Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Releu

firis

Postări Recomandate

Va salut!!!Am inteles de la cineva ca pot declansa un releu cu ajutorul unui magnet, releu nc sau ceva de genul!!!Am cautat detalii dar nu am gasit mare lucru!!! Poate cineva sa ma lamureasca cum pot face asta? MS

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 28
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• firis

13

• em2006

7

• pannovy

2

• sabyn

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

senzor hall si senzori magnetici gasesti pe net destule materiale. montaje cu senzori magnetici am gasit din cate imi aduc aminte intr-o carte "300 de montaje electronice" editata in urma cu vreo 12 ani in care era prezentat un montaj asemanator cu o comanda optica la care fototranzistorul era inlocuit cu un senzor magnetic parca SM1era indicativul . daca gasesc zilele astea cartea scanez schema tin minte ca avea cateva piese

Link spre comentariu

In principiu sunt doua lamele elastice din material electromagnetic, constituind un contact normal deschis (nd). La apropierea unui magnet permanent, sau la introducerea in interiorul unui solenoid, contactul se inchide datorita magnetizarii si atractiei celor doua lamele. Principial, este cunoscut de mult si se poate construi eventual si in regim DIY.

Link spre comentariu

In principiu sunt doua lamele elastice din material electromagnetic, constituind un contact normal deschis (nd). La apropierea unui magnet permanent, sau la introducerea in interiorul unui solenoid, contactul se inchide datorita magnetizarii si atractiei celor doua lamele. Principial, este cunoscut de mult si se poate construi eventual si in regim DIY.

Este vorba de releul acela normal cu 5 pini?
Link spre comentariu

Eu despre acest releu vorbesc!!! se poate declansa cu ajutorul unui magnet?Daca da imi puteti spune cum? Daca nu o sa caut altceva, dar asa am inteles de la acea persoana ca se poate declansa cu ajutorul unui magnet

post-46498-139829334696_thumb.jpg

Link spre comentariu

Eu despre acest releu vorbesc!!! se poate declansa cu ajutorul unui magnet?Daca da imi puteti spune cum? Daca nu o sa caut altceva, dar asa am inteles de la acea persoana ca se poate declansa cu ajutorul unui magnet

Releul din poza ta suporta pe contacte curenti mari, pe cand contactele reed despre care vorbim noi, NU!Releul tau se poate declansa cu un reed, daca-i inseriezi reed-ul cu bobina, iar cu magnetul actioneziezi reed-ul.La asta s-a referit persoana respectiva, dar ori n-ai intes explicatia, ori era omul pe dinafara si ti-a spus din auzite.Reed-urile sunt singurele tipuri care se pot actiona normal direct cu magnet, sa-ti fie clar ca fara ele nu se poate.Ca sa fie clar, contactul se inseriaza cu borna 85 sau 88 a releului din poza ta. Trebe sa stii ce curent (amperaj) trage bobina releului tau ca sa poti alege corect un reed care sa tina. Daca nu stii, ii masori rezistenta ohmica si calculezi.Daca nu stii cum, intreaba si-ti spunem.
Link spre comentariu

.. altii spun ca merge si fara...deci cum este pana la urma?

Altii iti spun povesti nemuritoare, n-o sa reusesti decat cel mult sa magnetizezi miezul releului... In ce clasa esti?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări