Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

bruiaj gsm sau pt castile de copiat

Vizitator OCTAVIAN

Postări Recomandate

Vizitator OCTAVIAN

buna seara, am cautat un pic pe aici dar nu am nimerit ce vreau, imi cer scuze daca este schema si nu am avut rabdarea sa o caut.Vreau o schema cu ajutorul carea sa bruiez castile pt copiat, sau semnalul gsm intr-un amfiteatru de examen >:) daca se poate pe o raza suficient de mare incat sa mearga daca sunt cu un etaj mai jos sub camera cu pricina. cunosc schema cu amplificatorul mini folosita la majoritatea castilor si cred ca daca folosesc acelasi principiu dat un amp mai mare ( 50 W ) voi reusi sa le bruiez magnetii, este posibil? Va rog sa nu ma intelegeti gresit, si eu copiez, dar unele persoane intrec masura drept urmare treb oprite, plus ca treb sa ma razbun putin pe ele si vreau sa fiu original:D. am gasit pe net la vanzare aparate pt bruiat semnalul gsm dar nu as vrea sa dau totusi 250 ron pe asa ceva.multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

2

• The Stressmaker

2

• yo9hnf

2

• dan cod

1

Top autori în acest subiect

castilea alea in sine lucreaza in banda de baza ca sa zic asa. De fapt, in ureche ai un magnet asupra caruia o sa actioneze o forta data de campul magnetic generat de bobina, camp magnetic dat direct de semnalul audio care iese din telefon.Cel mai usor de bruiat ar fi cu un aparat de bruiat gsmul, sa scoti telefonanele din uz.Sau... o bobina imensa facuta in jurul salii in care sa bagi cu putere rezonabil de mare un semnal audio deranjant....de exemplu un sweep de sinus de la vreo 1K la 10KHz.

Link spre comentariu

Parerea mea este ca un cablu multifilar (gen utp, de internet, asa sunt 8 spire dintr-un foc si nu bate la ochi, cel telefonic cu 100 de perechi ar fi perfect) in jurul salii ar rezolva problema daca este cuplat la un transformator de retea cu 4-6V la iesire. La 50Hz si o putere suficienta sa tina firele calde nu cred ca magnetul din ureche ar ramane "indiferent". Asezarea fizica a cablului tine de inspiratie si de locul disponibil acolo. Am ales 50Hz pentru ca este usor de obtinut, la o putere rezonabila si cu componente putine si ieftine. Plus ca, tinand cont de greutatea magnetului, acesta ar fi mai "sensibil" la frecvente joase decat la cele inalte, bazaitul devenind destul de deranjant pana la a-l face pe "utilizator" sa iasa din sala. O redresare monoalternanta ar aduce frecventa la 100Hz care este mult mai deranjanta.Totusi, la o examinare atenta a magnetului, dintr-o poza cu reclama la asa ceva, si a pozitiei de "functionare" cea mai eficienta asezare a bobinei este verticala (pe perete), tinand cont ca este un magnet neodim clasic, de 2 - 3 mm, cu polii asezati pe partea discoidala a cilindrului. Asta pentru ca timpanul este vertical, relativ la pozitia corpului iar magnetul, fiind lipit de el, reactioneaza cel mai bine la campuri magnetice orizontale.Am dezvoltat putin ideea lui bogdan_ si am aplicat principiul lui Murphy: "cand ceva nu merge ia un ciocan mai mare", in acest caz o bobina mai mare.O curiozitate de a mea si poate raspunsul il da un "utilizator" al draciei. Este adevarat ca prin inclinatia capului controlezi nivelul audio sau mai pe scurt cu cat inclini capul cu atat se aude mai tare?

Link spre comentariu

Asta cu inclinatul ar fi exact ce spui tu despre cuplaj. Daca ai cuplajul optim cand bobina ar fi in plan vertical, atunci ai cuplaj optim cu capul indoit la 90 de grade si bobina in plan orizontal, in jurul gatului.

Link spre comentariu

Cred ca pentru profesori bine ar fi daca ar avea asupra lor un amplificator de putere mai mare decat cea furnizata de integratele care se folosesc deobicei la hands-free, si cu un mic generator (oscilator R-C cu un tranzistor), alimentate de la o baterie mai maricica si o bobina normala (de hands-free). Toate astea puse in haina sau borsata, iar profesorul sa treaca printre elevi. Generatorul cred ca ar fi bine sa furnizeze o frecvente cat mai inalta - extrem de deranjanta.

Link spre comentariu

Si cu bobina verticala la nivelul pieptului, pe lateralul corpului, as completa eu. Un MP3 Player ieftin cu optiunea de loop care sa ruleze "te vad, te vad" ar fi de preferat.Ca idee exista cabluri telefonice cu 600 de perechi care, daca ar fi unite in bucla, ar face o bobina cu 1200 spire si, daca ar fi montat pe un singur perete, ar avea "putere" sa desprinda de pe timpan acel magnet, chiar folosind un amplificator "decent". Singurul efect secundar este ca si la clasa vecina o sa se intample acelasi lucru :da .@yo9hnf: frecventa optima depinde foarte mult de inertia ansamblului magnet + timpan si de masa magnetului in special, cu cat este mai mic cu atat este mai "sensibil" la frecvente inalte.

Link spre comentariu
Vizitator OCTAVIAN

aha, sa inteleg ca pe langa amp va trebui sa am si o mega bobina atarnata pe undeva..... :rade: . teoretic nu ar fi problema dak nu se bangheste si scopul ei. si alimentarea nu e o problema pt ca pot folosi reteaua de 220V. acum daca visez ar fi shecherie sa inlocuiesc cateva neoane cu unele false care au in interior aparatul si care sa isi faca treaba. :jytuiyu

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări