Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema tv rusesc Юность-603

Postări Recomandate

iohoctb p603, acesta este modelul, alb-negru, complet tranzistorizat, diagonala 23cm, alimentare la retea sau auto, selector cu rotactor, tipic rusesc... gasim o schema pe la cineva? defectul este localizat la nivelul selectorului, care contine 3 tranzistoare dintre care 2 de tipul kt328b care dau foarte aiurea la masuratori, nu-mi dau seama ce tip sunt pnp sau npn, probabil a fost traznit...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

3

• legionaru

2

• dan-a2

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

In anii '70...'80 rusii echipau majoritatea televizoarelor cu acest selector de canale FIF. Poate se potriveste schema.

Cred ca este vorba de tranzistorul ГТ328 (GT328) - http://www.5v.ru/ds/trnz/gt328.htm si se poate inlocui cu AF139, AF239 si altii cu Uce min=15V, Ic min=10mA si Ft peste 400MHz.

Recomand testarea tranzistoarelor cu un multimetru analogic; fiind cu germaniu "dau" ceva mai ciudat la masuratori cu testerul digital selectat pe "dioda" din cauza curentului invers mai mare.

In functie de producatorul componentei (mama rusia era destul de mare!) tranzistoarele acestea au foat produse in mai multe tipuri de capsule, inclusiv TO18.

Link spre comentariu

m-am orientat dupa schema selectorului de la diamant 2520 rusesc, intr-adevar gt328b era defect; l-am inlocuit cu bf509 si merge destul de bine, dar avand in vedere vechimea si banda ingusta, mai mare efortul... a trebuit sa desfac selectorul sa curat contactele rotactorului care erau negre, t2 tot gt 328b avea colectorul retezat, dar l-am putut recupera. probabil cu tranzistoare af... s-ar fi comportat mai bine, dar nu am. multumesc pentru ajutor!

Link spre comentariu

m-am orientat dupa schema selectorului de la diamant 2520 rusesc

:rade: Este chiar schema postata de mine; denumirea sovietica a televizorului a fost Foton 225. Daca s-au montat tranzistoare cu siliciu ar trebui inlocuite citeva rezistente pentru a fi polarizate corect aceste tranzistoare, dar daca functioneaza acceptabil si asa, nu e nici o problema.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări