Vizitator Silviu_yo Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Salut! as vrea si eu sa sa pun pe o singura placuta in jur de 10-15 led-uri dar tensiunea de alimentare o sa fie 12V. As vrea sa stiu exact de ce piese am nevoie si o schema cum sa le leg pe toate intre ele, rezistentele,etc Stima! Link spre comentariu
BUGHIU Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Pai daca sant 10 sau 15 nu ai nevoie de alte piese,la 12v alimentare,acu depindse si de leduri,mai mici mai mari... Daca le legi in serie ,necazul e ca se poate intrerupe unul si nu mai merge niciunul,asa ca faceti doua brate in paralel!!! Ia uitati ....variante: http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=l ... hg&cad=rja Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Daca se intrerupe un led,nici celelalte nu mai rezista mult (adica au fost deja suprasolicitate). Uite aici un program care-ti zice ceea ce vrei sa stii: http://led.linear1.org/led.wiz Led rosu,galben,portocaliu: forward voltage 2-2,5V Led verde,albastru,alb,uv: forward voltage 3-3,5V Curentul e in functie de ce leduri folosesti. 5mA merge la toate Link spre comentariu
BUGHIU Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Daca se intrerupe un led,pui altul si ..merge dinou tot montajul!!De ce sa fie suprasolicitate?ce curent mai circula prin cele bune, daca s-a intrerupt ...circuitul?! Se poate intrerupe un led din cauza unui ....defect de fabricatie :daP.S -Cazul legarii in serie!!! Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Daca un led e defect din fabricatie,tot lotul e bun de gunoi Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Banuiesc ca folosesti leduri albe .Legi 3leduri+rezistenta serie la 12V(rezistenta e de 250 ohmi) si faci serii pana se termina ledurile.Seriile astfel obtinute le legi in paralel.[attachment=0]u1ntitled.pdf[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator Silviu_yo Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Va multumesc tuturor pentru raspunsurile voastre! Cu ajutorul vostru am reusit ceea ce vroiam! Va datorez cate o cola la fiecare Multa stima! Link spre comentariu
ciprivw Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Si eu am o intrebare tot in legatura cu asta. Pot lega aprox 20-25 de leduri de 12v la un alimentator tot de 12v in serie fara nimic altceva, nu? Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Pot lega aprox 20-25 de leduri de 12v la un alimentator tot de 12v in serieDoar in paralel, daca acele LED-uri au deja rezistor de limitare inclus... Link spre comentariu
ciprivw Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Ce gafa am facut...normal ca in paralel, era absurd in serie. Ledurile sunt din alea ieftine, sub 1 leu bucata, inca nu le am, nu le-au primit inca la magazin, oare sa aiba acel rezistor? Link spre comentariu
Dr.L Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 O sa vezi cand le cumperi,daca exista fizic langa led (sau in interiorul lui). Ii ceri vanzatorului sa le probeze la 12V Link spre comentariu
ciprivw Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Nu exista fizic langa led, nici in el, stiu pt ca am luat mai demult cateva leduri de 5mm tot la 12v si nu aveau rezistenta, nimic, acum o sa iau de 3mm. deci se pare ca trebuie lucrat putin cu ele Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Are in led numai ca nu ai observat-o: un 0402 langa unul din electrozi(A/K). Link spre comentariu
ciprivw Postat Noiembrie 11, 2011 Partajează Postat Noiembrie 11, 2011 Atunci e perfect, le pot lega in paralel fara probleme Link spre comentariu
Vizitator alejandro_gsxr Postat Decembrie 18, 2011 Partajează Postat Decembrie 18, 2011 O sa vezi cand le cumperi,daca exista fizic langa led (sau in interiorul lui). Ii ceri vanzatorului sa le probeze la 12V De cand caut acest subiect....Datorita timplui stopurile masini s au uzat, nu se mai vad asa de bine , si am observat la toate masinile noi folosirea ledu rilor si ma gandeam sa mi fac o placa unde sa pun leduri pentru fiecare comanda, pozitie,frana, semnalizare..etcAr iesi ceva frumos ?Nu se gasesc in comert aceste stopuri pe care le am eu gata facute :( Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum