cum pun difuzoarele?cum le montez mai exact??ca vad ca sunt 2 puse unul peste altul....fata in fata, cu magnetii alipiti? cat de mare trebuie sa fie sub-incinta pt ei?sau cum se face??orice schita/desen/poza/explicatie !! ajuta !mersi mult Link spre comentariu
radue Postat Ianuarie 23, 2006 Partajează Postat Ianuarie 23, 2006 Uite aici 3 modele de izobaric :Atentie ca la primele 2 ( push-and-pull ) difurile trebuiesc montate in antifaza Link spre comentariu
Silviu26 Postat Ianuarie 24, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2006 eu l-am ales pe ultimul cand am proiectat incinta, dar acum vad ca rezultatele sunt identice cu primul....intrebarea e : cat de mare trebuie sa fie subincinta in care stau difuzoarele, nu cea principala, ci cea incercuita din desen Link spre comentariu
caudiodesign Postat Ianuarie 24, 2006 Partajează Postat Ianuarie 24, 2006 Pai in principal ar trebui sa fie cat de mica o poti face.Trebuie doar sa poti sa montezi difuzoarele. Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Ianuarie 24, 2006 Partajează Postat Ianuarie 24, 2006 eu recomand configuratia cu difuzoarele plasate fata in fata, este metoda care are cel mai mic volum de aer intre membrane, si cuplajul este cel mai bun Link spre comentariu
Silviu26 Postat Ianuarie 24, 2006 Autor Partajează Postat Ianuarie 24, 2006 adica cea de la mijoc.!?la aia a-r trebui pur si simplu sa prind difurile cu acelesi suruburi ca si cum a-s prinde doar unu??! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum