Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

rolul ''sigurantei'' intr-un aparat electric?

BUGHIU

Postări Recomandate

• Răspunsuri 50
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

8

• BUGHIU

8

• leoncris

8

• milo01miau

5

Top autori în acest subiect

Siguranta are rolul de a-ti proteja instalatia electrica.(In niciun caz nu are rolul de a-ti proteja aparatul in care este montata).De aceea trebuie verificat RIGUROS echipamentul(oricare ar fi el) in momentul in care se gaseste siguranta arsa.Niciodata o siguranta nu se arde degeaba! :speriat In 95% din cazuri,arderea sigurantei este cauzata de defectarea altor componente( asta in cazul in care nu a fost subdimensionata) .Sper ca am fost de folos!O seara buna!!!

Link spre comentariu

Cauta pe internet (wikipedia), carti etc Imagineaza-ti ce s-ar intampla daca ai avea un scurtcircuit intr-un aparat electronic si nu ar avea cine sa-i deconecteze alimentarea.

Eu mi-am imaginat si de aia am intrebat la aceasta sectiune! Noua din zece clienti ma intreaba mirati: ''pai cum s-a ars piesa aia,daca are siguranta,nu s-a ars siguranta''?!?!Asta dupa ce incearca in prealabil sa ma faca sa inteleg ca si ei ....se pricep putin ...la ''curent''!! si atunci m-am gandit sa intreb si aici sa vad ce inteleg oamenii ca ar face o siguranta,asta fara sa se informeze pe gogu ci asa in......60 de secunde :da
Link spre comentariu

Siguranta are rolul de a-ti proteja instalatia electrica.(In niciun caz nu are rolul de a-ti proteja aparatul in care este montata).De aceea trebuie verificat RIGUROS echipamentul(oricare ar fi el) in momentul in care se gaseste siguranta arsa.Niciodata o siguranta nu se arde degeaba! :speriat In 95% din cazuri,arderea sigurantei este cauzata de defectarea altor componente( asta in cazul in care nu a fost subdimensionata) .Sper ca am fost de folos!O seara buna!!!

Putina lume intelege acest lucru,le explic ca daca in locul ei vor pune un ''cui'' mai subtirel,sincer am gasit cazuri,nu chiar cui ci sarma de ''baloti de paie'', aparatul in sine are toate sansele sa .....ia foc cu tot cu instalatie electrica si de multe ori cu tot cu casa unde locuiesc!!!Deci le-am luat pe rand: siguranta protejeaza aparatul in sine nu PIESELE ELECTRONICE datorita carora se arde siguranta in cazul in care ele se defecteaza si apoi tot lantul ,ajungindu-se in final la instalatia electrica si la .....locuinta.E o banalitate intr-adevar pentru cunoscatori,dar de multe ori gasesc ,in casetofoanele auto ,de exemplu,strapata siguranta pe alimentare cu un ''smoc'' de fire care ....de multe ori fac sa ia foc....masina; in tv-uri la fel,''lita'' la greu in loc de siguranta si traseele de cupru din sursa ....puscate la propriu,si replica: ''am pus lita mai groasa,dar tot nu merge''
Link spre comentariu

Siguranța este un aparat de protecție care întrerupe circuitul în care este conectat, când curentul electric depășește un anumit timp o valoare dată, prin topirea unuia sau mai multor elemente fuzibile.Siguranțele fuzibile se grupează în doua clase de funcționare, care definesc domeniul de curent pe care îl pot intrerupe:clasa de funcționare g (siguranțe de uz general) cuprinde siguranțele ale căror elemente de înlocuire rezistă la acțiunea curenților mai mici sau egali cu curentul lor nominal;clasa de funcționare a (siguranțe asociate) cuprinde siguranțele ale căror elemente de înlocuire rezistă la acțiunea curenților mai mici sau egali cu curentul lor nominal și pot întrerupe în conditii precise toți curenîii de la un anumit multiplu al curentului nominal până la capacitatea lor nominală de rupere.

Link spre comentariu

salutare VETERANY eu nu stiu ce rol are din mai multe motive de cind repar nu am gasit decit citeva sigurante arse cred ca di greseala sau ars dar de multe ori si trasnite si surse facute scrum si ele ereau super noi si ne atinse ce cred eu sut puse cu un scop dar cred ca sunt de giaba chiar erea un proverb pe seama acestei sigurante nu mai stiu cum erea :aplauze

Link spre comentariu

Si eu m-am lovit de fel si fel de ''personaje'' care vin cu afirmatii de genul:--" nu are nimic grav....ceva minor.....poate un fir dezlipit.....'',etc.Personal am ajuns la concluzia ca orice aparat care imi vine la reparat trebuie desfacut in fata proprietarului!In cazul in care vine cu povestea ca.... siguranta,ii inmanez o siguranta sa o monteze singur.In cazul in care in care vine cu ''firul dezlipit'' il pun sa imi arate firul respectiv si ii promit ca i-l lipesc gratis!In fine.., ce pot spune...: Bafta si RABDARE multa!Toate cele bune!

Link spre comentariu

cred ca toti care fac service s-au saturat de expresia : MARE LUCRU N-ARE!! eu cind auzeam asa imi venea sa mi iau cimpii :speriat e de la buton(desi nu am gasit mai mult de 10 defecte intr o lunga perioada de depanare) sau cum zicea colegul mai sus firul dezlipit i ceea ce priveste siguranta e pusa acolo mai mult sa protejeze instalatia electrica de eventualele scurtcircuite ce pot aparea intr un aparat

Link spre comentariu

cred ca toti care fac service s-au saturat de expresia : MARE LUCRU N-ARE!! eu cind auzeam asa imi venea sa mi iau cimpii :speriat e de la buton(desi nu am gasit mai mult de 10 defecte intr o lunga perioada de depanare) sau cum zicea colegul mai sus firul dezlipit i ceea ce priveste siguranta e pusa acolo mai mult sa protejeze instalatia electrica de eventualele scurtcircuite ce pot aparea intr un aparat

Pe asta cu '' este de la buton'' o uitasem.... :rade: :ras:
Link spre comentariu

Apropo. De exemplu la sasiile 11AK30, eu unul, foarte rar am gasit siguranta arsa. Cand intra mosfetul in scurt se ard destul de des pacatoasele rezistente si anume aia de balast si cea care inchide mosfetul la masa ( parca 0,33 ohmi - vine langa radiatorul mosfetului si siguranta scapa nevatamata. Mosfetul sarma. ). Rar cand crapa siguranta. :ras: Specific: siguranta calibrata de fabrica.Apropo, treaba cu " o fi vreo siguranta " sau " o fi vreun fir deslipit ", astea-s nimicuri. Sa va spun una dura: a venit la mine la atelier o clienta " mai avansata " cu un TV si mi-a spus " domnule, cred ca are vreun circuit ars ". Eu ca s-o derut, ii raspund " stimata doamna, acum eu nu stiu la ce fel de circuit va referiti, ca pot fi circuite integrate, si circuite imprimate ( cablaje ). A amutit in secunda doi de parca i-a lipit cineva limba. :ras: Cam asta e cu clientii nostri.

Link spre comentariu

Apropo. De exemplu la sasiile 11AK30, eu unul, foarte rar am gasit siguranta arsa. Cand intra mosfetul in scurt se ard destul de des pacatoasele rezistente si anume aia de balast si cea care inchide mosfetul la masa ( parca 0,33 ohmi - vine langa radiatorul mosfetului si siguranta scapa nevatamata. Mosfetul sarma. ). Rar cand crapa siguranta. :ras: Specific: siguranta calibrata de fabrica.Apropo, treaba cu " o fi vreo siguranta " sau " o fi vreun fir deslipit ", astea-s nimicuri. Sa va spun una dura: a venit la mine la atelier o clienta " mai avansata " cu un TV si mi-a spus " domnule, cred ca are vreun circuit ars ". Eu ca s-o derut, ii raspund " stimata doamna, acum eu nu stiu la ce fel de circuit va referiti, ca pot fi circuite integrate, si circuite imprimate ( cablaje ). A amutit in secunda doi de parca i-a lipit cineva limba. :ras: Cam asta e cu clientii nostri.

frumos domnul ROBERT o doamna mai avansata :rade: cred ca la virsta vati referit nu stiu la cine a mai avut deaface cu vrun pescarus de aratura [tigan] ca sa se stie la ce fac referire la mine la atelier vi foarte multi pescarusi........ cu fel si fel de tv aduse de prin tarile calde si atentie nici unul nu mia zis de alt defect de cit ca are vro BUTELIE ARSA se refera la condesatori :ras:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări