Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu

firis

Postări Recomandate

• Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• firis

13

• em2006

7

• pannovy

2

• sabyn

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am terminat, de ce?...

Am intrebat pentru ca te iei dupa toti care-ti spun povesti, ce ti-am spus eu e simplu si logic si aflai si de la scoala, de aia am intrebat.Ca sa afli amperajul tras de bobina releului tau, masoara cu ohmetrul rezistenta bobinei, adica intre bornele 85 si 88.Apoi imparti tensiunea bateriei (volti) la rezistenta masurata (ohmi) si afli curentul tras de releu (amperi).Cauti un reed care sa reziste la curent mai mare
Link spre comentariu

Gasisem si formula de care zici, dar nu are 88, 85 si 86 sunt pinii :d este de 40AIn fine, o sa ma duc zilele acestea sa ma interesez de acel contact reed, vreau sa activez buzzerul de la centuri si masina nu are in centuri contacte....deci o sa ma gandesc sa vad ce pot face ...

Link spre comentariu

Am cam înţeles ceea ce spui tu, imi trebuie un contact reed NC sau NI care să îmi declanseze releul sau un releu reed NC\NI! SAU din ce am citit imi trebuie un buton\ contact care vine legat la masa si uch, deci normal pt a se stinge martorul de centura trebuie sa intrerup masa, nu? Pentru asta in loc de acel buton am nevoie de un contact nc, releul nc intrerupe + nu?

Link spre comentariu

releul din fotografia ta este un releu folosit in general la masini deci alimentarea lui se face la 12v. din schema de pe capacul releului ti se arata clar ca are doua contacte unul normal inchis 30/87n si unul normal deschis 30/87. alimentarea bobinei releului ca sa ancanseze armatura se face pe contactele 85/ 88. daca inseriezi cu bobina un ampermetru si alimentezi la o baterie de masina sau alta sursa de 12v o sa vezi intensitatea curentului ce trece prin bobina si astfel poti sa iti procuri un releu red adecvat. Chestia cu magnetul nu o sa iti functioneze deoarecetrebuie pozitionat in spatele releului, sub contacte ca sa poti atrage armatura mobila la solenoid si ti-ar trebui un magnet puternic de tipul neodin sau un magnet normal puternic care de obicei este si mare. deci varianta releu red e una decenta acesta functonand foarte bine la un camp magnetic redus. poti cauta senzor magnetic care este in capsula de tranzistor tip BD si are 3 terminale.

Link spre comentariu

Oricum pt. actionat buzerul de centura nepusa poti folosi un releu de 12v/2-3A nu trebuie de 40A si implicit si senzorul hall va fi de amperaj mai mic sau contactul reed pt 50ma.Bobina releului aratat consuma cel putin 150ma si nu ai nevoie de acel releu pt. aplicatia propusa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări