goguboeru Postat Noiembrie 17, 2013 Partajează Postat Noiembrie 17, 2013 icon_jook .Baga-le spray ca n-ar trebui sa mai faca probleme Link spre comentariu
spumosu95 Postat Noiembrie 17, 2013 Partajează Postat Noiembrie 17, 2013 Am bagat spray, dar fara rezultat. Credeti ca mai are rost sa il desfac si pe celalalt? Link spre comentariu
goguboeru Postat Noiembrie 18, 2013 Partajează Postat Noiembrie 18, 2013 Mai intai dimensiunile curelelor principale la maiak si kashtan:- cea mica de la motor la rola baladoare formeaza un cerc cu diametrul de 7 cm- cea de la rola baladoare la tamburul din dreapta formeaza un cerc diametrul de 21 cmspumosu. Nu inteleg ce spui.Ai desfacut comutatorul in care daca bateai intrerupea ? Sau pe celalalt?L-ai curatat odata desfacut ?Ai curatat suprafata de contact a fiecarei lamele pe hartie de ziar ? Ai bagat in interiorul comutatorului bete cu vata imuiate in WD si ai frecat bine contactele interioare? Sau barem ai frecat cu un bat de lemn de la o frigaruie sau betisor chinezesc de mancat interiorul comutatorului pe laterale acolo unde sunt contactele fixe ?Ai facut toate astea si tot nu face contact?Poate cand ai bagat tija comutatorului ai indoit si nu mai face contact vre-o lamela ?Ai verificat de lipituri reci?Mai intru pe seara. Link spre comentariu
spumosu95 Postat Noiembrie 18, 2013 Partajează Postat Noiembrie 18, 2013 Am desfacut un singur comutator si pe celalalt doar am dat cu spray fara sa il mai desfac. Nu trebuie sa bat in comutator ca sa se auda, trebuie sa bat undeva in carcasa si incepe sa se auda sau se aud niste "fasaieli", de asta am dedus eu ca ar fi un contact prost undeva. Link spre comentariu
goguboeru Postat Noiembrie 18, 2013 Partajează Postat Noiembrie 18, 2013 In carcasa nu e concludent. Ia-l si ciocaneste usor nu cu degetul, cu coada de la surubelnita, pe rand in toti comutatorii mai intai si dupa aia daca nu iti dai seama vezi sa nu ai lipituri reci. Nu lovi tare sa influentezi si altceva. Dupa ce termini cu comutatorii si nu ai gasit , testeaza la fel si placa de preamplif ciocanind sistematic in ea .Dar ai apasat de mai multe ori cu aparatul nealimentat pe toti comutatorii?Eventual scoate si baga la loc toate cuplele de pe placi, cu toate ca nu faceau probleme.Eu mai degraba cred ca e vb. de o lipiitura rece pe undeva daca nu sunt comutatorii. Link spre comentariu
goguboeru Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Daca zgomotul pe care il face la socuri mecanice este influentat de volum , adica se aude mai incet sau mai tare in fct. de potentiometrul de volum ,atunci concentreaza-te asupra pre-ului.Daca nu, asupra finalului.Ceea ce spun nu este doar pt tine poate si altii or sa aiba probleme din astea. Si e bine sa stie o metoda de rezolvare a defectelor de acest gen . Link spre comentariu
spumosu95 Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Am verificat si nu am lipituri reci, si zgomtul este influentat de potentiometrul de volum. Link spre comentariu
spumosu95 Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Si daca dau la volum minim tot se mai aude muzica foarte incet indiferent pe ce pista pun.L.E. Acum nu mai vrea sa inregistreze. :cry: Unde actioneaza acel buton rosu pt rec? Link spre comentariu
goguboeru Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Nu ai facut sau cel putin nu ai spus ce ai obtinut ,ce info ai obtinut ciocanind in placi. Asta era cel mai important . Daca nu faci asta restul e vax. Spui ca nu sunt lipituri reci . De unde sti ? Te-ai uitat la ele sau le-ai fiert pe toate ? Daca nu dai amanunte... Si daca zgomotul e influentat de pot. trebuie verificat etajul preamplificator si placa cu comutatorii de piste. Pun pozele ca sa raspund si la intrebarea "Unde actioneaza acel buton rosu pt rec?" cu toate ca este foarte ambigua. Pe placa mare actioneaza comutatorii Rec/Play si in poza 2 actioneaza acele contacte care alimenteaza releul de pauza si parca intrarea finalului o conecteaza la pre si inca ceva nu mai stiu exact ce acum ar trebui sa vad schema si nu prea ma mai trage inima daca tu nu faci ce am explicat ca sa il poti depana corect. Placa marcata cu bleu este etajul final. Eu iti raspund la TOATE intrebarile iar tu nu. E banal acest ciocanit dar iti rezolva in mare parte problema. Metoda asta e valabila pt toate aparatele care au acest tip de defect. Link spre comentariu
spumosu95 Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Oriunde bat incepe sa se auda muzica sau fasaieli. Acum am pus placa de la 205 in carcasa de la 203 si aceeasi problema. Deci problema e pe placa mare. Pot sa fac un filmulet ca sa vedeti despre ce e vorba. Link spre comentariu
goguboeru Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 trebuie ciocanit usor cat sa provoci defectul sau sa ii modifici manifestarea .si da problema e pe placa de pre.Inca odata ,cum ai ajuns la concluzia ca nu ai lipituri reci ? Link spre comentariu
spumosu95 Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 https://www.dropbox.com/sc/otsue46irgn0frr/Tx0UxTlN8L In video, am pus placa de la 205 in 203, e aceeasi problemta. Link spre comentariu
goguboeru Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Am vazut si auzit. SCOATE BENZILE DE PE MAG.pune-l in pozitie verticala , rabateaza placa de pre, pune-l pe play si CIOCANESTe IN PLACA DE PRE usor Link spre comentariu
goguboeru Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Verifica daca contactele, cele trei din poza atunci cand apesi play se fac corect ,strapand cu surubelnita contactele Mai ales contactul din mijloc care este intrarea in final.Am vazut si auzit. te rog cu comutatorul de piste pus pe pista care trozneste apasa pe lamela care alasa comutatorii de imprimare de cateva ori 6-7 ori si dupa aia ciocanesste-l din nou.Dar tine aparatul vertical pe piciorusele lui si placa sa stea ca o usa Link spre comentariu
spumosu95 Postat Noiembrie 19, 2013 Partajează Postat Noiembrie 19, 2013 Imediat, numai sa pun placa inapoi in 205... si mai fac un filmulet. Gata https://www.dropbox.com/sc/lx85cohfiweqkyl/qMqEzG7Guh Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum