Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Multe led-uri la 12 V

Vizitator Silviu_yo

Postări Recomandate

Vizitator Silviu_yo

Salut! as vrea si eu sa sa pun pe o singura placuta in jur de 10-15 led-uri dar tensiunea de alimentare o sa fie 12V. As vrea sa stiu exact de ce piese am nevoie si o schema cum sa le leg pe toate intre ele, rezistentele,etc Stima!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ciprivw

4

• Dr.L

3

• bobo

3

• BUGHIU

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca se intrerupe un led,nici celelalte nu mai rezista mult (adica au fost deja suprasolicitate).

Uite aici un program care-ti zice ceea ce vrei sa stii: http://led.linear1.org/led.wiz

Led rosu,galben,portocaliu: forward voltage 2-2,5V

Led verde,albastru,alb,uv: forward voltage 3-3,5V

Curentul e in functie de ce leduri folosesti. 5mA merge la toate

Link spre comentariu

Daca se intrerupe un led,pui altul si ..merge dinou tot montajul!!De ce sa fie suprasolicitate?ce curent mai circula prin cele bune, daca s-a intrerupt ...circuitul?! :nas: Se poate intrerupe un led din cauza unui ....defect de fabricatie :daP.S -Cazul legarii in serie!!!

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Banuiesc ca folosesti leduri albe .Legi 3leduri+rezistenta serie la 12V(rezistenta e de 250 ohmi) si faci serii pana se termina ledurile.Seriile astfel obtinute le legi in paralel.[attachment=0]u1ntitled.pdf[/attachment]

Link spre comentariu

Nu exista fizic langa led, nici in el, stiu pt ca am luat mai demult cateva leduri de 5mm tot la 12v si nu aveau rezistenta, nimic, acum o sa iau de 3mm. deci se pare ca trebuie lucrat putin cu ele

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator alejandro_gsxr

O sa vezi cand le cumperi,daca exista fizic langa led (sau in interiorul lui). Ii ceri vanzatorului sa le probeze la 12V :da

De cand caut acest subiect....Datorita timplui stopurile masini s au uzat, nu se mai vad asa de bine , si am observat la toate masinile noi folosirea ledu rilor si ma gandeam sa mi fac o placa unde sa pun leduri pentru fiecare comanda, pozitie,frana, semnalizare..etcAr iesi ceva frumos ?Nu se gasesc in comert aceste stopuri pe care le am eu gata facute :(

post-61386-139829356266_thumb.jpg

post-61386-139829356267_thumb.jpg

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări