Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Intrebare despre protocolul serial (cu PIC)

Sica001

Postări Recomandate

Salut, De curand un amic m-a rugat sa il ajut cu citirea unor senzori de temperatura. Am folosit "clasicul in viata" DS19S20+ si un pic(16F1934)Temperatura este transmisa RS232 la un calculator. Ideea e ca vor trebui mai multe microcontrolere la final care sa transmita datele la calculator. Stiu ca protocolul RS232 este punct la punct, dar eu ma gandema sa il fac adresabil (in ideea ca as vrea mai multe microcontrolere legate pe acelasi bus). Am reusit sa fac o aplicatie care sa faca asta dar nu stiu cat e de fiabila(la mine merge). Intrebarea era daca a mai legat cineva mai multe module pe acelasi bus RS232 si daca da cum a facut-o (ca si principiu de functionare) ? Multumesc, Marius

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sica001

2

• alex_hobeanu

1

• 10vid

1

• 4 săptămâni mai târziu...

Nu am mai zis nimic pana nu am vazut sezorii de umiditate.Acestia din pacate nu merg in retea. Ideea e ca va fi un PIC la 3senzori de temperatura(acestia vor functiona pe o retea 1 wire indicata de 10vid) si un senzor de umiditate. Mai ,ulte module din astea se vor lega la un bus serial. Eu ma gandeam sa fac toata comunicatia RS232 cu o adresa programata software in fiecare pic si interigarea sa se faca de la computer. Intrebarea de la primul post ramane : daca a mai legat cineva mai multe module pe acelasi bus RS232 si daca da cum a facut-o (ca si principiu de functionare) ? Marius

Link spre comentariu

Trebuie sa folosesti RS485 pentru a putea lega mai multe transmitatoare pe un bus comun. Din punct de vedere soft folosesti tot modulul USART al picului. Pentru PC un convertor RS485 - RS232 pe care fie il cumperi fie il construiesti singur iar pentru pic folosesti MAX485 sau SN75176 ca driver. Pe RS232 nu poti lega mai multe transmitatoare pe o singura linie deoarece driverele nu permit stare de impedanta ridicata si linia este fie in 0 (tensiune pozitiva) fie in 1 (tensiune negativa).Lungimea bus-ului 485 poate sa fie mare, de sute de metri comparativ cu cateva zeci la 232 ( in cel mai fericit caz - cu MAX232 nu prea ).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări