dan cod Postat Noiembrie 6, 2011 Partajează Postat Noiembrie 6, 2011 Un alt subiect care pare de actualitate.Cei care cunosc fenomenul rog sa posteze sa putem discuta.Cei care fac bascalie ii rog sa nu posteze aici(exista bodega pentru asta) Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Daca te referi la cele pentru sterilizarea apei eu stiam ca se prefera doua variante, cea cu lampa UV-C ssi cu plasma. Daca exista ozon in acea instalatie atunci oxigenul care trece prin generatorul de ozon este ozonat de acesta si apoi este pompat in tancul cu apa. Lampa UV-C pierde teren in fata celor cu plasma din cauza riscului spargerii tubului si a introducerii mercurului in apa. Cele cu plasma produc ozon prin descarcarea corona, de inalta tensiune si frecventa, care se produce cel mai probabil intr-o atmosfera de oxigen pur pentru ca daca s-ar produce in aer ar aparea simultan si monoxid de azot sau dioxid de azot si acestea in combinatie cu apa dau acid sulfuros si acid sulfuric.Ca fapt divers, tinand cont ca suntem pe un forum de electronica, am vazut descarcarea si am mirosit ozonul produs de ambele metode, cu un tub de iluminat cu vapori de mercur de 125W (fara balonul exterior, doar arzatorul) cuplat la un drosel de 20W si cealata metoda este firul de inalta tensiune de la un tv hibrid, nefiind cuplat la nimic, doar fiind in aer. Pot sa spun ca in maxim 10 minute, prima metoda provoaca o durere de cap crunta (cel putin in cazul meu si in camera inchisa).Chiar daca nu este proiectat special pentru productia de UV-C, acel tub fiind cu mercur si avand arzator din cuart lasa sa treaca aceasta radiatie, chiar daca prin cresterea presiunii in arzator, datorita incalzirii, liniile spectrale vireaza tot mai mult spre verde-albastru. Faptul ca am folosit un drosel de 20W nu a permis incalzirea acestuia iar in interior era o coloana albastruie de plasma si productia de UV era maxima pentru acea putere. Link spre comentariu
TESSLA Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Se folosesc si in acvaristica astfel de dispozitive, pentru purificarea bacteriologica a apei din acvariu. Anumite specii pe pesti, cei care provin din ape foarte moi si acide, de pilda cum sunt apele din bazinul Amazonului, sant foarte sensibili fata de atacul anumitor ciuperci. Mai ales cand sant tinuti in ape mai dure si cu un ph mai ridicat, cum este cazul celor din Romania. Si ca atare se recurge la astfel de dispozitive. Asta in ce priveste pestii de apa dulce, pentru cei de apa sarata, cica e indispensabil. Link spre comentariu
dan cod Postat Noiembrie 7, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Exact la asta m-am referit pentru sterilizarea apei,plus ca unii zic ca ar fi benefic pentru organism.Poate cineva a vazut sau desfacut modelele din astea care se vand pe piata acum si care sunt destul de scumpe.Eu am ozonator de aer in atelier si pot sa spun ca ajuta mult.Tot prin descarcari face asta. Link spre comentariu
TESSLA Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Stiu ca sant destul de scumpe, cel putin alea pentru acvariu. Cat despre cat de benefice sant pentru organism....aici ma cam indoiesc de utilitatea lor. Adica e bine ca purifica apa, dar cele mai mult probleme apar din cauza substantelor din apa si mai putin a bacterilor. De ex. faptul ca folosesti un ozonizator pentru apa, nu stiu daca te scapa de nitritii din apa si alte elemente grele. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Noiembrie 7, 2011 Partajează Postat Noiembrie 7, 2011 Nu stiu daca la cele pentru sterilizarea apei se foloseste ca agent de lucru ozonul dar stiu ca se foloseste o lampa UV-C introdusa intr-un tub de cuart in jurul caruia apa circula in spirala. Sterilizarea se face direct de radiatia UV si nu de ozon. Nu ar fi exclusa reactia UV cu oxigenul din apa, dar aceasta reactie este minima. Reactia cu nitritii din ce cunosc este minima iar un filtru cu carbune are eficienta mult mai mare.Cat de benefic este pentru organism ramane discutabil, tinand cont ca ozonul ataca mucoasa plamanului. Daca se discuta de "aerul ozonat de munte" atunci discutam de un aer puternic incarcat cu ioni negativi si "curatat" intrucatva de moleculele de substante organice aflate in aer, pe care ozonul, puternic reactiv, le descompune. Link spre comentariu
winner23 Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 [quote name="The Stressmaker" Cele cu plasma produc ozon prin descarcarea corona, de inalta tensiune si frecventa, care se produce cel mai probabil intr-o atmosfera de oxigen pur pentru ca daca s-ar produce in aer ar aparea simultan si monoxid de azot sau dioxid de azot si acestea in combinatie cu apa dau acid sulfuros si acid sulfuric. Buna ziua scuzati interventia dar cum apare acidul sulfuric si sulforos din dioxidul de azot? de unde apare acea grupare sulfonica(atomul de sulf)?? Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Decembrie 12, 2011 Partajează Postat Decembrie 12, 2011 Da, mea culpa, acid azotic si acid azotos trebuia sa scriu...Oricum ideea ramane aceeasi, formarea ozonului fara a se forma compusii azotului. Daca ar fi dupa mine, as merge pe varianta cu tub arzator (cel din interior) de bec stradal cu vapori de mercur cuplat la un drosel de 20W. Link spre comentariu
Mesterul Postat Aprilie 17, 2012 Partajează Postat Aprilie 17, 2012 Stimati colegi, o fi sau nu bun...dar eu vreau sa fac ulei ozonat de masline. Imi trebuie urgent, ieftin si bun, asfel incat sa-ncep tratamentul sotiei.Orice schema, documentar, instructiuni....dar sa iasa ulei ozonat de masline !...Nu uitati IEFTIN SI BUN.Multumesc ! Link spre comentariu
Adierea Postat Octombrie 2, 2012 Partajează Postat Octombrie 2, 2012 Ptoate ulei ionizat .Uleiul in contact cu ozonul de concentratie mai mare ia foc .Da maimulte detalii .In camera se folosesc generatoare de ioni nu generator de ozon .Lipsa ionilor din aer = moarte pentru fiintele vii .Ozonul este otravitor ,se foloseste pentru ,sterilizare ,distrugerea mirosurilor neplacute etc. Link spre comentariu
Mesterul Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 Multumesc, dar raspunsul a venit muuuuuult prea tarziu; intre timp sotia mea a decedat; cancerul nu iarta ! Gasisem intr-o carte despre "uleiul ozonat de masline" , o lingurita peste salata.....tratament impotriva tumorilor maligne . Oricum subiectul poata continua , poate au altii nevoie.....! Link spre comentariu
Adierea Postat Octombrie 3, 2012 Partajează Postat Octombrie 3, 2012 Imi pare rau ,condoleante . Stiu ca uleiul de masline ajuta la unele boli mai rezistente ,dar si acest ulei este de mai multe feluri ,de prima mana ,se extrage din masline si a doua mana este extras din seminte de masline . orcum va dati seama ca la noi ajunge cei mai slab la calitate . Daca aveti vrio relatie sal luoati dela mama lui e mult mai bine .Am vazut undeva un aparat de ozonat apa . Eu cred ca ozonul face maimult rau decat bine cand este baut ,pentru sterilizare este foarte bun pentru ca omoara si distruge tot ce intalneste in cale . Link spre comentariu
aygun Postat Decembrie 15, 2012 Partajează Postat Decembrie 15, 2012 @Mesterul - Sincere condoleante si pareri de rau ! Imi pare rau pentru tine mai ales pentru ca stai si privesti putiincios cum boala iti macina persoana iubita , persoana cu care ai impartit bune si rele . Cunosc prea bine sentimentul inutilitatii in acest caz ( am avut mama bolnava de cancer ). Este terifiant sa stai saptamanal la coada sa iei reteta ptr citostatice ( Tamoxifen ) iar in fata ta sa fie persoane pe a caror reteta scrie " retea cu regim special - Stupefiante "! Te intrebi Daca si Cand vei ajunge in locul lor . Mama mea a scapat , din fericire insa trauma psihica ramane ! Imi pare rau , sincer ! In ceea ce priveste Ozonatoarele astea , Aveti idee cat de mult rau pot face decat bine ? Ozonatoarele genereaza acel "ozon" prin descarcari electrice de inalta tensiune numai ca , aceste descarcari electrice genereaza Ioni Negativi care pe langa Ozon sunt cancerigeni.Ceea ce nu toata lumea stie este ca Ozonul este util doar in stratosfera , loc in care filtreaza radiatia UV. In atmosfera ambientala, este cancerigen, oxidant si nociv.Exista purificatoare cu radiatie UV care distrug bacterii, microbi, virusi, etc etc numai ca acestea OK in incinte inchise.Atat radiatia UV, cat si produsele sale secundare - ionii negativi si si ozonul, sunt toate cancerigene si nocive. Acum ganditi nitel ce face oxidarea accelerata . Carui proces este supus organismul ?Daca nu ma credeti pe mine intrebati un medic Oncolog , de preferinta !Astfel incat , grija mare! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum