Vizitator norbinus Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Lucrez in CATV si vreau sa creez un echipament care masoara semnalul pe o frecventa (sa zicem 112,25 mhz) si cand acesta scade sub nivelul de 40 db sa se aprinda un led. Daca am sa reusesc, acest led il voi inlocui cu un microcontroler cu IP si astfel prin internet voi sti de la distanta daca apare vreo avarie. Problema e ca sunt incepator in electronica si nu stiu daca este posibil si cat de complicat poate fi sa "transform" puterea de pe o frecventa in comanda(si nici nu stiu daca m-am exprimat bine). Mi-ar fi de folos orice sfat, parere, material de studiu sau chear o schema. Link spre comentariu
volhov Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Lucrez in CATV si vreau sa creez un echipament care masoara semnalul pe o frecventa (sa zicem 112,25 mhz) si cand acesta scade sub nivelul de 40 db sa se aprinda un led. Daca am sa reusesc, acest led il voi inlocui cu un microcontroler cu IP si astfel prin internet voi sti de la distanta daca apare vreo avarie. Problema e ca sunt incepator in electronica si nu stiu daca este posibil si cat de complicat poate fi sa "transform" puterea de pe o frecventa in comanda(si nici nu stiu daca m-am exprimat bine). Mi-ar fi de folos orice sfat, parere, material de studiu sau chear o schema.Solutia (cred) este ceva similar unui voltmetru selectiv pentru RF . Practic ai nevoie de un filtru pentru frecventa dorita, dupa care vei masura nivelul cu un voltmetru de RF. Mai departe daca vrei varianta simpla (aprinderea unui led) poti folosi un circuit comparator alcarui prag poti sa-l stabilesti in urma unei calibrari (cu un instrument profesional), iar dacavrei varianta mai complicata folosesti conversia AD printr-un controller. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Un link cu o idee aici (Eng): http://hem.passagen.se/communication/uv916rec.html unde se foloseste un tuner TV ca radio. Selectezi frecventa si faci detectie si redresare la iesirea de frecventa intermediara ca in schema de pe siteul acela. Cat despre partea de internet poti rezolva usor cu un router cu alimentarea controlata de montaj si setat sa raspunda la ping. Ai semnal ai si raspuns la ping, nu ai semnal nu raspunde la ping. Sau poti face un webserver tot pe un router (eventual dai remote admin) si dai la browser refresh constant. daca nu ai raspuns observi imediat pentru ca nu mai raspunde serverul. Daca nu vrei pe internet si ai o cartela telefonica disponibila atunci seteaza contactul releului pe o tasta si, la scaderea semnalului suna automat la un numar setat pe acea tasta. Sa inteleg ca nu ai amplificatoare de linie cu "intoarcere". Daca amplificatorul CATV are filtru trece sus la peste 49 MHZ atunci construieste un amplificator trece banda (10 MHZ, de exemplu, pentru ca se gasesc cuarturi la acea frecventa, si se poate implementa un filtru simplu si eficient) pana in acea frecventa si, la capatul supravegheat pui un generator pe acea frecventa. Asa, la celalalt capat daca ai acea frecventa inseamna ca "linia" este ok. Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Demodulezi semnalul si apoi ii masori amplitudinea. Frecventa aia mare este purtatoarea... Link spre comentariu
nico_2010 Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 O varianta ar putea fi utilizarea unui filtru trece banda pe frecventa dorita, cu banda de trecere de 2-3 MHz, urmat de un detector logaritmic si un comparator (care poate fi continut intr-un microcontroller).Stiind panta de raspuns a detectorului logaritmic vei sti si valoarea tensiunii continue scoase de acesta si astfel vei putea calibra raspunsul comparatorului din microcontroller.Cred ca poti integra softul si pentru comunicatie la distanta a defectului.Daca vrei alte detalii da-mi MP. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum