Vizitator tyc Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Secret?Poate...daca extragi aur,si prin electroliza,intervine statul.Sant anumite integrate care fac pe buck-ul la 1,5V@40A; te joci un pic la 40A si faci 400A. Respectivele integrate au elemente de executie tranzistori MOS. Link spre comentariu
pusu Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Secret?Poate...daca extragi aur,si prin electroliza,intervine statul.Sant anumite integrate care fac pe buck-ul la 1,5V@40A; te joci un pic la 40A si faci 400A. Respectivele integrate au elemente de executie tranzistori MOS.Sa depui aur cu asa mare amperaj... inseamna ca depui kg/zi nu gluma... Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Decembrie 2, 2011 Partajează Postat Decembrie 2, 2011 Sa scoti (extragi). Link spre comentariu
d2134 Postat Decembrie 24, 2011 Partajează Postat Decembrie 24, 2011 @mecomanv Ai reusit sa faci ceva progrese? Link spre comentariu
mecomanv Postat Februarie 18, 2012 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2012 Inca nu am inceput pt ca... nu-i graba ,trebuie sa treaca zapada Link spre comentariu
mecomanv Postat Martie 25, 2012 Autor Partajează Postat Martie 25, 2012 Bine v-am regasit ! Zapada s-a dus ,si, primavara-i vara....Efectele poluarii ... :cry: Securea ,moto-ferastraul ,si alte ustensile se afla in mana noastra si craca sub picioare....Vreau sa reincepem discutiile despre redresor .Si ca sa raspund la intrebarile de mai sus ,nu pentru mine vreu sa fac acest redresor ,cineva m-a rugat... ,insa credeam ca este unul clasic,si nu mi-am imaginat complicatiile.Abia dupa ce am inceput sa studiez am inteles ca nu-i gluma O sugestie pe care am primito de la smilex,ar fi SMPS.Va astept sa spargeti ghiata Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 Ok, pare ca smps-ul iti face cu ochiul. Alegi o schema sau iti propunem una?Chiar daca alegi schema, probabil trebuie modificata, deci trebuie limite: tensiunile de retea limita, tensiunea de iesire (am inteles 1-2V), curentul maxim. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 Stabilitatea tensiunii e un factor cheie?Ca atunci se cere un stabilizator precedat de un prestabilizator ...un full bridge cu un buck sincron.Alta solutie e cu supercapacitors. Link spre comentariu
mecomanv Postat Martie 25, 2012 Autor Partajează Postat Martie 25, 2012 Propuneti voi una ca eu nu am. Da ,intr-adevar stabilitatea tensiunii este un factor cheie ,este esentiala. :scarpinCurentul maxim ....cred ca nu-i nevoie de 400 de A ,pt ca ar fi peste masura de mult .Aici nici nu stiu ce sa zic .Cred ca 200 de A ar fi mai mult decat suficienti . Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 400W? Nu e chiar mult. Vad o singura problema. Un eventual 494 trebuie pus pe aceiasi masa cu iesirea datorita tensiunii mici. Asta inseamna comanda MOS prin traf sau optocuplor. Ce sa fie?Limita de curent, citita prin sunt pe iesire sau traf in primar trafo putere? (Cu trafuri e volum mai mic, dar mai mult de lucru)Eu as opta pentru opto la comanda MOS si traf curent in primar. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 Desi tensiunea de iesire e infima,in schimb curentul ma duce cu gandul la un invertor de sudura;adica diode foarte scumpe.As mai vedea o problema..o singura spira in secundar nu e cumva prea mult,pentru 2V tensiune de iesire? Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 25, 2012 Partajează Postat Martie 25, 2012 2V stabilizat. Trebuie 3-3,5V. Cu dioda 4,5V. Depinde de traf, dar se poate sa nu ajunga o spira. Link spre comentariu
mecomanv Postat Martie 27, 2012 Autor Partajează Postat Martie 27, 2012 Mai arunc din cand in cand cate un ochi sa vad daca pune cineva o schema ,pentru dezbatere....Eu ma gandeam la modificarea unui invertor de sudura ,dupa redresare si filtrare,sa fie pus un stabilizator liniar.... Si pentru a creste eficienta ,tensiunea invertorului sa fie cu ceva mai mare decat tensiunea stabilizata .Ultra low drop out...Cred ca ar rebui facuta mai intai o schema de principiu. Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 Nu inteleg rostul stabilizatorului liniar...in afara de a disipa caldura,nu face nimic in + fata de o sursa in comutatie Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Martie 27, 2012 Partajează Postat Martie 27, 2012 Asa este, se poate cu comutatie. Am sa-mi fac timp sa desenez o schema pt. dezbatere. Ceva ce n-am mai vazut abordat pe aici. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum