Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DAC 4 x TDA1541 NOS

danzup

Postări Recomandate

Pentru cine vrea sa incerce ceva simplu pun la dispozitie gratuit cateva circuite integrate:- TDA1543- PCM2707- PCM2902Dar numai pentru cine vine cu un proiect complet. Am cateva bucati din fiecare.

Multumesc pentru pumnul de operationale, folosite cind am modat Philips CD650. :da
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 118
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu Ianush

35

• zal

25

• Catalin C.

14

• danzup

14

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Am mai mesterit un modul pt TDA1541

Posted Image

, dar inca sunt departe de adevar.

Pina la teste de versus cu Adi si Catalin, mai stau pe bara (adica mai mesteresc).

Concurenta este serioasa. :sparge:

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 ani mai târziu...
Vizitator Andrei Farcas

Salut dragilor,

Am un amplificator digital Akai am-55. As dori sa stiu daca se merita sa caut un cd player cu un convertor D/A bun sau sa folosesc convertorul din amplificator.

- Built-in high end digital to analog converter (DAC) with three sampling frequencies: 32, 44 and 48kHz- Digital DAC for connecting CD, DVB, DVD or TV- The DAC consists of two Burr-Brown PCM58 DA converters in high-end CD players are built.

Am un cd player Sony acasa cu iesiri digitale: optica  + coaxiala, dar dupa 40 de secunde sare un pic....apoi mai canta inca vreo 40 s si iar sare. A mai intalnit cineva comportamentul asta?

Cu stima,

Andrei

Link spre comentariu

BB-urile sînt bune, cam aceeaşi generaţie cu TDA-urile în discuţie mai sus, ampliful fiind de la începutul anilor 90. Dar nu numai dacurile sînt importante ci şi ce urmează după ele, spre comutatorul de surse al amplifului. Se pot face comparaţii uşor cu un cd avînd ieşiri digitale, dacă sună mai bine cel din amplif sau cel din cd.

.............

Sony poate avea celula obosită, murdărie pe ghidajele blocului optic... etc, depinde şi de modelul mecanicii.

Editat de zal
Link spre comentariu
Vizitator Andrei Farcas

Salut Zal,

Din pacate sunt in Africa acum, dar ajung acasa pana de Craciun. Intre timp am facut cumparaturi pe net si am achizitionat urmatoarele:

- Cd player akai - CD 57;

- Cd player akai - CD-M659 (asta e doar transport);

Am cumparat Akai ca sa-mi intregesc linia audio.

Acasa am un Sony si din pacate nu stiu ce dac are ca nu stiu modelul si un Philips CD 104 (functional). Am citit pe net ca Philips-ul se poate "moda" si se ajunge la un sunet frumusel.

Am sa revin cu pareri dupa ce le testez.

Boxele de acasa sunt: 2x Radiotehnika S30-B si 2x Misssion 761. Functioneaza in regim A+B.

As dori sa-mi spuneti ce melodii folosiiti voi pentru teste si daca as putea sa vizualizez sunetul pe laptop.

Cu stima, Andrei

Link spre comentariu

Ptr Philips există un cd de test al fabricantului, dar foarte rar, acela se poate vizualiza pe osciloscop sau cu un program şi pe calculator.

Cd-urile Akai au fost construite în general pe platforme Sony.

...............

Despre CD-104: http://www.elforum.info/topic/97943-upgrade-philips-cd104/

L-am ascultat cu modificarea respectivă şi sună altfel, cu înalte mai multe. Mă feresc să cad în audiofilie cînd analizez urechistic.

Editat de zal
Link spre comentariu
Vizitator encenece

Chestia e ca inaltele "mai multe" poate fi interpretat si "cu distorsiuni sau zgomote mai multe".

Nu poti schimba ne5532 in care sunt doua operationale cu doua functiuni diferite cu un alt operational mai performant fara sa te joci un pic si cu condensatorii din reteaua de netezire a convertorului i/v.Plus ca ce e la philips cd104 dupa dac si oversampling a fost gandit exact pt a scoate artefactele digitale pe iesire.Fara cd de test si osciloscop mergi pe intuneric.Mai e si back-emphasis-ul acolo care este inutil astazi....dar cand il scoti din ecuatie asteapta-te la si mai multe probleme.Inginerii de la philips nu mergeau pe incercate.

Editat de encenece
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări