Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Banda led-uri din China

bogdan_

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

3

• Dr.L

1

• rinaldoparaipan

1

• tntgarbage

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

cat te costa transportul de acolo ?o iei pe firma sau pe persoana ?personal, le-am vazut pe cele care se vand in targ la obor (la sina)si costau 20-30 de lei metru (functie de culoare cred) si in functie de lungimea dorita iti dadeau si un "droser" - trafprobabil pentru 12-18 volti dc.(ledurile erau clar in serie)totusi cand am calculat cam cat mi-ar trebui la un lcd de 1 metrum-as lasat pagubas."Multi si-au pus leduri in loc de neoanedar plasmele lor au ramas la fel de groase". Don Gore - lautar de ocazie

Link spre comentariu

Transportul e inclus in pret. Aici as plati probabil doar TVA pe ele. In obor nu stiu exact ce se vinde....Eu nu vreau pentru tv, vreau sa iluminez un perete montand o banda din asta pe o grinda.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Transportul e inclus in pret. Aici as plati probabil doar TVA pe ele. In obor nu stiu exact ce se vinde....Eu nu vreau pentru tv, vreau sa iluminez un perete montand o banda din asta pe o grinda.

Sa iei pe persoana,ca vama-i mare.Aici ai plati TVA-ul de Tudor Arghezii...inainte sa cumperi,ii scri frumos la chinez sa treca pe colet 'ghift' sa o o valoare sub 15$.Produsele chinezesti au aceasi parametri cu alte produse - teoretic. Practic,la ei unitatile de masura sant dupa chipul si asemanarea lor, adica tind spre 1/2 din normal (ai observat ca chinezii sant mici).Asa ca ledurile, daca sant date la(sa zicem)150mA,mai mult de 90 sa nu cumva sa le dai;la acest curent te vei bucura o multime de anii de ele (recomandabil 75).Produsele cumparate direct de pe ebay ,de la chinez,sant superioare calitativ la orice gasesti aici adus din China. Cel putin asa a fost la mine.Cine le aduce in RO, e comerciant. Comercianti au ca motto urmatoarele: pt o afacere buna,investitie minima ,profit maxim. Deci ei cumpara de acolo ce e mai ieftin,iar chinezul sorteaza produsele dupa calitatea lor:mai de calitate/mai scump-pt intern,America de Nord si Europa de Vest , calitate medie/preturi competitive ,calitate hm!!!/cel mai ieftin - Rusia/Africa si uneori Europa de Est.Ledurile de genul asta au 75lm/W,folosite la 30...40lm/W si inmultind cu produsul U*I dai de cati lumeni scoate banda.
Link spre comentariu

De asta imi e frica...cumpar ceva bazandu-ma pe ceva specificatii si cand vine vad ca de fapt e altceva. De exemplu, la altii am gasit asta: http://www.dealextreme.com/p/48w-3300k- ... -12v-65714Mai interesat e ce zie unul la comentarii:

The mentioned power isn't right.At 12V it draws only 1,5 A p=u*i so 1,5*12=18 Watt

Banda are putere de 48W. Acum, depinde si ce sursa o fi folosit....Eu dupa rezistenta de 150 ohmi din poza zic ca ar fi cam 10mA per grupa, adica 2.4W/m, deci jumate din cat specifica ei.Alternative ar mai fi: de la ikea setul ala care costa 40 de lei cu 0.75m, adica 53lei/m. Mai sunt alte magazine care vand tot pe la preturi de genul asta, sau ceva mai jos, dar nu imi prea inspira incredere.
Link spre comentariu

Eu am luat din Obor doua benzi de 5m, alb cald pt exterior, si le-am pus pe un stalp la eoliana.Merg de jumatate de an si nu a picat niciun LED.Vezi ca curentul nu poti sa-l modifici fiindca au rezistente smd lipite pe banda.Mai am altele puse pe panoul de comanda care lumineaza aparatele si la fel, sunt ok-alea au mers non stop de peste 6 luni.Intr-adevar nu lumineaza ca altele pe care le-am luat de la Leykom, dar si pretul acolo e pe masura.Parerea mea e ca nu merita pt ce ai tu nevoie sa iei direct din China.Doar daca ar fi 100-200 de benzi, poate.

Link spre comentariu
Vizitator tyc

Printr-o aproximaxie si in legatura cu anumite elemente sa vezi ce bine intelege chinezul ce vrei.Ca te si miri,ii arunci un os si el i-ti spune cam ce a mancat animalul.Pt curent mai poti pune si o rezistenta la alimentare sau...o scc pe alimentare si geaba vrea el 3A daca scc limiteaza la 2.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări