florincccc Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Rolul oricarei sigurante e de a face viata mai usoara pompierilor. Link spre comentariu
Vizitator Sh4d0w Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Am citit tot topicu dar tot nu am inteles nici un raspuns.Rolul sigurantei daca teai referit la siguranta fuzibila e de a proteja la scurt circuit in orice circut ar face parte.In scoala am invatat ca curentul de scurt circuit poate depasi de 19 ori valoarea nominala a curentului din circuit. Link spre comentariu
leoncris Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Am citit tot topicu dar tot nu am inteles nici un raspuns. Rolul sigurantei daca teai referit la siguranta fuzibila e de a proteja la scurt circuit in orice circut ar face parte. In scoala am invatat ca curentul de scurt circuit poate depasi de 19 ori valoarea nominala a curentului din circuit. Ce nu ai inteles ?Siguranta are rolul de a-ti proteja reteaua , nu aparatul in care este montata. Practic face o separatie intre beleaua din aparatul defect si reteaua de alimentare . Vizualizand poza cu ... cuiu' , ma intreb ce'o fi pus in tabloul principal ? fier beton ? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Siguranta electrica fuzibila are rolul de a se topi atunci cand are loc un scurtcircuit electric. Siguranta fuzibila nu se topeste la un scurtcircuit, ci la un supracurent care ar putea fi periculor pentru instalatie/retea. Pentru a observa mai bine comportarea unei sigurante, cautati pe internet sau prin cartile vechi (ex. Hortopan) descrierea sigurantelor MPR - Mare Putere de Rupere. Acele sigurante prezinta doua zone distincte de distrugere, una la supracurent si alta la scurtcircuit. Acest lucru este bine-venit atunci cand trebuie sa vezi ce s-a intamplat in circuitul respectiv. Link spre comentariu
mikella Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Eu unul recunosc ca am pus si eu sigurante cu staniol pe ele! Am la servici un aparat de sudura care beleste sigurantele fara numar si la ala ii pun staniol pe siguranta.Astia in cipru au adaptat sistemul de la englezi si anume prize cu trei pini, iar in fiecare stecher este cate o siguranta.Daca ai un prelungitor de multe ori ai siguranta si in stecher si in priza de la prelungitor.Daca ai nevoie sa sudezi ceva unde nu ai curent aproape si inseriezi vre-o doua prelungitoare , sa vezi ce fericire cand cauti care siguranta s-a ars. Asa ca unde sunt doua sigurante pe un singur fir una din ele are sigur staniol.Cand se arde vre-o siguranta si merge seful sa vada care s-a ars, am sedinta! Link spre comentariu
BUGHIU Postat Noiembrie 10, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Rolul oricarei sigurante e de a face viata mai usoara pompierilor.Si se pare ca totusi cineva a dat un raspuns colegu 'mai sus!!! Link spre comentariu
leoncris Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Pentru a nu deschide alt topic : Ce rol are ... nisipul intr'un element fuzibil ?Un elev , mi-a raspuns nonsalant : sa nu scoata ... fum !Asa sa fie ? Link spre comentariu
milo01miau Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Pentru a nu deschide alt topic : Ce rol are ... nisipul intr'un element fuzibil ?Un elev , mi-a raspuns nonsalant : sa nu scoata ... fum !Asa sa fie ?Rolul nisipului este de a face stingerea mai rapid!!! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Pentru a nu deschide alt topic : Ce rol are ... nisipul intr'un element fuzibil ?Un elev , mi-a raspuns nonsalant : sa nu scoata ... fum !Asa sa fie ?Rolul nisipului este de a face stingerea mai rapid!!! Da, prin racirea arcului electric. Link spre comentariu
leoncris Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Corect pana aici - stingerea arcului electric.Asta'i cel mai important ?Sa mai aiba si alt rol ? Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Corect pana aici - stingerea arcului electric.Asta'i cel mai important ?Sa mai aiba si alt rol ?Poate si "retinerea" arcului stins - adica evita reaparitia arcului ?? Link spre comentariu
leoncris Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 "adica evita reaparitia arcului" - dezvolta te rog ! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 "adica evita reaparitia arcului" - dezvolta te rog !Eu cred ca dupa topirea elementului usor fuzibil, nisipul joaca si rol de "izolator" intre cele doua extremitati ale sigurantei, astfel incat sa inlature un posibil viitor arc electric (chiar daca dupa "arderea" sigurantei circuitul este deschis). Nu sunt convins, dar cred ca imediat dupa ruperea curentului respectiv prin topirea fuzibilului, este posibila o reaparitie a arcului electric datorata tensiunii de restabilire. (pentru ultima fraza nu bag mana in foc). Link spre comentariu
leoncris Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 Hai sa lamurim putin lucrurile.Ca urmare a curentului mare (de scurtcircuit), fuzibilul (lamela de Cu) se topeste ,iar in lipsa nisipului "metalizeaza" interiorul elementului fuzibil si de aici ... reanchiderea circuitului cu efecte...Pentru a evita acest fenomen proiectantul a adaugat nisipul cate impiedica aceasta "depunere".Si toate astea la o banala ... siguranta. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Noiembrie 10, 2011 Partajează Postat Noiembrie 10, 2011 La partea nu metalizarea nu m-am gandit. Foarte corecta explicatia ! Si camerele de stingere de pe la contactoarele in vid stiu ca sunt "ecranate" astfel incat metalizarea sa nu se faca pe pereti. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum