Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

DAC 4 x TDA1541 NOS

danzup

Postări Recomandate

• Răspunsuri 118
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Liviu Ianush

35

• zal

25

• Catalin C.

14

• danzup

14

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Momentan merg cu sursa de 5V cu care alimentez DAC-ul ca aici https://picasaweb.google.com/100591562823636348352/Dac2x1541#5667019917721689826

Intre pinii 16 si 17 am condensator NPO de 280 pF pt moment. Demreclock poate fac tot ca in atasament (am logicul), dar nu sunt hotarit.

Sursa este clasica trafo, diode rapide, 3000 uF, 100nF, stailizator cu dioda in paralel, 1000 uF si 100 nF si pinii dac-ului; insa vreau sa fac shunt.

Link spre comentariu

Practic am rutat de la un single dac spre dual dac direct din cd-player (am scos cip-ul dacului original din cd player, tot un 1541 si am folosit 3 pini - WS, BCK si DATA - in dac-ul extern, sursele de tensiune le am separat la fel si outputul printr-un srpp facut in viteza). Mi-ar fi de folos macar dac-ul.

Link spre comentariu

Ramane in vigoare intalnirea daca sunt doritori .Propun ora de inceput 14.00 pana la 17.00 .Nu vom compara decat DAC si eventual surse folosind acelasi amplificator si boxe pentru toate testele .Vom publica aici rezultatele ca sa stie si altii ce s-a constatat .

Link spre comentariu

Ai uitat să mai precizezi: ciocanul e din partea casei. :rade:

...pe "socoteala" cui? :speriat -----------------Entuziasmul acesta cu TDA1541 ma cuprinde din nou, incet-incet...Nu voi reusi sa fac nimic pana sambata, insa am un proiect de DAC extern folosind implementarea lui TDA1541A de la Arcam Alpha (placuta dedicata din imagine), care mi-a placut in mod deosebit.Imi mai trebuie doar un receiver si alimentarea.Apropo: are cineva dintre pasionatii in domeniu (contra cost, bineinteles):- un transformator 2x18V/30-40VA?- un C.I. receiver?------------------

Am uitat sa precizez : puteti aduce orice DAC sau CD-player vreti voi !!!La vom testa pe toate !

Avem cumva si un selector de surse?

post-6580-139829336261_thumb.jpg

Link spre comentariu

Entuziasmul acesta cu TDA1541 ma cuprinde din nou, incet-incet...Nu voi reusi sa fac nimic pana sambata, insa am un proiect de DAC extern folosind implementarea lui TDA1541A de la Arcam Alpha (placuta dedicata din imagine), care mi-a placut in mod deosebit.Imi mai trebuie doar un receiver si alimentarea.Apropo: are cineva dintre pasionatii in domeniu (contra cost, bineinteles):- un transformator 2x18V/30-40VA?- un C.I. receiver?

Poti veni cu DAC ul ca am si receiver si transformator pentru teste daca vrei !
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări