Vizitator firemanro2006 Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Buna ziua .Ma numesc Florin si sint din Pitesti si am o mare rugaminte la acest site si utilizatorilor.Problema--o cabana de lemn la munte ,1 senzor magnetic sau mecanic(nd-ni) si intenrt local .Cum pot fi avertizat cind se deschide usa prin internet?.Multumesc anticipat! Link spre comentariu
nume_inexistent Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Ar trebui sa dati mai multe detalii despre ce vreti sa realizati? Vreti un sistem de alarma ca sa va avertizeze in timp minim daca a intrat cineva in cabana, sau doar vreti sa stiti de el le mai repede sau mai tarziu. Deasemenea ar trebui sa dati niste detalii despre conexiunea de internet respectiv daca este si conexiune telefonica nu numai internet. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 firemanro2006, te pricepi al electronica? Intreb pentru a stii ce linkuri/indicatii sa-ti dam. Link spre comentariu
volhov Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Solutii sunt, chiar mai multe, cu avantaje si dezavantaje.1. Un PC, cu rol de server web si senzorul/contactul conectat pe portul paralel si intr-o paginaweb sa vezi starea contactului. Sau starea contactului sa determine trimiterea unui mail de avertizare catre o anumita adresa.2. Un router cu firmware modificat (gen TOPEX) in loc de PC si in rest ca mai sus.3. Un webserver embedded realizat cu un microcontroller PIC sau AVR care sa asigure functiile de mai sus.4. Solutie mai eleganta si eficienta (in opinia mea), dar care nu se incadreza in specificatiile enuntate in primul post, este folosirea unui sistem de avertizare prin SMS. Link spre comentariu
Vizitator firemanro2006 Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Buna seara. Ceve ceva ma pricep dar nu prea mult ,am nevoie de un dispozitiv care sa ma anunte prin internet daca se deschide o usa neavizat. Link spre comentariu
cristi71 Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 internetul nu e sigur ,,i a uitati aici altceva Link spre comentariu
Vizitator firemanro2006 Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Am vazut .ar merge dar... eu am nevoie de 50 de dispozitive si tot la internet doresc sa ramin ca apelare ,dar in cazul in care nu se poate pe internet optez pantru acest apelator gsm (la care sint costuri cam mari) Link spre comentariu
cristi71 Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 costuri mari?? o cartela la 4 luni (20 de lei) si constructia ce nu depaseste 60-70 lei,,si poti lega nu 50 si aproape un nr nedlimitat de senzori Link spre comentariu
volhov Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 @firemanro2006 - Daca ai 50 de cabane pe care vrei sa le monitorizezi , iti recomand o solutie profesionala care costa ce-i drept , insa probabil nici tu nu faci monitorizarea gratis.@cristi71 - cred ca solutia cu SMS e mai mult de 60-70 lei, chiar daca folosesti solutia cu telefoane vechi. E adevarat insa ca e o solutie comoda si eficienta.Avantaje:- poti monitoriza mai multi senzori (usi, ferestre, temperatura, retea electrica);- poti trimite comenzi pentru trecerea unei centrale termice pe gaz sau electrice din regimuleconomic in regimul normal inainte de a pleca spre respectiva locuinta;- proprietarul isi poate monitoriza singur casa de pe propriul telefon;- poate obtine statusul intrarilor si iesirilor printr-un simplu SMSDezavantaje:- este nevoie de o cartela activa cu posibilitatea de trimitere SMS. Link spre comentariu
cristi71 Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 dupa cum se vede si in imagini telefonul apeleaza( deci NU CONSUMA CREDIT) ci nu trimite sms Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum