Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Setare fuse biti atmega8 in BASCOM

Cilibiu

Postări Recomandate

De exemplu pentru un crystal de 11.0592Mhz cum setez CKOPT ?Din tabelul 4 pentru CKOPT=1 frecventa maxima este 8Mhz ,iar pentru CKOPT=0 frecventa 1Mhz<= ,deci ?

Editat de PKP98
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 37
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• PKP98

7

• XAN77

6

• Cilibiu

6

• Liviu M

4

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Pai si care merg pana la 8Mhz respectiv 16Mhz?

Eu am un ATmega8A-PU si un ATmega16L-8PU,care sunt frecventele maxime pentru ele,si unde le gasesc?

Am setat fuse bits pe ATmega16 pentru un oscilator de 11.0592Mhz pentru comunicarea cu un modul bluetooth hc-05 si merge perfect,am setat CKOPT=0.

Acum nu stiu ce sa mai zic....m-am incurcat de tot.

Asta am gasit-o cand am cautat pdf-ul la ATmega 16 ,doar o parte The ATmega16 is a low-power CMOS 8-bit microcontroller based on the ...... the maximum frequency is 8 MHz with CKOPT unprogrammed and 16 MHz with....

Link spre comentariu

Sorry, si eu citesc in tabelul de la postul 24 ca trebuie CKOPT = 0 daca vrei frecvente >= 1 MHz.

Mai mult, in foaia de catalog a ATMega8, paginile 26-27 e explicat destul de clar:

For resonators, the maximum frequency is 8MHz with CKOPT unprogrammed and 16MHz withCKOPT programmed. C1 and C2 should always be equal for both crystals and resonators. Theoptimal value of the capacitors depends on the crystal or resonator in use, the amount of straycapacitance, and the electromagnetic noise of the environment. Some initial guidelines forchoosing capacitors for use with crystals are given in Table 4. For ceramic resonators, thecapacitor values given by the manufacturer should be used.

si

Note: 1. For all fuses “1” means unprogrammed while “0” means programmed

Editat de Liviu M
Link spre comentariu

Eu am un ATmega8A-PU si un ATmega16L-8PU,care sunt frecventele maxime pentru ele,si unde le gasesc?

Am setat fuse bits pe ATmega16 pentru un oscilator de 11.0592Mhz pentru comunicarea cu un modul bluetooth hc-05 si merge perfect,am setat CKOPT=0.

Acum nu stiu ce sa mai zic....m-am incurcat de tot.

Asta am gasit-o cand am cautat pdf-ul la ATmega 16 ,doar o parte The ATmega16 is a low-power CMOS 8-bit microcontroller based on the ...... the maximum frequency is 8 MHz with CKOPT unprogrammed and 16 MHz with....

Pentru ATmega8 citeste pag.314 "Ordering information", iar pentru ATmega16 cauti si singurel in foaia de catalog. BTW, ATmega8 pe care il ai merge cu oscilator de max. 16MHz (desi am intalnit cazuri de "overclocking), iar ATmega16 merge la max.8MHz (aceeasi observatie ca si la ATmega8). In rest, LiviuM ti-a oferit raspunsuri.

Link spre comentariu

ATmega8-16PU e un exemplu.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări