Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ajutor programare PIC 16F873A

hoitu1983

Postări Recomandate

Salutare,

Incerc sa construiesc ESR -capacimetrul prezentat aici (viewtopic.php?f=205&t=80189) si cred ca ma lovesc de o problma de programare a pic-ului.

Montajul e "mort" nu afiseaza nimic.Toate componentele sunt noi, am verificat alimentarea si display-ul, quartul,pinul MCLR si totul pare ok. Consumul montajului e de vreo 80 mA.

Software-ul compara cotinutul picului cu fisierul sursa si spune ca e ok.

Cind citesc continutul apar alte setari ale oscilatorului .

Ma puteti sfatui ca sa mai incerc? Ma poate ajuta cineva din Bucuresti sa programez pic-ul?

Folosesc PIC 16F873A si un programator Willem pcb 5.0.

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hoitu1983

4

• vcdec

2

• critix

2

• eugeniusro

1

Top autori în acest subiect

Cauza se pare ca a fost programatorul meu willem pcb 5.0 sau software-ul lui. Nu a mers nici cu pic-ul in soclu nici in circuit (icsp). Am incercat si cu alimentare ext si cu alimentare din programator.Am mai programat cu succes pic16f84a si niste eeproame dar se pare ca ceva nu ai place la 16F873a sau la hex-ul in cazua.Aparent scrie HEX-ul dar fuse bit-ii nu mai pot fi cititi corect apoi.Cred ca ICD2 sau pickit2 a folosit VCDEC pentru scriere si a mers.

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări