wiseboy1900 Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 Buna ziua.Mi-a imprumutat cineva o pereche de boxe Jamo e350.Pe ele scrie 8 ohm.Problema este ca masurate dau in jur de 4-5 ohm.Le-am desfacut si am avut surpriza sa gasesc alte tweetere,de 4 ohm.Dif de medii sunt legate in paralel la iesirea filtrului.Am pus alte tweetere,de 8 ohm dar e acceasi prob.Fara tweeter am 16 ohm la intrarea boxei.Exista vreo solutie?Atasez poze cu filtrul.Multumesc! Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 cum ai masurat si cu ce ai masurat?boxele au 2 wofere si 1 inalta,care medii?pe cei doi basi ce scrie ? Link spre comentariu
wiseboy1900 Postat Noiembrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 Cu multimetru.Wooferele au 8 ohm.sunt puse in paralel pe iesirea de bass a filtrului.Eu nu stiu exact de cat ar trebui sa fie tweeter-ul.Cu el pus sau fara el am 4,2 ohm la intrarea boxei.Am gresit mai sus.. Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 Tweeterul schimba foarte putin impedanta prezentata de boxa.Poti folosi tw de 4 sau de 8 sau chiar de 16 ohmi - pt amplificator nu conteaza. Conteaza doar ca filtrul sa fie calculat pt impedanta tweterelor folosite. Link spre comentariu
wiseboy1900 Postat Noiembrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 Ok.Asta voiam sa aud.) Dar totusi de ce pe boxa scrie 8 ohm si masurata ea da 4,5-5 ohm?Multimetru e ok.Wooferele sunt cele originale.Vreau sa ramana si filtrele originale Jamo.Multumesc pentru raspunsuri.Ideea era ca nu vreau sa pun boxe mai mici de 8 ohm pe amplificator. Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 Dar totusi de ce pe boxa scrie 8 ohm si masurata ea da 4,5-5 ohm?Multimetru e okpt ca tu nu masori impedanta cu multimetrulexista notiunile de impedanta si de rezistentaprima o include pe a doua ,reciproca nu Link spre comentariu
wiseboy1900 Postat Noiembrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 Am mai aflat ceva astazi (si NU o spun pe un ton ironic).O ultima intrebare..Deci e corect daca arata doar 4,5ohm?Multumesc pt ajutor! Link spre comentariu
CBI Postat Noiembrie 3, 2011 Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 daca pe spatele woferelor scrie 8 ohmi si sunt legate in paralel poti considera impedanta unei incinte ca fiind ~4 ohmi(eticheta suporta multe...)ce arata multimetrul(mai exact ohmetrul) este tot aproximativ pt ca este 'incurcat' de filtre(din acest motiv nu se schimba mare lucru cand legi sau nu tweterul) Link spre comentariu
wiseboy1900 Postat Noiembrie 3, 2011 Autor Partajează Postat Noiembrie 3, 2011 Ok.Pe woofere nu scrie nimic,dar masurate dau 8ohm.Daca pun pe o incinta mai mica un tweeter(magnetic,si fara alte woofere) de 8 ohm cu un condensator de 3,3uF bipolar in serie,care va fi impedanta incintei?Ca ma gandesc sa pun si 2 sateliti numai cu tweeter impreuna cu incintele jamo.Si astfel sa am mai mult de 4 ohm pe canal.Cand eram mai mic puneam doar un electrolitic de 1uF pe 50VDC in serie cu tweeterul si "mi se parea" ca se aude bine.. Link spre comentariu
ahegyes Postat Noiembrie 4, 2011 Partajează Postat Noiembrie 4, 2011 Un woofer cu impedanta de 8ohmi masoara cu multimetru vreo 5.6 - 6 ohmi. Daca Wooferele tale masoara cu multimetrul 8 ohmi - impedanta lor probabila e undeva la 12ohmi. Puse in paralel ar da vreo 6 ohmi - ceea ce corespunde cu rezistenta de 4.5ohmi ce o masori tu cu multimetrul la intrarea in boxa. Una peste alta - boxele au o impedanta de 6ohmi. Link spre comentariu
Vizitator Costi8607 Postat Februarie 28, 2018 Partajează Postat Februarie 28, 2018 La 03.11.2011 la 15:47, wiseboy1900 a spus: Buna ziua.Mi-a imprumutat cineva o pereche de boxe Jamo e350.Pe ele scrie 8 ohm.Problema este ca masurate dau in jur de 4-5 ohm.Le-am desfacut si am avut surpriza sa gasesc alte tweetere,de 4 ohm.Dif de medii sunt legate in paralel la iesirea filtrului.Am pus alte tweetere,de 8 ohm dar e acceasi prob.Fara tweeter am 16 ohm la intrarea boxei.Exista vreo solutie?Atasez poze cu filtrul.Multumesc! Cum se desfac ? Vreau sa cunpar de la cineva un set iar un difuzor este stricat.... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum