Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator SE

adrian lucian

Postări Recomandate

• Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

5

• adrian lucian

5

• zal

4

• mișa

4

Top autori în acest subiect

E foarte simplu. Preţul dictează multe pe lumea asta. Ce triode ieftine avem la îndemînă, comparate cu pentodele disponibile?

este o mica diferenta de ....disponibilitate. Dar un 6n13 este usor de gasit, si are si rezistenta destul de mica->damping bunicelSi din auzite, SE-ul lui viobio este exceptional!Solutia pentoda UL este bunicica, dar nu cred ca este cazul de asa ceva daca luam in considerare sensibilitatea incintelor -> 99dB. Ori la o asa sensibilitate, autorul scapa usor cu o trioda in SE, fara nici un fel de feedback :). Inteleg si apreciez spiritul acestui forum, insa trebuie sa tinem minte ca scopul final al lucrarilor noastre este sunetul produs, nu calculele. Si din pacate(sau din fericire) cele mai bune solutii in audios sunt cele ...simple.
Link spre comentariu

Daca cineva poate sa vina cu ceva mai multe informatii in legatura cu pentodele legate ca triode, cred ca putem sa largim destul de mult lista.Personal am avut o experienta pozitiva cu lapile el84 conectate ca triode. Rock-ul mi s-a parut ca suna mai bine cand lampa era folosita ca pentoda.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • 2 luni mai târziu...

Dacă cineva mai poate adăuga şi alte lămpi accesibile la listă, e bine venit s-o facă. Dar să nu vină cu 2A3, 300B, KTxx şi altele rarisime, culese de pe net.

Nu as dori sa jignesc pe nimeni mai ales ca nu sint de meserie dar am construit multe amplificatoare incercind mai toate tuburile ce se vehiculeaza pe forum. Intrebare de ce sa nu vina cu 2A3, 300B, PX4, PX25 si alte tuburi care nu sint rarisime de loc. Am un prieten cu posibilitati materiale bune si isi permite sa cumpere 300B are 7 perechi < septe> diferite pe toate le am incercat pe sistemul meu. De la WE la mai toate chinezesti . Va rog sa ma credeti ca cea mai ieftina chinezarie suna mult peste mult laudatele tuburi rusesti militare. Sa nu credeti ca am ceva cu rusii ptr. din 1994 ascult muzica cu 300B Svetlana . Nu sint snob dar daca cineva doreste calitate trebuie sa investeasca un minim . In 1994 o pereche de 300B Svetlana a costat 120 DM. nu mi se pare mult voua vi se pare ? si sintem in 2012 si merge zilnic cel putin o ora. Nu stiu inca cum suna GM70 dar in curind voi afla ptr ca am una in constructie. Pot sa va spun ca tubul rusesc 6p6 legat in trioda suna ff bine ... Incercati si voi eu am incercat-o .
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări