Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Unde pozitionez filtru in incinta?

TBone

Postări Recomandate

• Răspunsuri 12
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• TBone

6

• Extrem

3

• adi_0106

1

• Adi Florin

1

Top autori în acest subiect

nu prea conteaza unde il pozitionezi majoritatea incintelor au filtrul peretele din spate (cel opus difuzoarelor) si intradevar sub materialul fonoabsorbant iar cu referire la problema cu incalzirea - un filtru daca este corect facut nu trebuie sa se incalzeasca sa iti faca probleme

Link spre comentariu

Aha, dar nu stiu daca o sa-l fac chiar asa corect pentru ca asta e primul pe care il fac. dar am inteles ideea, deci trebuie sa las undeva materialul asta ne lipit de perete ca in caz de ceva sa pot umbla la el.

Link spre comentariu
Vizitator DJ_tymy

din cate stiu eu nu are mare importanta unde este pozitionat filtrul in incinta sunt insa cateva treburi de care eu tin seama la aceasta etapa si anume:1 .la incintele cu puteri mai mari de 100w rms piesele pe prind de placuta de textolit cu silicon transparent2 . asez filtru intr-o pozitie in care sa am acces usor la el pt eventuale interventii ulterioare 3 . la incintele de putere mare incerc sa pozitionez filtrul in " curentul" de aer provocat de porturi pt ai asigura astfel o racire mai buna

Link spre comentariu
Vizitator BigL

daca ai incintele de putere mare ,si sunt primele filtre pe care le construiesti , poti sa iei in considerare prinderea filtrelor pe spatele boxelor in exterior , sub o mica masca.Astfel vei putea avea acces usor la ele pentru modificari sau daca iti faci griji pentru monitorizarea temp, desi sincer nu cred ca ar trebui sa-ti faci probleme de supraincalzire.Spor la treaba , oricum te hotarasti sa le faci.

Link spre comentariu

Daca nu ai circuit zobel pe parte de joase nu sunt probleme cu incalzirea pieselor.Daca ai circuit zobel pe partea de joase atunci trebuie sa ai grija la acea rezistenta din circuit. La volume mari tinde sa se incalzeasca destul de tare in functie de valoarea rezistentei, de puterea ei nominala, de puterea aplicata boxei si nu in ultimul rand de ventilatia acelei rezistente. Astfel daca acoperi acea rezistenta cu material fonoabsorbant s-ar putea sa se lase cu fum.Dar din cate ziceai parca acesta este primul tau filtru, deci banuiesc ca nu ai inclus un astfel de circuit in filtrul tau. Deci nu ar trebui sa fie probleme. Cat despre amplasarea in boxa poti sa-l pui unde vrei (recomandat in partea de jos a boxei). La boxele mele eu l-am pus pe "podeaua" boxei si nu are pus material fonoabsorbant decat pe sub el. Nu influenteaza cu nimic sunetul incintei (cel putin eu nu am observat).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări