Dr.L Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Pai cam asta si e,doar ca se bazeaza pe principiul transformatorului,nu al rezistoruluiS-a mai scris mai sus,nu merge cu traful de sudura,ca ii scade repede tensiunea la borne,cand creste consumul + ca are pierderi mari Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Modificarea invertorului de sudura necesita oarece stiinta. Nu te speria de tensiunea din secundar, poate urca la 5-6V (e chiar nevoie), ai o inductanta serie (trebuie si ea modificata) care va "nivela" curentul. Si un cond filtraj. Mult mai dificil este sa refaci reactia de tensiune si cea RC a amplificatorului de eroare pentru a obtine stabilitatea sursei. Si chiar comanda, daca e necesar. Daca te inhami la asa ceva si doresti sugestii, primul lucru ar fi sa faci schema si s-o postezi, nici asta nu va fi usor. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Modificarea unui invertor de sudura nu este simpla;orice greseala poate fi extrem de costisitoare. Un traf de retea,prevazut in primar cu reglaj al tensiunii cu tiristor,este mai simplu de realizat si mai ieftin.Ramane de rezolvat implementarea unei bucle de reactie care sa poata mentine tensiunea constanta la iesire. http://www.scribd.com/doc/21767327/almanah-tehnium-88 la pag 67 este shema unui regulator de turatie,care ar merge folosit cu cateva modificari,pt reglajul tensiunii de iesire. Link spre comentariu
em2006 Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Acolo, reactia foloseste un traductor de curent (rezistenta) inseriat cu sarcina. Aci ar fi mai indicata folosirea valorii tensiunii de iesire, cum e la sursele MIG-MAG bazate pe reglaj cu tiristoare. Link spre comentariu
mecomanv Postat Noiembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Va referiti la R11? Link spre comentariu
em2006 Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 ...Un traf de retea,prevazut in primar cu reglaj al tensiunii cu tiristor,este mai simplu de realizat si mai ieftin.Ramane de rezolvat implementarea unei bucle de reactie care sa poata mentine tensiunea constanta la iesire...Nici aceasta implementare nu e complicata deloc.S-ar face cam asa: Link spre comentariu
mecomanv Postat Noiembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Aveti schma intrega ? Dr.L: eu sterg citarea,ca e doar ocupa spatiu inutil si tu citezi din nou mesajul? De ce? Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 De ce citezi ditamai mesajul anterior? Doar ocupa loc degeabaFiltrarea se face cu o bobina soc in cazul asta.De stabilizat,da,stabilizeaza,ca pentru asta a fost proiectat Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Pentru reglajul manual se sunteaza grupul R10-R11,reglajul facandu-se din R4.Pentru a obtine o tensiune stabilizata la iesirea trafului,as vedea urmatoarea modificare:un PNP conectat cu emitorul in catodul zenerului,cu colectorul in baza lui T1.Un semireglabil cu cursorul in baza noului tranzistor,un capat la emitorul aceluias tranz.La semireglabil se aplica tensiunea redresata de la iesirea trafului.Astfel o eventuala crestere a tensiunii de iesire,ar deschide mai mult tranz suplimentar si ar face sa scada curentul de colector la T1,curent care incarca C2.In felul asta tiristorul ar fi deschis mai tarziu,ceea ce ar duce la micsorarea tensiunii la iesire. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Nu mai simplu se regleaza manual tensiunea din P1 si gata? Si tensiunea va ramane cea reglata din P1,chiar daca tensiunea de la retea variaza... Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Eu ma refeream la schema cu tranzistoare,nu la cea cu integrate. Link spre comentariu
em2006 Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 LE:Eu nu-nteleg ce povestiti pe aici, dupa ce am postat schema a aparut o intrebare, am dat sa raspund la ea, iar acu a trebuit sa sterg raspunsul, ca voi vorbiti de altele....PSCe nu-i in regula la schema mea?Mai simplu nu stiu cum s-ar face, n-are decat un integrat, ce nu va place?Adica alea 4 AO sunt intr-o singura capsula.E un integrat ordinar, din vremuri imemoriale... Rau, da' bun. Link spre comentariu
mecomanv Postat Noiembrie 12, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Cer suze Dr.L ,pt cele de mai sus ,am fost pripit ,nu a fos intentieonat .O sa fiu mai atent altadata.In schemma de mai sus nu stiu unde duce firul de SYNC (cronizare). Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 Schemele cu TUJ nu mi-au placut niciodata, sunt instabile. Mai sunt si alte inconveniente in schema.A doua este cam complexa pentru ce trebuie facut, dar e functionala. Ar trebui amplificat DCout, schema nu va functiona cu 1-2V la iesire. Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 12, 2011 Partajează Postat Noiembrie 12, 2011 In schemma de mai sus nu stiu unde duce firul de SYNC (cronizare).In secundarul trafului din care se alimenteaza automatizarea,de ex. Daca nu raspundeti mesajului anterior,ar trebui precizat cui raspundesti,ca sa nu iasa incurcaturi. La fel si cu schemele,daca raspunsul nu e adresat ulimei scheme,ar trebui precizata schema despre care se vorbeste Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum