Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Redresor stabilizat pentru electroliza.

mecomanv

Postări Recomandate

In locul unui singur convertizor,ar merge folosite mai multe,puse in paralel...realizate cu componente uzuale,iar alimentarea facuta din acumulatori.

Hmm .... dar oare nu ar merge elemente cu plumb si incarcate permanent ,care sa tina pe post stabilizator? Ma gandesc ca la incarcarea acumulatorilor cu un redresor ,valoare tensiunii la bornele acumulatorului nu s-ar schimba chiar asa repede :scarpin Si asta-i doar o....parere ,care, nu o sustin.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 195
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mecomanv

48

• em2006

24

• Dr.L

16

• d2134

6

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator pisica matache

Cred ca ar merge conectati mai multi elementi pb-acid in paralel;curentul s-ar putea regla conectand mai multi sau mai putini elementi.Incarcarea s-ar putea face conectand toti elementii in serie...Asta ar fi cea mai economica solutie...Micsorarea tensiunii s-ar putea face inseriind una sau doua diode de putere...

Link spre comentariu

Trebuie sa te interesezi, filtrata cu conduri iti face imposibil chiar si reglajul manual cu tiristor.

Da...intr-adevar trebuia sa ma interesez ....dar la un traf cum ar fi cel de sudura la o spira ar fi undeva la 1V,si ....iar ma gandesc ca s-ar purea face o piulita fluture care sa culiseze pe cele doua 3 spire(in lungul lor) si astfel sa se realizeze reglajul in secundar :scarpin Si asta-i o parere care nu o sustin :speriat
Link spre comentariu

Si eu care urma sa-ti sugerez impartirea in mai multe sectiuni a primarului si secundarului (platbanda) si intreteserea lor pt. un cuplaj mai bun...

Deci ar fi mai bine sa se bobineze o parte din primar si pe urma secundarul si pe urma partea care a mai ramas ? Asta sa fie intreteserea ? Sau acesta este cuplajul cel mai strans ,in care caracteristica este rigida ....asa cum imi spunea odata pusu...
Link spre comentariu
Vizitator smilex

Sau prim + sec + prim +...+ sec (cat se poate). La asemenea puteri si tensiuni nu-ti permiti pierderi. Daca cuplajul nu e bun, nu vei putea sa scoti 400A nici daca in gol traful iti da 10V! O caracteristica asemanatoare sudurii este absolut inutila. Datorita celor 1,2V de pe punte, nu vor iesi 400A nici la scurt.

Link spre comentariu

La un asemenea amperaj,pe cate o dioda cad peste 1V

Raportul de transformare ar trebui calculat pt cea mai mica tensiune a retelei la care ar trebui sa mearga.

Daca aceasta tensiune creste,vor creste si pierderile joule (caldura) prin traf,chiar daca tiristorul mentine tensiunea de iesie medie la cat trebuie

Asta e un subiect de electrotehnica/electronica de putere ca la carte :rade:

Link spre comentariu

E mai bine cu mediana,ca se vor folosi doar 2 diode,care vor functiona alternativ (caderea e de doar 1v).Acum m-am gandit la o idee interesanta: daca regjalul s-ar face cu un stabilizator de retea (autotraf cu servomotor)?In afara de timpul de raspuns cam lent la variatii mari,ar aduce numai avantaje!

Link spre comentariu

Sau prim + sec + prim +...+ sec (cat se poate). La asemenea puteri si tensiuni nu-ti permiti pierderi. Daca cuplajul nu e bun, nu vei putea sa scoti 400A nici daca in gol traful iti da 10V! O caracteristica asemanatoare sudurii este absolut inutila. Datorita celor 1,2V de pe punte, nu vor iesi 400A nici la scurt.

Aveti drepate .Nu am precizat foarte clar ca :nu trebuie sa scoata neaparat 400 de amperi in lucru ,ci doar sa fie oarecum dimensionat traful,in cazul in care ar fi nevoie mai multi amperi sa aiba de unde s-i scoata ...Cu alte cuvinte sa fie destul de mare ca sa nu se incalzeasca.Ideea de baza care as dori sa ramana in discutie este metoda de raglare inre 1 si 2 V,si mai ales stabilitatea intre aceste limite.
Link spre comentariu

E mai bine cu mediana,ca se vor folosi doar 2 diode,care vor functiona alternativ (caderea e de doar 1v).Acum m-am gandit la o idee interesanta: daca regjalul s-ar face cu un stabilizator de retea (autotraf cu servomotor)?In afara de timpul de raspuns cam lent la variatii mari,ar aduce numai avantaje!

Chiar azi ma gandeam la asa ceva ,desi nu stiam de aceasta metoda) sa fac un soi de potentiometru actionat electromecanic ..... :nebunrau: Am scris asta ca sa va amuzati un pic...pt ca asa fac cei care vor sa faca ceva si se pricep mai putin ...
Link spre comentariu
Vizitator smilex

Intereseaza-te de necesitatea filtrajului. Cea mai simpla ar fi totusi cea cu th (fara conduri pe Vcc). Sau manual, cu un variator de putere recuperat (aspirator, bec, etc) eventual modificat (triac mai "tare").

Link spre comentariu

Da,pe mos-feti pierderile ar fi mai mici....insa tu chiar ai recomanda unui incepator sa lucreze cu mos-feti strabatuti de 400A? Ca la cea mai mica perturbatie in grila,vor bubui puternic!Diodele sunt mult mai sigure,desi si mai fierbinti

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări