adydep Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 (editat) Rusii spun ca R6 are valoarea de 1000 Ohm.Parerea mea este sa montati un semireglabil multitura de 1Kohm,reglat la jumatate,apoi comutati aparatul pe 10Vcc. Reglati acul la "o"(mecanic),apoi masurati iesirea dintr-o sursa 7805,si urmariti acul sa indice 5V-la jumatate scalei-,regland din semireglabilul multitura de 1Kohm(eventual puneti in paralel si un multimetru digital).Si gata. Editat Februarie 27, 2017 de Andrei Tabacaru Link spre comentariu
vio2007 Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 (editat) R6 se alege astfel incat impreuna cu rezistenta bobinei mobile a indicatorului sa aiba 1000 ohmi +/-0,5%! R6+Ri=1000 ohmi +/-0,5% Editat Februarie 27, 2017 de vio2007 Link spre comentariu
elctropan Postat Februarie 28, 2017 Partajează Postat Februarie 28, 2017 Deci după cine să mă ghidez! Am măsurat rezistenţa ohmică a dispozitivului magnetoelectric şi este de 650 ohmi. Asta înseamnă după vio2007 că trebuie un rezistor de aprox. 350 ohmi. La un aparat în funcţiune a fost găsită o rezistenţă de 390 ohmi. Am pus un rezistor de 390 ohmi(format din mai multe combinaţii) dar spre partea superioară a scării indică foarte eronat(mai puţin cu aproape 3 diviziuni). Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 28, 2017 Partajează Postat Februarie 28, 2017 (editat) Te ghidezi dupa formula R6+Rinstrument = 1K dupa cum am spus si eu si colegul de mai sus. Am gresit cu semireglabilul de 100 ohmi, se pare ca trebuie mai mare asha ca pune unul de 500 ohmi sau 1k. Ar mai trebuie verificate si rezistentele din divizor R25 - R31 daca mai sunt in parametri ca altfel degeaba il cablibrezi pe un domeniu ca pe celelalte o sa ai indicatii eronate cat si instrumentul daca la cap de scala este 100uA ( plus minus). Editat Februarie 28, 2017 de djvas Link spre comentariu
elctropan Postat Martie 3, 2017 Partajează Postat Martie 3, 2017 R6 se alege astfel incat impreuna cu rezistenta bobinei mobile a indicatorului sa aiba 1000 ohmi +/-0,5%! R6+Ri=1000 ohmi +/-0,5%.Era scris în ruseşte sub tabelul cucomponentele(eu am făcut la scoală - franceză!) Am pus un semireglabil de 500 ohmi şi am reglat ce scrie mai sus.Ca observaţie, reglând de la zero spre maxim, rezultatul este extrem de fin, aproape imperceptibil. Multumesc tuturor pentru sfaturi - da, va fi necesar să iau la mână cam toate rezistoarele. Dacă mă mai încurc la ceva mai apelez. O seară bună vă doresc. Link spre comentariu
elctropan Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 Am primit de la colegul ZAMFIR RAZVAN 2 scheme (una de cablaj si a doua pentru partea de ohmetru)ale aparatului restaurate de dânsul. Le postez exact aşa cum le-a trimis - poate ajută pe cineva - la rugămintea dumnealui. De asemenea, dl ZAMFIR RAZVAN a comunicat valoarea lui R6 de 411 ohmi. Link spre comentariu
flomar60 Postat Martie 22, 2020 Partajează Postat Martie 22, 2020 Din cărțulia originală a multimetrului Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum