Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Legare aparat de sudura la reteaua trifazica!

Vizitator ady_d33jay

Postări Recomandate

• Răspunsuri 29
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin berdila

11

• nickrvl

4

• mihaighe

3

• amudsen

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

In sarcina, cat este la iesire? (rogi pe cineva sa masoare cand sudezi, cu rutilic, dar sa fie aceeleasi conditii - cablu alimentare 150m).

@nickrvl - cei de pe site-urile respective ar trebui sa-ti trimita beri la greu ..... reale nu virtuale  :rade: .  Am sudat si eu cu bazic la transformator, dar improsca ca naiba, dar la sudat table era mai bun ca supertitul.

Link spre comentariu

Bazici sint net superiori rutilicilor, atit ca amorseaza greu, si cum am mai spus sint persoane carora le place cum sudeaza un bazic in alternativ insa mie si alti sudori pe care-i stiu cu multa experienta spun ca nu, sub nici o forma, acum asta e subiectiv insa merge cu muuuult mai bine in CC si asta o recomand mai departe.

In cea ce priveste situl acela eu ma abtin, sint si alte afirmatii si recomandari pe acolo puse doar ca sa umple pagina....

Link spre comentariu

Teoretic tensiunea in timpul sudurii trebuie sa fie de: 0.04 * I + 20 unde "I" reprezinta curentul de sudura in Amperi, nu o sa reusesti sa o masori decit aproximativ deoarece tensiunea va fluctua destul de mult in timpul sudurii, o rezistenta de putere care sa simuleze sudura ar fi perfecta in acest caz dar si aici apar complicatii, in primul rind materialul din care e facuta nu trebuie sa-si schimbe rezistenta funtie de temperatura, sa fie "reglabila" si sa reziste la puterea solicitata.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

daca montez diode mari pe secundaru aparatului meu bifazat merf mai bine bazicu ca acum merg mai bine cei de fi 3,25 decat cei de 2,5 deci pot pune diode de putere? 

Link spre comentariu

da eu postez de pe telefon, si asta este problema, acum la subiect.am aparat bifazat de sudura si as vrea sa montez diode de putere sa pot suda cu super baz ,ma ajuta aceste diode la aparatu meu ? el are tensiunea la esire alternativa si daca pun diodele se obtine curent continu ,ce spuneti?

Link spre comentariu

bobina de filtraj in ce consta?

R: Bobina de filtraj (de aplatizare) se folosește în combinație cu condensatorii de filtraj pentru a ,,nivela,, pulsurile de curent continuu obținute după redresare.Problema e că la 50Hz bobina va avea multe spire cu bară de aceeași grosime cu cea a secundarului și va fi scumpă și voluminoasă, având nevoie de miez magnetic.

Link spre comentariu

la aparatu de sudura descris mai sus sa dus acel miez magnetic care are rolul de a reduce amperaju ,sa stricat in sensu ca sa desfacut si ruginit acele tole,si acum va intreb ,cu ce pot inlocui acel miez

Link spre comentariu

Scoți vechiul șunt magnetic și tai niște tole noi după mărimea celor uzate, apoi îl reconstruiești.Problema e să găsești niște tole destul de mari ca să poți decupa din ele bucățile necesare șuntului.

Link spre comentariu

multumesc o sa încercsi vas mai ruga ceva, cum o construiesc bobina de filtraj bobinand pe un stator de rotor ? se bobineaza secundaru si secundaru ca la aparatu de sudura si apoi cum se leaga aceste doua infasurari

Link spre comentariu

Bobina de filtraj are o singură înfășurare, cu bară de aceeași secțiune cu secundarul.Numărul de spire e de câteva sute, se poate calcula.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări