mișa Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Orice lampa care se produce in momentul de fata sau lampi din care exista INCA stocuri mari, cum ar fi 6p3s, 6p6s de exemplu. In nici un caz lampi rare, care in curind o sa dispara cu desavirsire ca cele pomenite de viobio. Astea se asculta doar uneori. Ar fi culmea sa-mi uzez niste lampi rare, produse prin 1930, piese de muzeu dealtfel. E ca si cum as pune la uz curent, in bucatarie, niste cutite dacice. Totusi, din cind in cind, poti sa faci o demonstratie cum ca cutitele dacice taie inca carnea...e cu totul altceva. Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 6P3S, e pe toate drumurile şi e exact 6L6G.6P3SE si GU50 au o durata de viata mult mai mare , potrivite pentru auditii zilnice , timp de multi ani ........unele 6P3SE sunt rebranduite ca fiind audiofilele 5881 ! Link spre comentariu
allexx1968 Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 6P3S, e pe toate drumurile şi e exact 6L6G.6P3SE si GU50 au o durata de viata mult mai mare , potrivite pentru auditii zilnice , timp de multi ani ........unele 6P3SE sunt rebranduite ca fiind audiofilele 5881 !Cu rebranduirea asta se rezolva multe probleme(ale producatorilor),dar nu exista vre-o metuda de a descoperi falsurile?Cel putin sa stim cu ce avem de-a face.Din aceste 2 lampi(6P3S si GU50) care este mai audiofila? Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Depinde de constructorul amplificatorului , este greu sa sustii ca o lampa este mai buna sau cealalta.........conteaza componentele , topologia schemei si acuratetea montajului , PSF , experienta etc . Detaliile enumerate fac diferenta ! Eu mizez pe GU50 , dar pentru rezultate bune trebuie resurse , nu gluma ! Link spre comentariu
THOMAS Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Daca vreti sa fiti sigur ca veti folosi o lampa origininala,dintre cele doua vorbesc (GU50 si 6P3S), GU50 reprezinta cea mai veridica proba,este o lampa care nu a fost pana acum clonata sau rebrenduita si asta datorita "unicitatii" fizice a ei (!!!)..... Mai audiofila(!?!?!)...e ceva foarte subiectiv,dupa parerea mea lampile cu sunet placut sunt cele din seria EL11,EL12,EL84 (TUNSGRAM), 6P3S (fara E),EL36,6P36S.....EL81....,dar dupa cum am spus,este doar parerea mea. Cat priveste GU50,pot spune dar tot ca o parere personala,cred ca poate fi o lampa "potenta",dar audio..... nu stiu in ce masura poate fi :"GU-50"The GU-50 pentode is used as a RF oscillator and power amplifier in the metric wavelength range in RF equipment...". Am acultat un amplificator de serie realizat in Bulgaria,ceva PP de o suta si ceva de wati si nu prea mi-a placut,dar,inca odata spun ca totul este subiectiv. Eu cred ca cel mai bine este sa incercati,fara eforturi financiare prea mari,va faceti un montaj de proba chiar daca nu este absolut dedicat unei anume lampi si ascultati "relieful" sunetului la puteri de 1-2W,apoi veti hatara ce si cum... Datele de catalog din foaia lui LS50-GU50 spun cam asa: pentru clasa A,PP si pentru lucrul in RF,cititi si va veti lamuri.In foaia ORIGINALA ce insoteste lampa GU50 specifica foarte clar; 1500 ore de functionare,in regim RF. Pentru fiecare lampa cred ca cel mai bine ar fi sa analizati foile de catalog originale,asa numitele pasapoarte,nu din astea reeditate pe net unde fiecare scrie ce vrea... P.S sunt pareri absolut personale. Link spre comentariu
allexx1968 Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Depinde de constructorul amplificatorului , este greu sa sustii ca o lampa este mai buna sau cealalta.........conteaza componentele , topologia schemei si acuratetea montajului , PSF , experienta etc . Detaliile enumerate fac diferenta ! Eu mizez pe GU50 , dar pentru rezultate bune trebuie resurse , nu gluma !Prin resurse ca sa intelegem?Sper ca nu trafuri de 300 euro bucata(sau mai mult) Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Nu , investitia in materiale fara manopera probabil ca se va incadra absolut lejer in bugetul indicat de tine , cu conditia sa nu pretinzi finisaje deosebie , gen innobilarea amplificatorului cu laterale din lemn de trandandafir de Malaezia si placa de baza din marmura neagra.......pentru conectica scumpa , dar proasta ia legatura cu userul misa , are o experienta negativa incredibila cu FURUTABA sau futuikaka , nu retin exact........a descris cu lux de amanunte undeva pe forum . Te invit sa cauti , ai ce invata din experienta lui misa ! Pentru orice tip de trafo out , poti lua legatura cu userul Lazaroiu , te va ajuta dansul , in limita timpului liber disponibil . Atasez cateva date tehnice mai putin cunoscute despre mult laudata ( pacat ca are putere mica in SE ) 6P3S si despre o trioda de putere medie , preferata unor rusi , mai audiofili ( oare de ce ?.......poate ne lamureste cineva cunoscator de limba rusa ) 6S19P Link spre comentariu
felixx Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 si despre o trioda de putere medie , preferata unor rusi , mai audiofili ( oare de ce ?.......poate ne lamureste cineva cunoscator de limba rusa ) 6S19PPentru ca in teste comparative suna bine. :oky: Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Victor, daca te uiti la familia de caracteristici ale lampii 6s19p si iti imaginezi o dreapta de sarcina, vei observa ca "sta" mult mai bine ca 6p3s la capitolul liniaritate. Cred ca asta e unul dintre motivele pentru care "sta bine" la auditii comparative. (eu nu am auzit-o dar tind sa-i cred pe cei care afirma acest lucru) Link spre comentariu
adrian lucian Postat Noiembrie 8, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Apropos de 6P3, in PP meu cu 6L6 la un moment dat a fost varianta asta, (si Svetlana si JJ ). Nu mi s-a parut exceptionala. Adevarata revelatie mi-a dat-o insa 6L6gc de la TAD. Poate am avut noroc de o serie buna dar odata ce le-am pus nu am simtit nevoia sa le mai schimb sau sa incerc altceva. In comparatie cu acestea, 6P3 pareau ... minjite, fara detaliu si definitie. Daca nu ma insel 6L6 a fost gindit de nemti acum 70-80 de ani dedicat pentru aplicatii audio. Link spre comentariu
ggg Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Ai incercat si 6P3S-E ? Link spre comentariu
rvrazvan Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 6p3 ...este o lampa de VIS! Exista mai multe tipuri de vise ce este drept. ))))))) Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Uitindu-ma eu pe ce grafice au trasat oamenii astia nu pot sa zic ca una este mult mai buna ca cealalta (relativ la 6S19P vs 6P3S): http://www.next-tube.com/data.php http://www.audiomatica.com/tubes/6l6.htm Cred ca totul tine de modul in care, in practica, cineva a reusit "sa traga" linia pe unde trebuie, si mai ales a comparat ce trebuie; pe 6S19P e mai greu s-o compari la modul "tetroda" cu 6P3S... Eu cred, fara sa fi trasat grafice separate, ca 6P3S-E e mai "trioda" pe cind 6P3S e mai "pentoda", asa. ... si sa nu uitam ca cea mai buna lampa este aceea pe care o ai deja; daca-ti transformi pasiunea intr-o goana mercantila si audiofila dupa ce-a spus unul sau altul nu ajungi nicaieri... comparatia prin inlocuirea chioara a diverselor tipuri de lampi este incorecta si-am sa explic de ce: un amplificator este gindit (sau ar trebui) pentru un punct de functionare destul de strict adaptat pentru o anumita lampa. In realitate sint sigur ca un usor tuning al tensiunii de bias ar "egala" lampile din aceeasi familie. Eu am comparat pe indelete, intr-un PP pe care-l folosesc curent, vreo 5 feluri din familia 6L6 si nu pot sa zic ca vreuna a fost categoric mai buna. In fine, fiecare face ce vrea cu banii lui... Link spre comentariu
mișa Postat Noiembrie 8, 2011 Partajează Postat Noiembrie 8, 2011 Zbodeoc, in primul rind, alea nu sunt documentatiile originale ale lampilor de care vorbesti. Mergi aici: http://www.tubedata.org/ , apasa pe unul din steaguri, nu pe linkurile albastre si nu primul steag..., alege cifra sau litera cu care incepe codul lampii si selecteaza documentatia lampii de care ai nevoie. Uite cum arata o documentatie de 6L6: http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/fran ... /6L6GC.pdf si de 6s19p originala: http://tubedata.milbert.com/sheets/113/6/6S19P.pdf In afara de astea exista doar pareri. Succes! Link spre comentariu
zbodeoc Postat Noiembrie 9, 2011 Partajează Postat Noiembrie 9, 2011 Misa, constat ca se creeaza usor-usor o noua specie de vinare de vint numita "documentatia originala"... prima analogie (ciudata, ce-i drept) care-mi vine in minte sint "specificatiile" unei masini vs. "drive test"... Intr-un drive test cineva poate sa depasesca specificatiile masinii sau sa fie mult sub ele, depinde si de sofer... in fine, cum am zis... In link-urile pe care le-am trimis eu (mai e si Klausmobile) sint citeva lampi uzuale, de audiofrecventa sau nu, masurate in aceleasi conditii de test ... fiecare sa faca cu informatia asta cit il duce capul... Referitor la http://www.tubedata.org , pe care-l recomand si eu, stiu c-o sa exasperez pe citiva (talibani) ultraortodocsi pe aici dar Frank Philipse rupe binisor citeva cuvinte in romana, in scris cel putin... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum