Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Protectie Tweetere la boxe Sony SS-F6000P

Vizitator costyslob

Postări Recomandate

Vizitator costyslob

Am achizitionat o pereche de boxe Sony SS-F6000P , Am vazut peste tot ca la acest model se ard foarte rapid Tweeterele, chiar daca au ferrofluid. Ce asi putea sa le fac sa numai se arda ? Daca as pune o rezistenta in paralel cu tweeteru ? sau un bec in serie ?Nu asi vrea sa schimb tweeterele cu altele mai puternice pt ca nu freau sa stric aspectu original al boxelor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dragon82

3

• LUCI

2

• baga

2

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Acel condensator de 1.2 uF taie destul de sus si chiar daca avem o taiere de 6 db/octava,daca nu se depaseste puterea f mult,dar mai ales daca nu se intra in distorsiuni nu ar trebui sa se arda.Filtrajul poate parea prost in aparenta,dar fara suficiente cunostinte orice modificare poate sa faca mai mult rau decat bine.

Link spre comentariu

E gresit ce spui acolo.Taierea inaltei are loc pe la 26k,trebuie sa ti cont ca are 5 ohm.Astfel la 13 k are 6 db atenuare iar la 6.5 are 12 db.Astfel se simuleaza o varianta mai ieftina de filtru de ord 2.Media e ok cum ai spus ca e taiata.cele 2 raspusuri se vor suprapune si cu raspunsul wooferelor.Dar fara masuratori ghicim in cafea aici icon_toilet

Link spre comentariu

E gresit ce spui acolo.Taierea inaltei are loc pe la 26k,

Ma gandeam ca are 8 ohmi, de aceea am spus 16khz. 26khz, mai rau. Astia-s nebuni. In boxele normale , inaltele sunt taiate mai jos decat taie ei media :85 Poate de aia sunt taiate asa sus ca sa nu se arda, Poate cei de la Sony au vazut ca se cam ard si au ales cea mai simpla rezolvare, sa le taie mai sus. Vor rezista mai bine, dar nu prea vor mai canta mare lucru. Si eu cred ca nu se va arde tweeterul cu o asemenea taiere, nu prea are cum, oricat de prost ar fi, asa intra in el o putere foarte mica..

Al doilea woofer e pe post de bass-medii.

Cred ca sunt amandoua, pentru ca n-au filtru pe ele nici unul .
Link spre comentariu

Ca sa protejati difuzorul de inalte, conectati in serie cu el un bec auto(sau un termistor PTC). Incercati becuri de 5W/12V, 21W/12V si eventual de 24V. La nivele mici si medii nu influenteaza prea mult sunetul. Vedeti care bec nu se aprinde la un nivel de auditie normal (pe intuneric bezna). Daca becul e prea slab, va reduce dinamica semnalului; daca-i prea puternic, nu va proteja eficient difuzorul.Solutia ideala ar fi un polyswitch (siguranta solid-state).Verificati si amplificatorul; s-ar putea sa oscileze pe frecvente mari sau sa aibe distorsiuni mari (mai ales daca intra in limitare).

Link spre comentariu

Al doilea woofer e pe post de bass-medii.

Cred ca sunt amandoua, pentru ca n-au filtru pe ele nici unul .
Corect,nu au filtre,dar atentie wooferele nu sunt identice;unul din ele urca mai sus ca sa completeze acel medie-tweeter de 8cm.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări