Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redresor stabilizat pentru electroliza.

mecomanv

Postări Recomandate

Vizitator tyc

Secret?Poate...daca extragi aur,si prin electroliza,intervine statul.Sant anumite integrate care fac pe buck-ul la 1,5V@40A; te joci un pic la 40A si faci 400A. Respectivele integrate au elemente de executie tranzistori MOS.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 195
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mecomanv

48

• em2006

24

• Dr.L

16

• d2134

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Secret?Poate...daca extragi aur,si prin electroliza,intervine statul.Sant anumite integrate care fac pe buck-ul la 1,5V@40A; te joci un pic la 40A si faci 400A. Respectivele integrate au elemente de executie tranzistori MOS.

Sa depui aur cu asa mare amperaj... inseamna ca depui kg/zi nu gluma... :da
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Bine v-am regasit ! Zapada s-a dus ,si, primavara-i vara....Efectele poluarii ... :cry: Securea ,moto-ferastraul ,si alte ustensile se afla in mana noastra si craca sub picioare....Vreau sa reincepem discutiile despre redresor .Si ca sa raspund la intrebarile de mai sus ,nu pentru mine vreu sa fac acest redresor ,cineva m-a rugat... ,insa credeam ca este unul clasic,si nu mi-am imaginat complicatiile.Abia dupa ce am inceput sa studiez am inteles ca nu-i gluma :jytuiyu O sugestie pe care am primito de la smilex,ar fi SMPS.Va astept sa spargeti ghiata :freaza:

Link spre comentariu
Vizitator smilex

Ok, pare ca smps-ul iti face cu ochiul. Alegi o schema sau iti propunem una?Chiar daca alegi schema, probabil trebuie modificata, deci trebuie limite: tensiunile de retea limita, tensiunea de iesire (am inteles 1-2V), curentul maxim.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Stabilitatea tensiunii e un factor cheie?Ca atunci se cere un stabilizator precedat de un prestabilizator ...un full bridge cu un buck sincron.Alta solutie e cu supercapacitors.

Link spre comentariu

Propuneti voi una :da ca eu nu am. Da ,intr-adevar stabilitatea tensiunii este un factor cheie ,este esentiala. :scarpinCurentul maxim ....cred ca nu-i nevoie de 400 de A ,pt ca ar fi peste masura de mult .Aici nici nu stiu ce sa zic .Cred ca 200 de A ar fi mai mult decat suficienti .

Link spre comentariu
Vizitator smilex

400W? Nu e chiar mult. Vad o singura problema. Un eventual 494 trebuie pus pe aceiasi masa cu iesirea datorita tensiunii mici. Asta inseamna comanda MOS prin traf sau optocuplor. Ce sa fie?Limita de curent, citita prin sunt pe iesire sau traf in primar trafo putere? (Cu trafuri e volum mai mic, dar mai mult de lucru)Eu as opta pentru opto la comanda MOS si traf curent in primar.

Link spre comentariu
Vizitator pisica matache

Desi tensiunea de iesire e infima,in schimb curentul ma duce cu gandul la un invertor de sudura;adica diode foarte scumpe.As mai vedea o problema..o singura spira in secundar nu e cumva prea mult,pentru 2V tensiune de iesire?

Link spre comentariu

Mai arunc din cand in cand cate un ochi sa vad daca pune cineva o schema ,pentru dezbatere....Eu ma gandeam la modificarea unui invertor de sudura ,dupa redresare si filtrare,sa fie pus un stabilizator liniar.... Si pentru a creste eficienta ,tensiunea invertorului sa fie cu ceva mai mare decat tensiunea stabilizata .Ultra low drop out...Cred ca ar rebui facuta mai intai o schema de principiu. :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări