Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Multe led-uri la 12 V

Vizitator Silviu_yo

Postări Recomandate

• 3 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ciprivw

4

• Dr.L

3

• bobo

3

• BUGHIU

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator alejandro_gsxr

In comertul de stat,nu se gasesc...dar pe piata libera :rade:La chinez gasesti orice (orice inseamna ORICE)Sarbatori fericite

Daca imi gasesti tu stopuri moderne sau cu led .... am un Ford Probe 1995 Fac cinste !!!!
Link spre comentariu
Vizitator tyc

Aha.Vrei lampi de stop custom ,cu leduri. Ai corpul lampii?Daca da,atunci e simplu...fa designul lampii cu dispunerea ledurilor (si posteaza-l aici) iar noi i-ti vom oferi solutia de realizare practica .Daca nu ,cauta pe cineva sa-ti faca lampile (cu geam transparent) si dupa aia povestim.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Aha.Vrei lampi de stop custom ,cu leduri. Ai corpul lampii?Daca da,atunci e simplu...fa designul lampii cu dispunerea ledurilor (si posteaza-l aici) iar noi i-ti vom oferi solutia de realizare practica .Daca nu ,cauta pe cineva sa-ti faca lampile (cu geam transparent) si dupa aia povestim.

Link spre comentariu
Vizitator thelion

Salut!

Am si eu cateva intrebari, am citit pe ici pe colo, m-am documentat si mai tare am intrat in ceata.

Primul lucru:

Vreau sa pun 6 leduri pe placa de mai jos alimentate de la bateria masinii in felul urmator Posted Image

1. Ledurile sunt de 5mm, ieftine ( ca cele de la brichete, din cate am inteles curentul e de 3.3v pentru cele albe.

Am gasit mai multe surse de inspiratie:

1. Am incercat sa folosesc http://led.linear1.org/led.wiz si imi da urmatoarea schema : Posted Image

2. Am incert si http://www.leduriauto.com/calculator-re ... ru-leduri/ si imi da schema asta : Posted Image

Mai tare am intrat in ceata :d, deci cer ajutorul vostru. Ce schema ar trebui sa utilizez si daca se poate care trebuie sa fie valoarea rezistentei pentru schema care mi-o sugerati. Merci mult si Sarbatori Fericite!

Later edit: scuze pentru imaginile mari, nu am gasit thumbnails, stiu ca pe unii supara.

Link spre comentariu

20mA e "absolute limit ratings" pt. LED-urile normale de 5mm...plus ca cele albe chinezesti nu tin nici cat un beculet cu incandescenta, le scade luminozitatea foarte mult dupa cateva sute de ore, daca se poate puneti LED-uri de marca(Nichia, Cree), si cu 15 mA curent prin jonctiune daca e specificat in catalog 20mA.Sa nu mai vorbim ca la acumulatorul auto nu sunt fix 12V...

Link spre comentariu

salut.postez si eu aici in speranta ca am scris unde trebuie si ca ma poate ajuta cineva.s-au ars beculetele de 12v de la geamurile electric la un renault si vreau sa le inlocuiesc cu led-uri de 12v/3mm.as pune de 5mm dar s-ar putea sa nu incapa cum trebuie in locasul lor.intrebarea este ce fel de led-uri de 12v/3mm sa montez si de unde?am vazut ca sunt led-uri care nu necesita rezistenta serie pt limitarea curentului dar nu stiu cat sunt de sigure.as opta pt cele de culoare albastra sau asemanatoare.unde gasesc de cumparat in tara sau uk astfel de led-uri de 12v/3mm si daca trebuie obligatoriu sa le montez si rezistenta?spatiul este cam mic si nu stiu daca am loc sa le inseriez si o rezistenta.rog pe cei care au mai facut aceasta modificare sa ma ajute.multumesc anticipat.ps: rog mesaj privat cu eventuala locatie de unde le pot cumpara pt a nu face reclama.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări