Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DAC 4 x TDA1541 NOS

danzup

Postări Recomandate

• Răspunsuri 118
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu Ianush

35

• zal

25

• Catalin C.

14

• danzup

14

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu vin buluc, cu semper2U, dupa o alta auditie, unde vreau sa darim un Unison Research...nesimtzire si tupeu maxime, despre mine, ... e runda 2. Acum il trimit la somn cu buffer cu E88CC sau 6N23P, nu conteaza... Ei gonteaza... E88CC 60 de euroi perechea si 6N23P 30 de euroi perechea...deh NOS :rade: Sunt pe darimat , panarame de marketing. Nu ca Unison Research ar fi, dar de cind HI...Fi .. and... omni... media - Kaput... m-am saturat de fygurantzi... ala Accuphase and sooooooooooooo on...Daka nu era Elforum,... sucombam, eu , la propriu :ras:PS: Ignor: The money lost in last three years, in cazane, :sparge: aka marketing ... dar am invatat ceva... viatza bate filmul... dar... e bine cind se termina... :ewryt45w acolo unde e intr-adevar bine...Mega profi baietzii de pe Elforum si cine il administreaza... Daka bulitzi forumul... ori ma sinucid... ori...tot pe acolo :inger .E o gluma... But Elforum is the best for me...PS: Vin cu Philips CD 880 nemodificat (asa moare, il pastrez etalon) si Philips CD 960 remodat plus placile mele de la DAC unde... dar vb cu danzup (digital magister).

Link spre comentariu

Vreau sa va multumesc tuturor pentru participare !

A fost exceptional . Ca de obicei mult mult prea scurta auditia .

Am acum cateva idei despre ce sa fac mai departe :

- condensatori schimbati conform valorilor din Ultimate DAC

- DEM reclock

- de cumparat un transport mai adevarat

In rest : fiecare DAC are personalitatea lui si frumusetea lui !

Nu mai zic de CD playerul cap de lista de la Philips modat de Liviu !!!!!!

Am sa va rog sa scrieti aici fiecare participant parerea ,ca sa ramana si in scris , mentionand fiecare componenta si pentru cei care sunt interesati de CD playere , DAC , transport in mod special ca sa stie si altii care e o cale buna catre auditii/sisteme din ce in ce mai bune , rezolute si cu soundstage decent .

Link spre comentariu

....Am sa va rog sa scrieti aici fiecare participant parerea ,ca sa ramana si in scris...

In primul rand, multumim pentru idee, gazduire si atmosfera; ne-am simtit minunat!Fiecare DAC are un sunet propriu. Chiar daca le evaluam cu mentiuni ca "sunet neutru", sunet cu o anume "personalitate" sau sunet care "minte frumos", important este ca fiecare dintre noi apreciaza sunetul in felul sau. La auditia de astazi, am evaluat doar sunetul si nu implementarea/tipul de DAC sau tipul de preamplificare (op-amp, JFet/MosFet sau lampa).Dupa parerea mea, sunetul cel mai bun l-a avut DAC-ul cu 4xTDA1541, dupa care a urmat DAC-ul cu CS-uri (Marius), apoi cu AD1855 (Catalin). Eu recunosc ca am fost si sunt fan TDA1541.Ca sursa, CD Playerul modat de Liviu, Philips CD960 este exceptional, meritand un "Jos palaria!"...De asemenea, am putut evalua calitatea etajului de preamplificare la 4xTDA1541 (lampa - anode follower sau SRPP si JFet/MosFet). Personal, topologia SRPP-ul mi s-a parut ca da sunetul cel mai complet si rapid.Una peste alta, o dupa-amiaza placuta, cu oameni deosebiti si pasionati de sunet si tehnologie, cu muzica buna si realizari de exceptie.La aceste auditii, fiecare constructor isi poate da seama cam unde se afla si la ce se poate raporta, ce mai trebuie sau ce ar mai putea imbunatati.Sa nu uitam si de sinergia (potrivirea) aparatelor in sistem! Dan ne-a oferit amplificare pe lampa, SE-urile sale cu GU50 si 6N13S, fiecare cu sunetul caracteristic. Folosindu-le pe amandoua, am observat ca, de exemplu, DAC-ul cu CS-uri se auzea mai bine pe amplificatorul cu 6N13S...De asemenea, interesante dosebirile dintre 4xTDA1451 si 2xTDA1541, prin "injumatatirea" placilor din aparat! Asta nu inseamna neaparat ca se justifica utilizarea a zeci de DAC-uri pe fiecare canal, pentru a obtine sunetul ultimativ; de fapt exista o proportie optima intre numarul unitatilor folosite si performanta, in sensul ca, de la un anumit numar in sus, deosebirile sunt atat de mici, incat cresterea numarului de DAC-uri folosite nu se mai justifica...
Link spre comentariu

O precizare : toate DAC urile din auditie NU sunt DAC uri simple / ieftine sau implementate prost !

Sunt DAC uri implementate cat mai bine si chiar as zice eu din gama de sus ( hi end as zice eu ).

Aceasta precizare este pentru cei care nu au participat si citesc doar pe forum !

DAC uri care au fost audiate in ordinea mea de placere : 4 x TDA1541 NOS , AD1865 cred ca e NOS dar cu reclock , CS8416+CS4398 + CS8421 cu upsampling , plus cateva cu 1xTDA1541 .

Clasa separata e CD playerul mentionat deoarece aceva DAC ul inauntru .

La clasamentul final fiecare a avut DAC ul preferat (de gustibus non discutandum !!!!).

Link spre comentariu

Foarte instructivă întîlnire, aproape un atelier de lucru. Mai era puţin şi s-ar fi lucrat la scule ''pe viu''.După urechile mele, făcînd abstracţie de unele neadaptări şi diferenţe între unele scule, aş zice că 4x1541 a fost primul, apoi cele cu CSxxxx şi ADxxxx cam la egalitate, iar ca amplificare finalul în contratimp cu 6H13C, cu recomandarea de a se mai ridica puţin curba la înalte.Despre dacul cu 4x1541, aflat încă în lucru şi teste, prin comparaţie cu cd-urile Philips vîrf de gamă, avînd 1x1541, nu pot să mă hotărăsc între numărul mai mare avînd posibilităţi mari de modificare sau îmbunătăţire şi unul singur, dar fix implementat. Evident fiind destul de scumpe toate variantele. Mai trebuie să rezolve Dan cîteva amănunte ptr a ajunge la capacitatea maximă şi să încerce diverse modificări, să-i facă şi o cutie adecvată. Etajul cu lampă de la ieşire e foarte bun, interesantă şi partea de intrare ptr toate sursele actuale, analogice şi digitale. Pe mine mă deranjează doar sursele fierbinţi şi unii condensatori. Pe alţii cred că i-ar mînca în palme să bibilească în fel şi chip superdacul, după ideile proprii.Acum că a primit multe sfaturi şi idei, să vedem pe care le va alege Dan să le aplice.Aştept varianta finală a superdacului. :da

Link spre comentariu
:101 A fost mega bal. Cu mese pline de DAC-uri, scoala de design si muzica.Imi place DAC-ul lui danzup, foarte rezolut.Nu enumar ce a fost pentru ca deja sau enumerat aparatele.Concluzia finala a fost de tipul: sursele de calitate, clock-ul performant, jitter-ul redus, numarul mai mare de dac-uri conduc la o auditie lipsita de artefacte sonore, practic batem pe umar audifilia.O alta concluzie a fost ca deja putem spune ca in situatia asta chiar conteaza machingul aparatelor din lantul audio (inclusiv cablurile).A fost o intilnire atelier foarte constructiva.Multumim Dan!
Link spre comentariu

Multumesc foarte mult gazdei pentru ca ne-a oferit ocazia sa schimbam atat de multe impresii. Si-i cer permisiunea sa postez pozele facute cu aceasta ocazie.

Mie mi-e greu sa fac un top al preferintelor, fiecare dac avand atuurile lui. De exemplu cel cu CS-uri mi s-a parut cel mai detaliat iar cel cu 4xTDA1541 exceleaza la capitolul bass dar cred ca are toate sansele sa se transforme intr-un dac de referinta dupa modificari.

O mica observatie, dac-ul cu AD1865 este nos dar nu are (inca) reclock. Va avea dupa ce voi face inca doua module. Primul va fi un nou receiver dupa schema de la http://bygselvhifi.dk/files/nosdac/Sche ... DIF13b.pdf (aviz amatorilor). Urmatorul, fara de care nu se poate, este convertorul I2S-LSBJ proiectat de vzsolt si postat la http://www.diyaudio.com/forums/digital- ... ost2268276 Va promit ca il voi transforma intr-un TDA1541 Killer

Dan, din pacate au disparut atasamentele din thread-ul despre reclock-ul spdif-ului de la http://www.diyhifi.org/forums/viewtopic.php?f=2&t=284 Dar am schemele pe undeva si o sa le postez imediat ce le gasesc.

Zal are dreptate ca valoarea condensatorilor de la iesire este prea mica, hpavictor mi-a atras atentia ca nu am luat in calcul un lucru foarte important si anume modificarile fazei semnalului.

Link spre comentariu

Multumesc foarte mult gazdei pentru ca ne-a oferit ocazia sa schimbam atat de multe impresii. Si-i cer permisiunea sa postez pozele facute cu aceasta ocazie.

Mie mi-e greu sa fac un top al preferintelor, fiecare dac avand atuurile lui. De exemplu cel cu CS-uri mi s-a parut cel mai detaliat iar cel cu 4xTDA1541 exceleaza la capitolul bass dar cred ca are toate sansele sa se transforme intr-un dac de referinta dupa modificari.

O mica observatie, dac-ul cu AD1865 este nos dar nu are (inca) reclock. Va avea dupa ce voi face inca doua module. Primul va fi un nou receiver dupa schema de la http://bygselvhifi.dk/files/nosdac/Sche ... DIF13b.pdf (aviz amatorilor). Urmatorul, fara de care nu se poate, este convertorul I2S-LSBJ proiectat de vzsolt si postat la http://www.diyaudio.com/forums/digital- ... ost2268276 Va promit ca il voi transforma intr-un TDA1541 Killer

Dan, din pacate au disparut atasamentele din thread-ul despre reclock-ul spdif-ului de la http://www.diyhifi.org/forums/viewtopic.php?f=2&t=284 Dar am schemele pe undeva si o sa le postez imediat ce le gasesc.

Zal are dreptate ca valoarea condensatorilor de la iesire este prea mica, hpavictor mi-a atras atentia ca nu am luat in calcul un lucru foarte important si anume modificarile fazei semnalului.

Sigur !! Asteptam pozele !!!!!

ca sa se inteleaga : toate DACurile sunt acolo sus !

Sunt foarte rezolute si perfect implementate , vorbim doar de nuante fine !!!!

Clar se vedea ca un anumit DAC cu un anumit cablu cu un anumit amplificator suna mai bine !!!

Link spre comentariu

Aveti aici un link catre album.Intre timp am gasit si schemele. Eu am incercat doar varianta single ended. Atentie ca valorile componentelor nu-s corect date pe schema: http://www.diyhifi.org/forums/viewtopic ... &start=135

Part of the confusion is that I must have made that drawing up with "cut and paste" of more than one drawing. I don't have drawings of anything that I do, but bits and pieces of various stuff. (Usually when someone insists on a drawing.) That capacitor value is off quite a bit. I seem to recall someone pointing that out later.OK..........leave those resistors at 150R each. Recalculate the zobel with 300R as the value. 3 pF or so with the one I use, around 5 pF for yours.The problem is.............the values that you end up with when you use a TDR are different. Stray reactance always seems to mess things up. The zobel isn't necessary. It is just one of those final touches to get things as resistive as possible. If you don't have a tight layout, including the jack and any cabling to it, you won't see any improvement with the zobel. Everything else has to be right on the money for you to see any benefit from it. (I sometimes leave it off altogether. Reflections from other circuit elements are such that you don't see an improvement with it.)No idea if your transformer is good or not. There is no easy way to tell without either a network analyser or a TDR.Jocko

post-1504-139829337113_thumb.gif

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări