Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

osciloscop RIM ROG 7A stricat

bob808

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bob808

13

• miron1947

6

• walyd

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

sa schimb toate tuburile

Verificati intai daca sunt diferente mari intre cele doua EF184 prin inversare.
Ok, problema e in felul urmator, am inversat cele 2 tuburi si s-a agravat deformarea, nici nu mai stiu care-i susul si care-i josul. defapt "caciula" de sus sta pe loc si numai partea de jos se mareste/micsoreaza. Dar am observat ceva ciudat, cand am inversat tuburile am ramas surprins ca unul nu-l simteam deloc prin 2 servetele cu care m-am ajutat sa-l scot, pe cand celalalt era chiar incins. Am observat ca efectul tine de soclu, nu de tub. cand le-am inversat tubul din acelasi soclu era foarte cald iar celalalt doar calai. Am masurat temperatura pe sticla la mijlocul tubului, cel cald are 105 grade iar celalalt 57.... A mai ramas un electrolitic de 100uF/25V neschimbat la aceste 2 tuburi, o sa il schimb sa revin, dar dupa 2-3 de functionare cred ca s-a dus unul din tuburi cel putin... Asa arata un sinus cu tuburile schimbate.

post-33159-139829336103_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am schimbat si cel de-al 2-lea electrolitic, acestia se afla pe G2-urile lampilor in paralel cu cate o rezistenta de 3.3k. Pe fiecare condensator citesc 104V si 143.1-143.9 (relativ la impamantare). Daca schimb tuburile intre ele citesc 87V si 133V. B+ este cam cu 5V mai jos decat in schema, cam peste tot.

Link spre comentariu

cel mai sanatos am dat toata placa jos, schimb toti condensatorii, am masurat toate rezistentele si sunt ok, schimb si toate tuburile. prea mare bataie de cap. Am vrut sa iau o tensiune de pe jonctiunea intre R27 si R28 si era cositor topit, moale pe acea jonctiune, sa nu zic ca mi s-a incins clestele de nu s-a vazut, abia l-am dat jos cu plasticul topit pe el. Voi vedea dupa ce si cum. stiu doar ca prin R14 treceau cativa microamperi., e posibil sa fie o problema si cu e88cc-ul din defazor. cum nu am tester de tuburi cel mai sanatos e sa le schimb, sau daca se ofera cineva sa mi le testeze dau o bere :)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări