iod2 Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 sa traiti, e de pe vremea cand tata sa apucat de electronica.....dar sa lasat in scurt timp.e varianta si cu tranzistometru, oare se mai gaseste schema? a cazut o data cam tare si iau sarit comutatoarele....as vrea sa il reconditionez...... Link spre comentariu
em2006 Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 Sigur n-ai gresit titlul?Eu stiu de TL-4M, de TN-4m n-am auzit. Link spre comentariu
iod2 Postat Noiembrie 5, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 TN-4M ,,,,,,,n e litera aia de la rusi, echivalentul de la noi nu stiu, daca are.... Link spre comentariu
Vizitator Mircel Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 Sigur n-ai gresit titlul?Eu stiu de TL-4M, de TN-4m n-am auzit.Sigur TL-4M! Λ (L în rusă) (nu prea mi-a ieşit simbolul: un J şi un I lipite sus: JI) poate fi confundat cu N din română.Uite-i schema aici:TL4M.zip Link spre comentariu
iod2 Postat Noiembrie 5, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 cu ce sa o deschid ca are format djvu. Link spre comentariu
miron1947 Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 cu ce sa o deschid ca are format djvu.Acesta este jpg. Link spre comentariu
em2006 Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 Arhiva cu djvu contine 1 pagina cu schema si una cu specificatia de componente.Atasat, sunt in format pdf.TL4M-schema.pdfTL4M-componente.pdf Link spre comentariu
iod2 Postat Noiembrie 5, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 multumesc mult....cat de batran e aparatul asta? Link spre comentariu
em2006 Postat Noiembrie 5, 2011 Partajează Postat Noiembrie 5, 2011 Cam de-o seama cu mine si dl Miron care ti-a raspuns mai sus...Daca nu chiar mai batran.Am avut si eu cand eram student (1974).PSPt djvu trebe doar plugin, cauta cu google, e bine sa-l ai, fisierele respective ocupa foarte putin. Link spre comentariu
iod2 Postat Iulie 24, 2012 Autor Partajează Postat Iulie 24, 2012 nu ma avut chef si timp de el....as vrea sa il reconditionez, dar in urma cazaturii iau cam sarit contactele de la comutatoare, nu prea stiu ca as putea pune in locul lor. acul nu a suferit probleme, pot gasi undeva asemenea comutatoare? Link spre comentariu
elctropan Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Salut prieteni! Reactivez un pic postul.Am si eu un TL 4 M de pe vremea când eram elev. Am avut ars dispozitivul de măsură când eram l-am lăsat deoparte zeci de ani, dar am primit unul prin amabilitatea unui coleg de pe forum. L-am montat, ocazie cu care am deteriorat(spart) şurubul de ebonită de relaj de zero şi am descoperit şi că rezistorul R6(cel montat în serie cu instrumentul) este întrerupt. Am încercat să îl refac(e din acela bobinat), dar, conductorul era copt şi nu am reuşit. Problema este că, din cartea tehnică si schemele găsite de pe net, nu se ştie cât e valoarea lui R6. Poate cineva să îmi dea ceva sfaturi. Mulţumesc anticipat Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Se calculeaza .... Stim ca R31 este 9 K de aici rezulta ca R6 + r intern microampermetru tre sa fie 1K. Eu as pune semireglabil bobinat ( gen alea de prin Mavo) Vezi signal flow-ul din poza Link spre comentariu
elctropan Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Nu prea am înteles ce am de făcut. Presupunând că pun un semireglabil în loc de R6 - probabil de 1koohm, ce fac mai departe - cum îl reglez, ce urmăresc, stau pe domeniul de 1 V şi reglez semireglabilul pentru capăt de scală?!?! Link spre comentariu
djvas Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 un kohm este exagerat de mare, cred ca unu de 100 ohmi ajunge (daca e semireglabil ). Exact. Aplici un 1V si reglezi pana ai cap de scala. Link spre comentariu
elctropan Postat Februarie 27, 2017 Partajează Postat Februarie 27, 2017 Rezistenţa dispozitivului de măsură este de 650 ohmi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum