mecomanv Postat Septembrie 22, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 22, 2012 Cer scuze in primul rand lui Smilex,ca nu am pus bine datele problemei inca de la inceput .Redresorul trebuia sa fie reglat in curent, si sa aiba o tensiune ,undeva intre 1,5-3 V .Acum nu stiu ce sa mai zic :cry: Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Septembrie 25, 2012 Partajează Postat Septembrie 25, 2012 ??? Limitare in curent reglabil cu tensiunea indiferent care dar mai mica de 3V? Link spre comentariu
mecomanv Postat Septembrie 27, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 27, 2012 Da .Tensiunea indiferent care ,dar sa nu fie mai mare de 3 V.Doar curentul sa fie reglabil... Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Septembrie 28, 2012 Partajează Postat Septembrie 28, 2012 Da .Tensiunea indiferent care ,dar sa nu fie mai mare de 3 V.Doar curentul sa fie reglabil...Ar fi nevoie de o sursa de tensiune de 3V,cu limitare reglabila a curentului intre zero sau o valoare minima si un maxim de cateva sute amperi,parca.Pentru o anumita rezistenta a sarcinii,tensiunea de iesire fiind de 3V,nu vei putea creste curentul peste o anumita valoare,dictata de legea lui Ohm,I=U/R unde R e rezistenta baii pentru electroliza. Link spre comentariu
mecomanv Postat Septembrie 28, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 28, 2012 Ti-ai amintit bine DA cateva sute de amperi ,insa ,pana la acea tensiune trebuie sa fie in timpul lucrului(maxim 3V) ,in gol poate fi oricare alta.... Link spre comentariu
Vizitator smilex Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Cred ca o mai mare precizie in stabilizarea curentului se poate obtine cu o configuratie forward clasic cu doua tranzistoare si comanda "current mode" gen UC3845, info de pe sunt din secundar pe masa sau trafo curent. Si parca si mai sigur in functionare. Tensiunea de la iesire va fi in functie de consumator, pentru un anume curent reglat, dar in gol nu mai mare decat cea data de raportul de transformare. Link spre comentariu
em2006 Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Se pare ca se revine la vechea idee cu modificarea unui invertor de sudura. Caci multe sunt in aceasta configuratie.Daca-mi puneti la dispozitie un traf de iesire cu o singura spira (banda) in secundar (@mecomanv), as putea proba pe unul din invertoarele pe care le am in reparatie. Pastrand primarul la fel, nu cred ca ar fi multe de modificat, daca la pierderi iese altfel decat originalul, i-am modifica snubberele. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Cred ca e o problema cu invertorul sudura;mi-e teama ca o singura spira in secundar,tot e mult pentru obtinerea celor cativa volti necesari. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Atunci se mai adauga spire in primar. Sau se micsoreaza condensatorul serie. Sau se merge cu un factor de umplere si mai mic + o bobina de iesire mai mare. Sau poate ar merge folosite 2 trafuri cu primarele inseriate, unul langa altul, iar secundarul sa fie aceeasi spira,care trece prin ambeleIn caz ca se poateInterventia lui cornel docan + raspunsul au fost mutate aici: viewtopic.php?f=41&t=129751 Link spre comentariu
em2006 Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 ... iar secundarul sa fie aceeasi spira,care trece prin ambeleIn caz ca se poate Da, exista si asa, chiar am avut unul la reparat ("Miller GoldSeal").Dar se pot pune secundarele in paralel. Si asta se practica (primarele in serie, secundarele in paralel).Unul de acest fel am rebobinat la un invertor "STEL", era pe 2 miezuri E55. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Ideea cu mai multe trafuri,ar fi o solutie.Primarele inseriate,iar secundarele,de cate o spira,puse in paralel.In felul asta s-ar putea obtine un raport de transformare suficient de mare,imposibil de obtinut cu un singur traf.Folosind un numar corespunzator de trafuri,cred ca s-ar putea obtine in gol,cei cativa volti necesari.Ar merge redresata tensiunea pe fiecare secundar,iar punerea in paralel sa se faca dupa redresare.Daca la 4-5 spire cat are secundarul unui invertor,se obtin in gol peste 60V,atunci la o spira s-ar obtine cca 15V.Folosind patru trafuri cu primarele inseriate,s-ar obtine in gol cei 3-4V necesari. Link spre comentariu
em2006 Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Prea complicat cu mai mult de 2 trafuri.Avantajul e in ce priveste cerintele de izolatie, tensiunea VBUS (310V) se distribuie pe infasurarile inseriate.Sectiunile miezuril vor fi mai mici, si puterile se distribuie. Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 O fi complicat,dar eu nu vad alta solutie de a obtine cei 3V la iesire,fara patru trafuri inseriate. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Daca o amarata de sursa atx poate scoate 1,xV pe aceeasi iesire pe care scoate si 20V,nu vad de ce nu ar merge si cu un invertor de sudura.O sa fie niste impulsuri f scurte,de tensiune mai mare,dar o bobina bine dimensionata pe iesire + un condensator vor da cei 3V necesari.Apoi,care e tensiunea pe electrod,cand acesta s-a lipit de piesa ce trebuie sudata? Nu e cu mult sub 3V? Si tensiunea asta nu e data de un banal invertor nemodificat? Link spre comentariu
Vizitator pisica matache Postat Septembrie 29, 2012 Partajează Postat Septembrie 29, 2012 Pierzi din vedere un lucru esential;in primul rand sursa trebuie sa scoata in gol,cu umplere maxima,3V.Nu poti obtine acesti trei volti,decat din raportul de transformare.Apoi la acesti 3V,sau sub aceasta tensiune,trebuie sa livreze 200-300A.Va trebui sa functioneze sub acest curent,ore in sir.E drept ca la lipirea electrodului apar curenti si tensiuni asemanatoare,dar pentru cat timp?Secundarul unui invertor nu e dimensionat pentru sute de amperi,ore in sir... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum