spumosu95 Postat Noiembrie 21, 2013 Partajează Postat Noiembrie 21, 2013 Gata, am terminat 205-ul, dar ca sa fie totul ok am sa ii schimb toti condensatorii din lista de pe prima pagina. De ce se aude pista 1-4 mai incet? Daca ii schimb c-urile va fi mai bine? https://www.dropbox.com/s/zrsvlok7sksf2 ... 173321.mp4 De acum mai am 203-ul de terminat... Link spre comentariu
goguboeru Postat Noiembrie 21, 2013 Partajează Postat Noiembrie 21, 2013 In seara asta am sa pun o poza cu comutatorii de corectie cu contactele marcate pt pozitia 9 si 19Si da dupa ce schimbi condensatorii poti s arglezi dei semireglabili de pe placa mare ceipe care i-am mai marcat mai sus nivelul de redare. Pina atunci daca vrei sa faci ceva poti inversa firele la cap (1-4 in locul lui 2-3 si invers )sa vezi dsaca se muta defctul pe celalalt canal.iar sunt pe o tableta iertati scrisul si .... Link spre comentariu
goguboeru Postat Noiembrie 21, 2013 Partajează Postat Noiembrie 21, 2013 In sfarsit pe PC.OK pun pozele cu placa pre si comutatorii de corectie cu contactele marcate pentru corectia corespunzatoare vitezei 19 si cea corespunzatoare vitezei 9.Pe scurt, pentru viteza 9 ambii comutatori NU sunt apasati , pentru viteza 19 este apasat DOAR cel lung iar pentru 4,5 este apasat DOAR cel scurt.Se obisnuia sa se foloseasca magul pe viteza de 19 cu , corectia corespunzatoare vitezei 9 .Referitor la pista 1-4 . Aceasta este localizata pe marginea benzii ,care este cea mai expusa deformarilor si uzurii premature. De aici cele mai mari caderi si neregularitati ale sunetului. Plus ca datorita "reglarii" incorecte de catre amatori a capetelor acestea tind sa se uzeze mai tare pe aceasta zona (capul nu este perfect perpendicular fara de sasiu) De aia am zis eu ca daca ai diferente intre canale si ai schimbat "C-urile" de cuplaj primul lucru dupa ce incerci sa reglezi nivelul din semireglabilul din pre. este sa "inversezi firele la cap" Referitor la semireglabili din pre. Daca ai reusit sa reglezi din ei si se aude egal si ca tonalitate la fel (are aceiasi basi si inalte pe ambele canale) uita-te la cum este pozitia cursorului la unul fata de celalalt. Daca sunt diferente mari inseamna ca mai ai de sapat, ca mai ai ceva nasol inca. Link spre comentariu
spumosu95 Postat Noiembrie 21, 2013 Partajează Postat Noiembrie 21, 2013 Sambata am sa schimb toate c-urile. Link spre comentariu
goguboeru Postat Noiembrie 21, 2013 Partajează Postat Noiembrie 21, 2013 Ca sa nu aglomerez postul de mai sus.Am vorbit de corectii .Bobinele marcate de mine fac parte din circuitul de corectie iar pt viteza 19 au maximul de amplificare la 12500Hz,pt viteza 9 au maximul pe la 6-7000 Hz nu mai imi aduc aminte exact ,scrie in service.Nu e cazul sa invartiti de miez ,el se regleaza cu osciloscopul pe maxim . Nu puteti sa ii schimbati regland din el varful, tot ce puteti face este sa mai reglati din semireglabilii aceia 4 de pe placuta separata de pe placa pre. pana se aud inaltele la fel pe ambele canale . Sunt 2 pt 9 - R10L si R10R si 2 pt 19 R12R si R12L . De obicei se dadeau la maxim dar voi reglati sa va placa cum suna dar pe statie si boxe nu pe difurile lui care au inalte de iti tiuie urechile Cu verde am marcat semi pt reglarea amplificarii etajului pre, cu galben sunt marcati semi.pt corectii "inalte" si cu rosu bobinele la care nu se umbla decat cand stii ce faci si ai cu ce.Nu luati in seama marcajele de pe comutatori ,am folosit una din pozele de mai sus Link spre comentariu
spumosu95 Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 Ce se intampla daca lipesc firele marcate cu rosu in alte ordine? Influenteaza inregistrarea? Link spre comentariu
goguboeru Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 Era frumos daca le marcai pe schema electrica. Cautai tu pe schema marcai si puneai intrebarea.Acu trebuie sa le caut io pe schema care sunt si abia dupa aia sa vad ce fac ele.Ma uit pe schema si zic mai tarziuRevin .Nu se disting bine :-culoarea firelor -cate sunt-locul unde sunt lipite pe comutatorii de rec -play pozeaza si tu mai clar sau/si descrie cu cuvinte ,ce culoare au, de unde vin si unde se duc eventualPoza e mizerabila nu se distinge mai nimic plus ca semnele facute de tine sunt imprecise.Eu vad cam asa : pe comutatorul din dreapta sunt 2 fire lipite parca pe ultimile contacte si sunt de culoare rosu si negru, pe ala din stanga sunt 2 fire impreuna unul alb si unul ??. Zi si tu de unde vin firele astea (cred ca alea din dreapta vin de pe mufa de intrare .Astea daca le inversezi nu e mare nenorocire inversezi intrarea . Adica stanga de la aparatul care da nu mai intra in stangul tau ci in dreptul Important este sa stiu exact pe ce picioare sunt lipite firele pe comutator .Vezi ca pe partea plantata sunt scrise numerele pinilor la comutatori. Link spre comentariu
goguboeru Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 O rectificare . Referitor la circuitele L-C pt corectie .Ele sunt acordate in felul urmator : 6300 Hz pt viteza 4,5 12500 Hz pt viteza 9 18000 Hz pt viteza 19 Iar premagnetizarea este la 70 KHz PS Eu vad cam asa : pe comutatorul din dreapta sunt 2 fire lipite parca pe ultimile contacte si sunt de culoare rosu si negru, pe ala din stanga sunt 2 fire impreuna unul alb si unul culoarea ?? . Astea sunt 2 mase . Cele din dreapta vin de pe mufa de intrare .Astea daca le inversezi nu e mare nenorocire inversezi intrarea . Adica stanga de la aparatul care da semnalul nu mai intra in stangul tau ci in dreptul. Cele boldite sunt raspunsul la intrebarea ta. Link spre comentariu
goguboeru Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 In poza este prezentat (sursa caietul service al maiak-ului) sculele necesare si conectarea lor pt un reglaj corect al mag.sau cass.Voltmetrul electronic poate fi suplinit ,dar mai putin precis si de osciloscop pt . verificarea nivelelor.Ce frecvente se folosesc si cum intr-un post viitor, daca se simte nevoia sau traduceti si voi ce scrie in manualul service Link spre comentariu
goguboeru Postat Noiembrie 22, 2013 Partajează Postat Noiembrie 22, 2013 Acum un tabel cu unele magnetofoane rusesti din generatia maiak .(sursa manualul maiak)Se pot compara caracteristicile si diferentele dintre un aparat de clasa 0 sau 1 si unul de clasa 2 Link spre comentariu
spumosu95 Postat Noiembrie 23, 2013 Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Nu mai inteleg NIMIC, IMI VINE SA IL ARUNC PE GEAM!!! aRE MOMENTE CAND SE MARESTE TURATIA SINGURA FARA SA II FAC NIMIC SE MERGE PE fAST fORWARD. Link spre comentariu
goguboeru Postat Noiembrie 23, 2013 Partajează Postat Noiembrie 23, 2013 Cureaua mare dintre rola baladoare si tamburul din dreapta prea scurta si forteaza contactul cu rola intermediara pt repede inainte si inapoi, rola presoare nu apasa suficient pe cabestan iar ambreiajul dreapta este prea tare (trage prea tare) si smulge banda dintre rola presoare si cabestan. Te-ai grabit sa ii pui capacul de fata. Trebuia sa il lasi sa mearga o banda cap coada sa vezi ce se intampla. Este un aparat vechi care a fost umblat in el necesita rabdare cu el. Nu ai de ce sa te enervezi .. Nu stiu daca ai curatat ambreiajele si in general ai curatat /reglat mecanica. Uita-te pe pozele din prima pagina sa vezi cum stau corect rotile. Alta regula care trebuie respectata pt orice aparat : mai intai te asiguri (repari daca e cazul) ca mecanica functioneaza corect apoi repari electronica. Iar expresii cu :il arunc... determina pe oricine sa se retraga si sa nu mai ajute. (Arunca-l si lasa-ne in pace , se gandeste atunci) Link spre comentariu
goguboeru Postat Noiembrie 25, 2013 Partajează Postat Noiembrie 25, 2013 Ai mai sapat in el ?O r eparatie la un mag rusesc NU o faci pentru altceva decat pt. a obtine un timp pa care l- ai petrecut facand ceva care te distreaza.Nu ai cum sa obtii ceva superior unui flac de pe net care il dai jos in cateva secunde si poti sa aduni zeci de giga ,oricat l-ai stoarce. Din nefericire asta este valabil pt toate mag-urile de viteza 19 si de ce sa nu recunoastem si pt.cele de studio de 38 sau altele... Magnetofoanele vrem nu vrem din pct de vedere al benzii de frecvente redate al distorsiunilor de orice fel ar fi au fost depasite de digital asa cum si ele au depasit casetofoanele. la pick-up -uri este altceva dar si ele au un concurent care se uita in urma la ele acelasi digital.Nu imi convine nici mie eu am ramas pe analog .Analogul ,orice analog nu imi place dar nu pot sa nu recunosc ca daca nu vreau sa am drop-out-uri ,waw-and flutter sau orice alta distorsionare trebuie sa ma duc spre digital ,un FOARTE BUN DIGITAL ,cei de la topicul digital stiu la ce ma refer. Superioritatea analogului fata de digitalul ACTUAL este doar o chestie subiectiva, absolut subiectiva.Cum poti sa spui ca poate sa sune la fel de bine pt TOTI auditorii un sunet care ajunge in dif printr-un traf de iesireSituatia amplifurilor cu final pe "lampi". Traful de iesire LIMITEAZA banda prin insasi existenta lui.Da sunt de acord ca "armonicile "pe care un final pe lampi le ofera atat de generos pot sa sune mai placut unei urechi.... dar nu tuturor urechilor.Reparatia magurilor sau reconditioarea lor se face doar pt hobby (cu tot ceeea ce inseamna el). Daca te enervezi reparand un mag mai bine renunta si fa altceva care te distreaza.Aceasta este doar parerea mea .Nu doresc sa o sustin cu argumente, nu sustin ca este cea corecta, nu doresc sa comentez asupra corectitudinii ei. Este doar parerea mea exprimata.Deci hai sa petrecem un timp placut reparand incet ,corect un mag sau cass. Daca ne grabim sa ascultam muzica avem PC -ul Scuze pt scris sau tehnoredactare ,sunt pe o tableta Link spre comentariu
spumosu95 Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Da, am sapat, am schimbat toti condensatorii de pe placa mare, acum la redare se aud egal ambele piste, dar nu vrea sa inregistreze pe pista 3-2, si cred ca e din cauza comutatorului sau a selectorului de piste. Cand tot faceam teste s-a ars o siguranta si am pus un strap, iar ieri s-a ars R19 din amplificator, nu stiu daca s-a mai ars si altceva pt ca nu am verificat inca.Azi am mai primit un 203 si as vrea ca din cele 203 sa fac unul bun, si dupa mai lucrez la 205. Link spre comentariu
goguboeru Postat Noiembrie 26, 2013 Partajează Postat Noiembrie 26, 2013 Nu imprima . Ok .Dar ce inseamna asta : Sterge pista pe care nu o imprima?Are premagnetizare pe acea pista?Cu schema in fata potisa strapezi cu o penseta contacte de pe com.de piste sau imprimare de pe calea de semnal daca zici ca banuiesti belele cu ei. Ideal ar fi sa folosesti un amplificator separat pe a carui intrare sa pui un cond de cuplaj de 5-10 micro si tot cu schema o iei "pe cararea dorului" si urmaresti unde se opreste semnalul de intrare . Aparatele stereo se repara foarte usor la defecte din astea. iei schema si asculti cu ampilful cand pe un canal cand pe celalalt si vezi unde ai pe un canal si unde nu ai pe celalalt. Vezi ca poti gasi nu numai un defect . Schema este necesara ca sa nu bajbai.Tot pe acea tableta sunt Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum