Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Monacor

Foryn

Postări Recomandate

Salut.

As fii interesat de 4 difuzoare monacor SP-8/150PRO(cate 2 pe o cutie) si daca ar putea reda un sunet hi-fi, adica un sunet mai clar, si ce inalte ar fii bune pentru aceste difuzoare si care sa reziste si la un volum mai mare, dar nu dinalea...chinezesti.

Eu ascult mai mult muzica trance, aveti aici si o melodie cunoscuta..gen trance ca sa va dati seama la ce gen de muzica ma refer

post-24986-139829334354_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Foryn

13

• CBI

4

• Sharky

2

• BF37

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

da ar mergete poti uita si la sp-6/108prodaca le folosesti in casa oricare din ele cate 2 per incinta vor fi mai mult decat suficiente daca ai amplificator bunca tweter poti incerca tot de la monacor ,dt300+wg300(tw+horn)ceva mai performant dar si ceva mai scump:ciare PT383dar de la 6 difuri bune pana la incinte acustice e un drum lung .Totusi tinand cont ca vei asculta muzica electronica,poti sa ai un mic bulan si sa fii cat de cat multumit si asa fara o proiectare tehnica(dar sunt ceva banutzi implicati si tu decizi daca ai cunostintele necesare sau doar te risti,pt ca o revanzare implica pierderi)

Link spre comentariu

sunt bune astea SP-8/150PRO, ca am si momente cand imi vine sa ascult..asa mai tare putin :d, ii chestia ca nu vreau sa mai am probleme cu ele..mai ales la inalte, ca deja m-am saturat, la cate boxe am avut..in general la inalte aveam probleme, bine ca nici nu erau ceva de firma. Sper ca sunt mai bune astea de la monacor decat ce sunt pe piata..adica chinezarii.Cutiile am sa le fac eu..ca am mai facut cutii de boxe, dar inatai sa imi cupar difurile.In legatura cu ciare PT383 vad ca nu se gasesc la noi..si nici magazin de dincolo nu gasesc, stie cineva vrun site? cu aceste inalte?

Link spre comentariu

V-as ruga si eu frumos daca vreti sa imi faceti simulare cu aceste difuzoare SP-8/150PRO( 2 difuzoare intr-o cutie ), sa fie bass-reflex si de cat trebuie portu in diametru si la lungime si unde trebuie pozitionat (ar fii fost buna o schita...a boxei cum vine construia, daca stiti si daca vreti, bineinteles), acestia sunt parametrii:Impedance (Z) 8ΩResonant frequency (fs) 56HzMax. frequency range f3-3,000HzMusic power 300WMAXPower rating (P) 150WRMSSPL (1W/1m) 93dBSuspension compl. (Cms) 0.35mm/NMoving mass (Mms) 22.8gMech. Q factor (Qms) 1.52Electr. Q factor (Qes) 0.41 Total Q factor (Qts) 0.32 Equivalent volume (Vas) 22 l DC resistance (Re) 7.2ΩForce factor (BxL) 11.96 Voice coil induct. (Le) 2.0mHVoice coil diameter Ø 50mmVoice coil former aluminiumLinear excursion (XMAX) ±6mmEff. cone area (Sd) 213cm2Magnet weight 850gWeight 1.9kgVa multumesc.

Link spre comentariu

Am gasit pe net niste boxe facute cu aceste difuri.Date tehnice:- Impedanta: 8 Ohm- SPL (2.83v, 1m): 87 dB- Dimensiuni (IxLxA): 430 x 250 x 320 mm- Domeniu de frecventa (-8dB): 48 -> 22000 Hz- Domeniu de frecventa (-3dB): 55 -> 22000 Hz- Frecventa crossover 1800 Hz- Principiul: Bass ReflexEu m-am gandit sa dublez cutia la 2 difuri dinastea si sa arate ceva in genu cum e in poza de ma jos.

post-24986-139829336555_thumb.jpg

post-24986-139829336557_thumb.png

Link spre comentariu

Am incercat sa fac eu o simulare cu aceste difuzoare si as vrea sa imi spuneti daca e bine cum am facut, sau unde am gresit si daca vreti sa imi spuneti care dintre acestea sunt mai importante, ma refer la liniile alea rosii, cum ar trebuii sa fie liniile, ca sa se auda cat de cat bine?

post-24986-139829336953_thumb.png

post-24986-139829336958_thumb.jpg

post-24986-139829336981_thumb.png

post-24986-139829336999_thumb.jpg

post-24986-139829337004_thumb.jpg

Link spre comentariu

AM incercat sa simulez si eu mai multe variante de cutii pt acest difuzor si sincer nu gasesc nici o varianta satisfacatoare. Desi difuzorul e folosit de cei de la Monacor in mini line array , pe post de bass , simularile pe care le-am facut arata tare ciudat. Cred ca e ceva gresit in lista de parametrii TS......!?Ai putea sa alegi alt difuzor de la ei , chiar au o oferta mare de difuri pt HI-Fi

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări